Nem og lækker aioli, – en skøn hvidløgs mayonnaise der smager vidunderligt som dip til kød og kartofler, i en sandwich, burger eller på tapasbordet.
Aioli stifter de fleste bekendskab med når de er på ferie i f.eks. Spanien, Frankrig og Italien. Ofte får man denne skønne mayonnaise serveret sammen med noget brød eller lignende imens man venter på maden.
Den tager ikke meget mere end 5 min. at lave, og så smager den bare helt vidunderligt.
Aioli - Hvidløgs mayonnaise
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 40 g
æggeblommer
- 3 dl
smags neutral olie (eller mild olivenolie)
- 2 fed
hvidløg, fintrevet
- 1 spsk
citronsaft eller hvidvinseddike
- 1 tsk
dijonsennep
-
Salt og hvid peber
Sådan gør du
- Stil alle ingredienser på køkkenbordet en halv time i forvejen så de ikke er for kolde at arbejde med.
- Pisk alle ingredienser undtagen olien godt sammen.
- Tilsæt herefter olien lidt ad gangen og pisk grundigt hele tiden så al olien piskes ind i mayonnaisen inden der tilsættes nyt. Jeg bruger en minihakker når jeg laver mayonnaise, - den fungerer fantastisk til formålet.
- Smag til sidst til med salt og peber og opbevar mayonnaisen på køl til den skal serveres.
Hvor længe holder det sig på køl? Er det noget man kan forberede ugen inden eller op til at det skal bruges ??
Hej Ida
Altså jeg ville ikke lave det mere end 2-3 dage før, – så smager den bedst og har en dejlig frisk smag af hvidløg 🙂
Dbh Dianna
Forstår ikke når du skriver at du laver den på minihakkeren?
Og når du skriver, pisk den ind i MAYONAISEN, er det så senneppen og æggene der er mayoen?
Hej Helen
Jeg mixer den samme i min minihakker, – den fungerer nærmest som piskeris:)
Du kan også bruge stavblender, – eller piske den i hånden:)
Men en minihakker er virkelig god til formålet:)
Dbh Dianna