Thai inspireret rød karry suppe med oksekød | Gourministeriet

Thai rød karry suppe med hakket oksekød

Rød karrysuppe med hakket oksekød
Opskrift på thai inspireret rød karry suppe med nudler, kokosmælk og grøntsager.
Thai inspireret rød karry suppe med oksekød | Gourministeriet

Tag smagsløgene med på en kulinarisk rejse til Thailand med denne hjertevarmende rød karry suppe. Denne suppe er en skøn smagseksplosion, der forener det bedste fra det thailandske køkken – den rige og cremede kokosmælk, det saftige hakket oksekød, og de friske, sprøde grøntsager. Det hele bindes sammen af den autentiske smag af rød karry, ingefær, hvidløg, og frisk lime, der sikrer en perfekt balance mellem sødme, syrlighed, og umami fra fiskesaucen. 

Tilføjelsen af nudler gør denne suppe til et mættende måltid, der både kan nydes i hverdagen eller når du har lyst til at forkæle dig selv og dine nærmeste med noget særligt. Toppet med knasende peanuts, frisk forårsløg, eller aromatisk koriander for dem, der ønsker det, bliver hver skefuld en ny opdagelse af smage og teksturer.

Thai inspireret rød karry suppe med oksekød | Gourministeriet

Rød karrysuppe med hakket oksekød

Opskrift på thai inspireret rød karry suppe med nudler, kokosmælk og grøntsager.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

5 fra 8 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Frokost, Hovedret, Suppe
Køkken: Asien
Keyword: Nudler, Thai karry, Thai mad
Samlet tid: 30 minutter
Ændre antal4 personer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 400 g hakket oksekød
  • 1 løg, halveret og skåret i strimler
  • 3 fed hvidløg, finthakket
  • 4 cm ingefær, finthakket
  • 4 tynde gulerødder, skåret i skiver
  • 2-3 spsk rød karrypasta
  • 2 spsk tomatkoncentrat
  • 8 dl bouillon, kylling eller grønt
  • 1 ds kokosmælk á 400 ml
  • 5 kaffir limeblade
  • 125 g sugarsnaps, halveret
  • 1 rød peber, skåret i tern
  • 1 lime, saften heraf
  • 1 spsk brun farin
  • 1 1/2 tsk fiskesauce
  • Salt og friskkværnet peber
  • Olie

Til servering

  • nudler
  • Forårsløg, fintsnittet
  • Peanuts

Sådan gør du

  • Varm en gryde op, og brun kødet godt af i en sjat olie. Krydr med salt og friskkværnet peber.
  • Tilsæt løgene og steg dem klare, og tilsæt derefter gulerødder, hvidløg og ingefær. Varm det igennem et par minutter.
  • Tilsæt tomatkoncentrat og rød karry, og rør det godt sammen i et minuts tid.
  • Hæld bouillon, kokosmælken og kaffir bladene ved, og lad suppen små koge i små 10 minutter.
  • Tilsæt derefter peberfrugt og sugarsnaps, og varm det med i 5 minutters tid.
  • Kog imens nudlerne som beskrevet på pakken.
  • Tilsæt fiskesauce, og smag suppe til med friskpresset limesaft, brun farin, salt og friskkværnet peber.
  • Hæls suppen i en skål sammen med nudlerne, og top med hakkede peanuts og friske forårsløg.

Kommentarer

  1. 5 stars
    Virkelig lækkert og spicy på en god måde.

  2. 5 stars
    Virkelig lækker. Det er en af dem der skal gemmes . Rigtig god smag .

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)