Varm olien i en lille gryde og steg løg og hvidløg af ved middel varme, til løgene er klare.
Tilsæt krydderierne og varm igennem et minuts tid, inden du tilsætter de hakkede tomater, sukker og vand.Lad saucen simre i 5 minutter ved godt høj varme, – rør jævnligt.
Tilsæt sherryeddiken, og smag til med salt og peber.
Blend saucen til den er helt glat, – og juster evt. konsistensen hvis der er behov for det. Saucen skal have en cremet konsistens.*Saucen kan laves på forhånd og stilles på køl. Lun den en smule inden den skal serveres, – det giver det bedste resultat.
Spansk biksemad
Skræl kartoflerne og skær dem i store tern.
Hæld dem i en skål med iskoldt vand, tilsæt eddike og lad dem trække i minimum 30 minutter, – gerne mere.
Dræn dem for væde, tør dem grundigt i et viskestykke, og vend kartoflerne med et par spiseskefulde olie.
Fordel kartoflerne på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem i en forvarmet ovn, til de er sprøde og gyldne i ca. 40-45 minutter ved 200 grader, almindelig ovn. Vend dem et par gange undervejs.Krydr med salt efter tilberedning.*Du kan også tilberede dem i en Airfryer, ca 35 minutter ved 200 grader - eller du kan stege dem på panden i en god sjat olie - præcis hvad du foretrækker.
Skær chorizo pølsen i tern, - den svinder en del under tilberedning, så lav ikke stykkerne for små.
Varm en pande op ved middel varme, og steg chorizopølsen til den er sprød og har fået lidt farve, - ca 5 minutter. Rør jævnligt, og hold øje - det går hurtigt.*Chorizo afgiver en del fedt under tilberedning, - så jeg foretrækker at tilberede den for sig.
Læg chorizostykkerne til side (hæld fedtet fra), tør panden af, - og tilbered dine spejlæg på panden.
Mix de sprøde kartofler med chorizo, og fordel det på 4 tallerkener.