Go Back
Email Link
Udskriv
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
Rød karrysuppe med hakket oksekød
Opskrift på thai inspireret rød karry suppe med nudler, kokosmælk og grøntsager.
Ret
Frokost, Hovedret, Suppe
Køkken
Asien
Nøgleord
Nudler, Thai karry, Thai mad
Samlet tid
30
minutter
minutter
Servings
4
personer
Ingredienser
400
g
hakket oksekød
1
løg, halveret og skåret i strimler
3
fed
hvidløg, finthakket
4
cm
ingefær, finthakket
4
tynde gulerødder, skåret i skiver
2-3
spsk
rød karrypasta
2
spsk
tomatkoncentrat
8
dl
bouillon, kylling eller grønt
1
ds
kokosmælk á 400 ml
5
kaffir limeblade
125
g
sugarsnaps, halveret
1
rød peber, skåret i tern
1
lime, saften heraf
1
spsk
brun farin
1 1/2
tsk
fiskesauce
Salt og friskkværnet peber
Olie
Til servering
nudler
Forårsløg, fintsnittet
Peanuts
Sådan gør du
Varm en gryde op, og brun kødet godt af i en sjat olie. Krydr med salt og friskkværnet peber.
Tilsæt løgene og steg dem klare, og tilsæt derefter gulerødder, hvidløg og ingefær. Varm det igennem et par minutter.
Tilsæt tomatkoncentrat og rød karry, og rør det godt sammen i et minuts tid.
Hæld bouillon, kokosmælken og kaffir bladene ved, og lad suppen små koge i små 10 minutter.
Tilsæt derefter peberfrugt og sugarsnaps, og varm det med i 5 minutters tid.
Kog imens nudlerne som beskrevet på pakken.
Tilsæt fiskesauce, og smag suppe til med friskpresset limesaft, brun farin, salt og friskkværnet peber.
Hæls suppen i en skål sammen med nudlerne, og top med hakkede peanuts og friske forårsløg.
Video