Opskrift på lækre små appetizers med dåvildt tatar, estragon mayo og mini tarteletter.Denne opskrift giver til 12 stk.
Ret Appetizer, Forret, Snack
Køkken Dansk
Nøgleord Appetizer, Dådyr, Tarteletter, Vildt
Samlet tid 30 minutterminutter
Servings 6personer
Ingredienser
Tarteletter
1rullebutterdej
1æggeblomme - til pensling
Dådyr tatar
100gdådyr inderlår, renset vægt
1spskolivenolie
1-2spskpurløg, finthakket
Salt og friskkværnet peber
Estragon mayonnaise
1æggeblomme
3stilke friske estragon, bladene heraf
1spskcitronsaft
1tskdijonsennep
1 1/2dlgod rapsolie
Salt
Derudover
Rød syre
Sådan gør du
Tarteletter
Rul butterdejen ud, og udstik 36 ringe med en diameter på ca. 4 centimeter. Gør det tæt, så behøver du ikke rulle dejen ud på ny.
Læg 12 til side på en bageplade beklædt med bagepapir.
De sidste 24 ringe lægges sammen to og to, så du har 12 dobbeltlag. Udstik midten af disse med en udstikker på ca. 2 1/2 cm i diameter.
Pensl bundene på bagepladen med æggeblomme, og læg en dobbelt ring på hver, og pensl toppen af disse. Nu har du 12 mini tarteletter.
Bag dem i en forvarmet ovn ved 200 grader, almindelig varme, i ca. 12-14 minutter - eller til de er fine gyldne.
Lad dem køle af, og skub derefter midten ned, hvis den er hævet op.Sæt til side.
Estragon mayo
Hæld æggeblommen, estragon, citronsaft og dijon i en minihakker, og kør den til du har en ensartet creme. Skrab evt. kanterne ned hvis der er behov for det.Alt efter hvor bred din minihakker er, kan det være den lige skal holdes på skrå, så bladet får fat.
Hæld olien ved i en tynd stråle, og lidt ad gangen, og kør fortsat minihakkeren til olien er brugt og mayonnaisen er tyknet.Igen er det vigtigt lidt at holde minihakkeren på skrå så bladet får blandet ingredienserne fra start, ellers risikerer du, at din mayonnaise ikke tykner.
Smag mayonnaisen til med salt, og opbevar den på køl til den skal serveres - gerne på en sprøjtepose.
Dådyr tatar
Skær kødet i små tern, og rør det samme med olivenolie og purløg, og krydr med salt og friskkværnet peber.Sæt tataren på køl til tarteletterne skal samles.
Tarteletter med dådyr tatar og estragon mayo
Sprøjt en klat mayonnaise i bunden af hver tartelet, og fyld dem derefter med tataren. Sprøjt igen en lige dut mayonnaise på toppen, og pynt med rød syre.Servér straks.