Hjemmelavet aioli - Opskrift på nem hvidløgs mayonnaise

Aioli – Hvidløgs mayonnaise

Aioli - Hvidløgs mayonnaise
Opskrift på nem og lækker aioli, - hvidløgsmayonnaise.
Denne opskrift giver ca. 4 dl.
Hjemmelavet aioli - Opskrift på nem hvidløgs mayonnaise

Nem og lækker aioli, – en skøn hvidløgs mayonnaise der smager vidunderligt som dip til kød og kartofler, i en sandwich, burger eller på tapasbordet.
Aioli stifter de fleste bekendskab med når de er på ferie i f.eks. Spanien, Frankrig og Italien. Ofte får man denne skønne mayonnaise serveret sammen med noget brød eller lignende imens man venter på maden.
Den tager ikke meget mere end 5 min. at lave, og så smager den bare helt vidunderligt.

Hjemmelavet aioli - Opskrift på nem hvidløgs mayonnaise

Aioli - Hvidløgs mayonnaise

Opskrift på nem og lækker aioli, - hvidløgsmayonnaise.
Denne opskrift giver ca. 4 dl.
4.89 fra 9 stemmer
Udskriv Pin Bedøm
Samlet tid: 5 minutter
Antal: 6 Personer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

  • 40 g

    æggeblommer

  • 3 dl

    smags neutral olie (eller mild olivenolie)

  • 2 fed

    hvidløg, fintrevet

  • 1 spsk

    citronsaft eller hvidvinseddike

  • 1 tsk

    dijonsennep

  • Salt og hvid peber

Sådan gør du

  • Stil alle ingredienser på køkkenbordet en halv time i forvejen så de ikke er for kolde at arbejde med.
  • Pisk alle ingredienser undtagen olien godt sammen.
  • Tilsæt herefter olien lidt ad gangen og pisk grundigt hele tiden så al olien piskes ind i mayonnaisen inden der tilsættes nyt. Jeg bruger en minihakker når jeg laver mayonnaise, - den fungerer fantastisk til formålet.
  • Smag til sidst til med salt og peber og opbevar mayonnaisen på køl til den skal serveres.
Hjemmelavet aioli - Opskrift på nem hvidløgs mayonnaise
Hjemmelavet aioli – Opskrift på nem hvidløgs mayonnaise

Kommentarer

  1. Ida Christiansen

    Hvor længe holder det sig på køl? Er det noget man kan forberede ugen inden eller op til at det skal bruges ??

    • Hej Ida

      Altså jeg ville ikke lave det mere end 2-3 dage før, – så smager den bedst og har en dejlig frisk smag af hvidløg 🙂

      Dbh Dianna

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift bedømmelse