Spejlæg - Opskrift på det perfekte spejlæg

Det perfekte spejlæg

Det perfekte spejlæg
Hemmeligheden bag det perfekte spejlæg, - se opskriften herunder.
Spejlæg - Opskrift på det perfekte spejlæg

Vi har fundet vejen frem til det perfekte spejlæg, – et spejlæg der smager fantastisk og har en super lækker konsistens.
Oftest får man tilberedt sine spejlæg ved for høj varme, hvilket medfører at de bliver brune og overtilberedte på stegefladen, og det er lige præcis det man undgår ved at bruge denne metode.
For at få det perfekte spejlæg, kræver det også et rigtig lækkert økologisk æg.
Dermed ikke sagt, at et rigtig “fried egg” ikke smager fantastisk, – for ovenpå f.eks. forskellige asiatiske ris retter klæder det retten rigtig godt, at ægget er sprød og lækkert i bunden.

Spejlæg - Opskrift på det perfekte spejlæg

Det perfekte spejlæg

Hemmeligheden bag det perfekte spejlæg, - se opskriften herunder.
Bedøm opskriften - Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.78 fra 9 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Samlet tid: 10 minutter
Ændre antal2 Personer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 4

    økologiske æg

  • Lidt olie

Sådan gør du

  • Smør en pande med en smule olie, endelig ikke for meget.
  • Tænd panden på lav varme, og lad panden varme langsomt op, så den bliver så varm at du lige præcis ikke kan holde hånden på den, uden at brænde dig. På vores komfur stiller jeg den på 2-3 ud af 9 i styrke.
  • Slå forsigtigt æggene ud på panden, - undgå at de rammer hinanden.
  • Lad nu æggene stege ved denne helt lave varme, på den måde undgår du brune og sprøde kanter, og æggene forbliver flotte hvide.
  • Æggene er færdige når hviden er helt fast og blommen har sat sig, - det tager va. 8-10 min.
  • Server med det samme.

Noter

Prøv at servere spejlæggene til denne lækre Croque Madame.
Opskrift på det perfekte spejlæg serveret på Croque Madame
Det perfekte spejlæg serveret på Croque Madame

Kommentarer

  1. Johanne

    Jeg synes at det ser forfærdeligt ud.
    Altså jeg mener der findes jo mange perfekte spejlæg

    • Hej Joanne

      Det har jeg alligevel ikke lige hørt før, men tak for din konstruktive feedback;-)

      Jeg synes de er helt perfekte, – også deraf titlen;-)
      Og dermed ikke sagt at andre spejlæg ikke smager ligeså godt, – som jeg også skiver i min intro:)

      Rigtig glædelig jul:)

      Dbh Dianna

  2. Herlig måde og gøre det på. Vil man kunne bruge oliven olie nu det er på lav varme?

    Mvh. Asger

  3. Claudia

    Super opskrift!
    Har aldrig tidligere lavet så dejlig et spejlæg …..og så er det bare så nemt!

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)