Hjemmelavet aioli - Opskrift på nem hvidløgs mayonnaise

Aioli – Hvidløgs mayonnaise

Aioli - Hvidløgs mayonnaise
Opskrift på nem og lækker aioli, - hvidløgsmayonnaise.
Denne opskrift giver ca. 4 dl.
Hjemmelavet aioli - Opskrift på nem hvidløgs mayonnaise

Nem og lækker aioli, – en skøn hvidløgs mayonnaise der smager vidunderligt som dip til kød og kartofler, i en sandwich, burger eller på tapasbordet.
Aioli stifter de fleste bekendskab med når de er på ferie i f.eks. Spanien, Frankrig og Italien. Ofte får man denne skønne mayonnaise serveret sammen med noget brød eller lignende imens man venter på maden.
Den tager ikke meget mere end 5 min. at lave, og så smager den bare helt vidunderligt.

Hjemmelavet aioli - Opskrift på nem hvidløgs mayonnaise

Aioli - Hvidløgs mayonnaise

Opskrift på nem og lækker aioli, - hvidløgsmayonnaise.
Denne opskrift giver ca. 4 dl.
Ingen bedømmelser
Udskriv Pin Bedøm
Samlet tid: 5 minutter
Antal: 6 Personer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

  • 40 g

    æggeblommer

  • 3 dl

    smags neutral olie (eller mild olivenolie)

  • 2 fed

    hvidløg, fintrevet

  • 1 spsk

    citronsaft eller hvidvinseddike

  • 1 tsk

    dijonsennep

  • Salt og hvid peber

Sådan gør du

  • Stil alle ingredienser på køkkenbordet en halv time i forvejen så de ikke er for kolde at arbejde med.
  • Pisk alle ingredienser undtagen olien godt sammen.
  • Tilsæt herefter olien lidt ad gangen og pisk grundigt hele tiden så al olien piskes ind i mayonnaisen inden der tilsættes nyt. Jeg bruger en minihakker når jeg laver mayonnaise, - den fungerer fantastisk til formålet.
  • Smag til sidst til med salt og peber og opbevar mayonnaisen på køl til den skal serveres.
Hjemmelavet aioli - Opskrift på nem hvidløgs mayonnaise
Hjemmelavet aioli – Opskrift på nem hvidløgs mayonnaise

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift bedømmelse




*