Tatar af dådyr med estragon mayo og mini tarteletter - Nem appetizer

Tatar af dådyr og estragon mayo i mini tartelet

Tatar af dådyr og estragon mayo i mini tartelet
Opskrift på lækre små appetizers med dåvildt tatar, estragon mayo og mini tarteletter.
Denne opskrift giver til 12 stk.
Tatar af dådyr med estragon mayo og mini tarteletter - Nem appetizer

Tatar af dådyr med estragon mayo i små sprøde butterdejstarteletter – en luksuriøs og lækker appetizer eller snack, der helt sikkert vil imponere dine gæster.
Kødet skæres i små fine stykker, og tataren røres med en god olivenolie, purløg, salt og friskkværnet peber, og den cremede estragonmayo binder det hele sammen med sin friske, urtede smag.
Tarteletterne laves hurtigt og nemt af en rulle butterdej, der bages sprød og gyldne i ovnen.
Perfekt som en lille forret, til tapasbordet eller som en elegant hapser inden middagen.
Hvis du ikke har dådyrkød, kan du naturligvis også bruge oksekød, som er et perfekt alternativ.

Tatar af dådyr med estragon mayo og mini tarteletter - Nem appetizer

Tatar af dådyr og estragon mayo i mini tartelet

Opskrift på lækre små appetizers med dåvildt tatar, estragon mayo og mini tarteletter.
Denne opskrift giver til 12 stk.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

Ingen bedømmelser
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Appetizer, Forret, Snack
Køkken: Dansk
Keyword: Appetizer, Dådyr, Tarteletter, Vildt
Samlet tid: 30 minutter
Ændre antal6 personer

Ingredienser

Tarteletter

  • 1 rulle butterdej
  • 1 æggeblomme – til pensling

Dådyr tatar

  • 100 g dådyr inderlår, renset vægt
  • 1 spsk olivenolie
  • 1-2 spsk purløg, finthakket
  • Salt og friskkværnet peber

Estragon mayonnaise

  • 1 æggeblomme
  • 3 stilke friske estragon, bladene heraf
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 tsk dijonsennep
  • 1 1/2 dl god rapsolie
  • Salt

Derudover

  • Rød syre

Sådan gør du

Tarteletter

  • Rul butterdejen ud, og udstik 36 ringe med en diameter på ca. 4 centimeter.
    Gør det tæt, så behøver du ikke rulle dejen ud på ny.
  • Læg 12 til side på en bageplade beklædt med bagepapir.
  • De sidste 24 ringe lægges sammen to og to, så du har 12 dobbeltlag. Udstik midten af disse med en udstikker på ca. 2 1/2 cm i diameter.
  • Pensl bundene på bagepladen med æggeblomme, og læg en dobbelt ring på hver, og pensl toppen af disse. Nu har du 12 mini tarteletter.
  • Bag dem i en forvarmet ovn ved 200 grader, almindelig varme, i ca. 12-14 minutter – eller til de er fine gyldne.
  • Lad dem køle af, og skub derefter midten ned, hvis den er hævet op.
    Sæt til side.

Estragon mayo

  • Hæld æggeblommen, estragon, citronsaft og dijon i en minihakker, og kør den til du har en ensartet creme. Skrab evt. kanterne ned hvis der er behov for det.
    Alt efter hvor bred din minihakker er, kan det være den lige skal holdes på skrå, så bladet får fat.
  • Hæld olien ved i en tynd stråle, og lidt ad gangen, og kør fortsat minihakkeren til olien er brugt og mayonnaisen er tyknet.
    Igen er det vigtigt lidt at holde minihakkeren på skrå så bladet får blandet ingredienserne fra start, ellers risikerer du, at din mayonnaise ikke tykner.
  • Smag mayonnaisen til med salt, og opbevar den på køl til den skal serveres – gerne på en sprøjtepose.

Dådyr tatar

  • Skær kødet i små tern, og rør det samme med olivenolie og purløg, og krydr med salt og friskkværnet peber.
    Sæt tataren på køl til tarteletterne skal samles.

Tarteletter med dådyr tatar og estragon mayo

  • Sprøjt en klat mayonnaise i bunden af hver tartelet, og fyld dem derefter med tataren. Sprøjt igen en lige dut mayonnaise på toppen, og pynt med rød syre.
    Servér straks.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)