
Skøn og let anretning med smørristet brød, grofthakket røget Fanø laks, fennikel crudité og hjemmelavet rævesauce.
Denne lille forret er super nem at lave, og så smager den altså bare så dejligt. Den tager udgangspunkt i en klassisk lakse mad der blot bliver stylet op en ny og elegant måde.
Køb en godt stykke røget laks, som du selv skærer af, – det har stor betydning for både konsistens og udseende. Vi bruger altid Fanø laks, det smager simpelthen fantastisk og har den lækreste konsistens. Jeg har til dato ikke smagt et stykke røget laks der kan sammenlignes med Fanø laks, så det vil jeg klar anbefale man prøver.

Røget laksetatar med fennikel og rævesauce
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Rævesauce
- 4 tsk
dijonsennep
- 2 spsk
mørk sirup
- 2 spsk
hvidvinseddike
- 1 håndfuld
frisk dild, finthakket (ca. 1/2 dl)
- 1 dl
olivenolie
-
Salt og peber
Sådan gør du
Rævesauce
- Bland dijonsennep, sirup og hvidvinseddike i en skål og rør det godt sammen.
- Tilsæt olivenolien lidt ad gangen og pisk den godt sammen. Det er vigtigt at man kun tilsætter lidt olivenolie ad gangen og pisker grundigt med et piskeris, - ellers risikerer man at den skiller, fremfor man får en lækker fed rævesauce.
- Tilsæt til sidst finthakket dild, og smag til med salt og peber.
Anretning
- Udstik brødet i 4 ringe og steg dem gyldne i smørret.
- Snit fennikel ultra tyndt, gerne på et mandolinjern, og bland det herefter med dild. Er dit fennikel ikke helt friske, og derfor ikke sprødt, kan det med fordel lægges i lidt isvand i 5 min., for derefter at dræne i en sigte, det gør skiverne dejlig sprøde. Herefter kan det blandes med dild.
- Top de sprøde brødskiver med røget laks og derefter en lille håndfuld fennikel crudité, og pynt med syltede sennepsfrø.
- På tallerkenen lægges 2 halve ringe af rævesauce der pyntes med dild og syre.
