Spansk biksemad - Opskrift på patatas Bravas med chorizo

Spansk biksemad – Patatas Bravas med chorizo

Spansk biksemad - Patatas Bravas med chorizo
Opskrift på spansk biksemad a la patatas bravas med chorizo, salsa brava og aioli.
Spansk biksemad - Opskrift på patatas Bravas med chorizo

Nem og lækker biksemad inspireret af den klassiske Patatas Bravas, tilsat stegt chorizo og toppet med spejlæg. En skøn klassisk spansk ret med et twist.
Sprøde stegte kartofler er noget de fleste kan lide, – her er de blandet med den krydrede chorizo, toppet med salsa brava, aioli og spejlæg. Et dejligt mættende måltid, der er super nemt at lave.
En dejlig hverdags ret for hele familien, som kan laves på relativt kort tid.
Prøv også min opskrift på en klassisk Patatas Bravas – klik her, – den er skøn til tapasbordet eller som tilbehør til aftensmaden.

Spansk biksemad - Opskrift på patatas Bravas med chorizo

Spansk biksemad – Patatas Bravas med chorizo

Opskrift på spansk biksemad a la patatas bravas med chorizo, salsa brava og aioli.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

5 fra 21 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Frokost, Hovedret
Køkken: Dansk, Spansk
Samlet tid: 45 minutter
Ændre antal4 personer

Video af opskriften

Ingredienser

Spansk biksemad

Bravas sauce

  • 1 ds hakkede tomater eller polpa
  • 1 stort løg, grofthakket
  • 3 fed hvidløg, finthakket
  • 3/4 dl vand
  • 2 tsk sød paprika
  • 1/2-1 tsk røget paprika
  • 1/2-1 tsk stærk paprika
  • 1/2 tsk chiliflager
  • 1/2 tsk sukker
  • 1 tsk sherry eddike – eller rødvins eddike
  • 3 spsk olivenolie

Sådan gør du

Bravas sauce

  • Varm olien i en lille gryde og steg løg og hvidløg af ved middel varme, til løgene er klare.
  • Tilsæt krydderierne og varm igennem et minuts tid, inden du tilsætter de hakkede tomater, sukker og vand.
    Lad saucen simre i 5 minutter ved godt høj varme, – rør jævnligt.
  • Tilsæt sherryeddiken, og smag til med salt og peber.
  • Blend saucen til den er helt glat, – og juster evt. konsistensen hvis der er behov for det. Saucen skal have en cremet konsistens.
    *Saucen kan laves på forhånd og stilles på køl. Lun den en smule inden den skal serveres, – det giver det bedste resultat.

Spansk biksemad

  • Skræl kartoflerne og skær dem i store tern.
  • Hæld dem i en skål med iskoldt vand, tilsæt eddike og lad dem trække i minimum 30 minutter, – gerne mere.
  • Dræn dem for væde, tør dem grundigt i et viskestykke, og vend kartoflerne med et par spiseskefulde olie.
  • Fordel kartoflerne på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem i en forvarmet ovn, til de er sprøde og gyldne i ca. 40-45 minutter ved 200 grader, almindelig ovn. Vend dem et par gange undervejs.
    Krydr med salt efter tilberedning.
    *Du kan også tilberede dem i en Airfryer, ca 35 minutter ved 200 grader – eller du kan stege dem på panden i en god sjat olie – præcis hvad du foretrækker.
  • Skær chorizo pølsen i tern, – den svinder en del under tilberedning, så lav ikke stykkerne for små.
  • Varm en pande op ved middel varme, og steg chorizopølsen til den er sprød og har fået lidt farve, – ca 5 minutter. Rør jævnligt, og hold øje – det går hurtigt.
    *Chorizo afgiver en del fedt under tilberedning, – så jeg foretrækker at tilberede den for sig.
  • Læg chorizostykkerne til side (hæld fedtet fra), tør panden af, – og tilbered dine spejlæg på panden.
  • Mix de sprøde kartofler med chorizo, og fordel det på 4 tallerkener.
  • Top med salsa brava, aioli og spejlæg.
  • Krydr med salt og peber, og drys med forårsløg.
Spansk biksemad - Opskrift på patatas Bravas med chorizo
Spansk biksemad – Opskrift på patatas Bravas med chorizo
Spansk biksemad - Opskrift på patatas Bravas med chorizo
Spansk biksemad – Opskrift på patatas Bravas med chorizo

Kommentarer

  1. Christina

    5 stars
    Skøn opskrift.
    Min datter er veganer, så til hende bytter vi chorizo ud med cherry tomater og skifter æg ud med avokado. Det smager også godt.

    • Hej Christina

      Tusind tak for din besked, – hvor er det dejligt at høre 🙂
      Og dejlige alternativer til både chorizo og æg, – tak fordi du deler det med mig 🙂

      Rigtig dejligt dag:)

      Kh Dianna

  2. Jeg fik i Madrid patatas bravas med to pogerede æg dækket med skiver af skinke

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)