Patatas Bravas - Opskrift på spansk Patatas Bravas

Patatas Bravas

Patatas Bravas
Opskrift på Patatas Bravas, - en skøn spansk tapas ret.
Patatas Bravas - Opskrift på spansk Patatas Bravas

Patatas Bravas, – en vidunderligt klassiker fra det spanske køkken. Lækre sprøde kartofler toppet med krydret tomat/papirka sauce og aioli. Perfekt som tilbehør til aftensmaden, på tapas bordet eller til en frokost.
Bravas saucen laves originalt med bouillon i stedet for hakkede tomater, – personligt er jeg dog mere vild med den smag tomaterne tilfører, – så dem finder du i denne opskrift.
Jeg bruger sød paprika, røget paprika og stærk paprika i min Bravas sauce. Smag selv til med stærk og røget paprika, – det er en smags sag hvor stærk og røget man ønsker saucen.
Bravas saucen kan ligeledes laves i forvejen og opbevares på køl, – hvor den sagtens holder 4-5 dage. Lun den op inden servering, det giver den bedste smag til retten.
Tilbered kartoflerne i ovn eller airfryer, – eller steg dem sprøde på en pande i rigeligt smagsneutral olie.

Patatas Bravas - Opskrift på spansk Patatas Bravas

Patatas Bravas

Opskrift på Patatas Bravas, – en skøn spansk tapas ret.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.97 fra 27 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Forret, Frokost, Tilbehør
Køkken: Spansk
Samlet tid: 40 minutter
Ændre antal4 personer

Video af opskriften

Ingredienser

Stegte kartofler

  • 4 store bagekartofler
  • 2 spsk eddike
  • Olie
  • Salt

Bravas sauce

  • 1 ds hakkede tomater eller polpa
  • 1 stort løg, grofthakket
  • 3 fed hvidløg, finthakket
  • 3/4 dl vand
  • 2 tsk sød paprika
  • 1/2-1 tsk røget paprika
  • 1/2-1 tsk stærk paprika
  • 1/2 tsk chiliflager
  • 1/2 tsk sukker
  • 1 tsk sherry eddike – eller rødvins eddike
  • 3 spsk olivenolie
  • Salt og peber

Derudover

Sådan gør du

Stegte kartofler

  • Skræl kartoflerne og skær dem i store tern.
  • Hæld dem i en skål med iskoldt vand, tilsæt eddike og lad dem trække i minimum 30 minutter, – gerne mere.
  • Dræn dem for væde, tør dem grundigt i et viskestykke, og vend kartoflerne med et par spiseskefulde olie.

Stegte kartofler tilberedning i Airfryer

  • Opvarm din airfryer i 5 minutter ved 200 grader.
    Hæld kartoflerne i, og giv dem ca. 35 minutter, – rys en gang undervejs.
    Krydr med salt efter tilberedning.

Stegte kartofler tilberedt i ovn

  • Fordel kartoflerne på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem i en forvarmet ovn, til de er sprøde og gyldne i ca. 40-45 minutter ved 200 grader, almindelig ovn. Vend dem et par gange undervejs.
    Krydr med salt efter tilberedning.

Bravas sauce

  • Varm olien i en lille gryde og steg løg og hvidløg af ved middel varme, til løgene er klare.
  • Tilsætkrydderierne og varm igennem et minuts tid, inden du tilsætter de hakkede tomater, sukker og vand.
    Lad saucen simre i 5 minutter ved godt høj varme, – rør jævnligt.
  • Tilsæt sherryeddiken, og smag til med salt og peber.
  • Blend saucen til den er helt glat, – og juster evt. konsistensen hvis der er behov for det. Saucen skal have en cremet konsistens.
    *Saucen kan laves på forhånd og stilles på køl. Lun den en smule inden den skal serveres, – det giver det bedste resultat.

Servering

  • Hæld de varme sprøde kartofler ud på en tallerken, – husk at krydre med salt.
  • Hæld saucen over, – tilsæt den mængde du ønsker og server evt. resten ved siden af.
  • Top med aioli og finthakket persille.
Patatas Bravas - Opskrift på spansk Patatas Bravas
Patatas Bravas – Opskrift på spansk Patatas Bravas


Kommentarer

  1. Anders

    Hvad gør/betydning har eddiken, der er ikke en forklaring til hvorfor

    • Hej Anders
      Eddiken sørger bl.a. for at holde på kartoflerne så de ikke smatter ud under tilberedning, og gørligledeskartoflerne ekstra sprøde i overfladen 🙂

      Dbh Dianna

  2. Judy Mikkelsen

    Hej Dianna
    Kan jeg lave kartoflerne dagen før og hvordan varmer jeg dem bedst op for at bevare sprødhed?
    Mvh.
    Judy

  3. Rikke Prendal

    5 stars
    Intet mindre end fantastisk og man ryger direkte tilbage til dejlige Spanien
    Tak for endnu en dejlig opskrift, hos dig går man aldrig gal i byen ❤️

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)