Lækker cremet fetadip, – whipped feta eller rørt feta som det også kaldes.
Fetaen er rørt med græsk yoghurt, bagte hvidløg og citron, – og derefter toppet med lækre bagte tomater.
Fetadip med bagte tomater er perfekt som appetizer, til tapasbordet eller en let frokost.
Rørt feta tager ingen tid at lave i sig selv, – her er det de bagte tomater der hæver tiden en smule. Du kan også toppe din feetacreme med oliven, ristede nødder og honning, eller bare en smule olie og friske urter.
Whipped feta – Fetacreme med bagte tomater
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 250 g feta
- 2 dl græsk yoghurt 10%
- 1-2 fed hvidløg, – gerne bagt med tomaterne
- 1/2 citron, fintrevet skal heraf
- 1-2 tsk citronsaft
- Friskkværnet peber og en em smule salt
Bagte tomater
- 250 g cherrytomater
- Olivenolie
- Salt og evt. tørret oregano
Derudover
- Finthakket persille og chiliflager til toppen
Sådan gør du
Bagte tomater
- Læg tomaterne i et lille ovnfast fad, – dryp med olivenolie, flagesalt og evt. tørret basilikum.*Læg også gerne hvidløgene med her, så de kan bage med. Lad dem blive i skrællen, men skær bunden af.
- Bag tomaterne i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 20 minutter. *Tomater og hvidløg kan også bages i en air fryer ved 190 grader i små 7-10 minutter. *Lad tomaterne køle let af mens dippen laves.
Whipped feta – Rørt fetacreme med bagte tomater
- Hæld fetaen i en minihakker med et par spiseskefulde af yoghurten, og kør den til fetaen er godt cremet.
- Tilsæt resten af yoghurten, citronsaft, citronskal, hvidløg (gerne bagt) og friskkværnet peber, – og kør den på minihakkeren til du har en lækker cremet konsistens. Smag til med salt.*Vær opmærksom på ikke at røre den for længe på minihakkeren, så vil du opleve at den måske bliver for tynd.Alternativt kan du røre det sidste yoghurt i, i en skål.
- Spred fetacremen ud på en tallerken og top med de bagte tomater samt olien fra disse, og drys med frisk persille, chiliflager og evt. tørret oregano.
En helt fantastisk opskrift! Stort hit til græske frikadeller.
Hvis man nu ikke har en mini hakker, vil man så kunne bruge en stavblender/blender?
Hej Christina
Hvor er det godt at høre altså:)
Ja det tænker jeg sagtens du kan:)
Kh Dianna
Hvilken feta ost bruger du? Vh Lotte
Hej Lotte
Jeg bruger helst “en rigtig feta”, – så ikke puck eller salattern.
Har ikke en favorit, – jeg køber blot den de har i det supermarked jeg handler i 🙂
Kh Dianna
SÅ lækkert!
Prøvede den for første gang i går og den var et hit! Det er ikke sidste gang Glæder mig allerede til næste gang
Der er enormt mange reklamer på din side.. alle opskrifter jeg har klikket ind på. Man skal scrolle meget og der bliver desværre svært at se din opskrifter på telefonen pga reklamer – ret ærgerligt Men ellers tak for gid inspiration.
Hej Katia
Hvor er det bare dejligt at høre, tusind tak for de søde ord 🙂
Og også tak for din konstruktive kritik, – jeg sætter stor pris på din ærlighed.
Som det er nu, er jeg nødt til at benytte det setup som jeg har nu. Det er min indtægt, og den eneste måde jeg kan få det til at køre rundt på, – så jeg kan lave opskrifterne så de kan tilgås gratis.
Jeg håber en dag, inden ikke alt for længe at kunne tilbyde et betalingsmodul hvor man kan slippe for annoncerne og/eller en app 🙂
Men tak fordi du bruger sitet alligevel 🙂
Kh Dianna
Verdens bedste fetadip⭐️
Hej Tina
Tusind tak for din dejligt besked – det gør mig så glad at høre 🙂
Kh Dianna