
Opskrift på nem og lækker pasta med kødboller vendt i en cremet tomatsauce. Masser af smag, mild og lækker, – en ret for hele familien.
Kødbollerne kan også bruges til denne rød thai karry med kødboller eller pasta med kødboller i cremet svampesauce, – så lav gerne dobbelt portion, så har du til et nemt og lækkert måltid i løbet af ugen.

Pasta med kødboller i cremet tomatsauce
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Cremet tomatsauce
- 150 g panchetta (eller bacon) – skåret i små tern
- 1 stort løg, finthakket
- 3 fed hvidløg, revet eller presset
- 5 stilke basilikum, bladene heraf – finthakket
- 1 ds hakkede tomater
- 2 1/2 dl piskefløde eller creme fine
- 1 dl bouillon
- 80 g parmesan, fintrevet
- 2 spsk tomatkoncentrat
- 1 tsk basilikum
- 1/2 tsk oregano
- 1/2 tsk mild chilipulver
- Salt og peber
- Olie
Kødboller
- 300 g hakket oksekød
- 300 g hakket svinekød (kan erstattes af oksekød)
- 1 løg, finthakket
- 1-2 fed hvidløg, revet eller presset
- 1 æg
- 2 spsk rasp
- Salt og peber – beregn ca. 1 tsk salt pr. 500 g kød
- 1 dl hvedemel (til at rulle kødbollerne i)
- Rapsolie
Derudover
- Spaghetti eller anden pasta
- Fintrevet parmesan til toppen
- Hakket basilikum eller persille til toppen
Sådan gør du
Kødboller
- Rør farsen sammen, – bland kødet i en skål og tilsæt æg, løg, hvidløg og rasp, og krydr med salt og peber.
- Form farsen til små kødboller og rul dem i melet, – bare et tyndt lag.
- Steg kødbollerne ved middel varme, i en god sjat olie. De skal kun brunes, da de tilbereder færdigt i saucen. Læg dem løbende til side på en tallerken.
- Fjern eventuelle urenheder fra panden, – og benyt samme pande til at lave saucen på.
Cremet tomatsauce
- Steg panchetaen gylden og sprød på panden. Mangler der fedtstof tilsætter du blot en smule olie.
- Tilsæt løg og hvidløg og steg dem klare sammen med panchettaen.
- Tilsæt tomatkoncentrat og lad det stege med et par minutter.
- Hæld de flåede tomater over sammen med fløden, hakket basilikum, bouillon, parmesan og krydderierne og varm op.
- Læg kødbollerne tilbage i saucen, – og lad dem koge færdigt i saucen ved middel varme, i ca. 10-15 min.
- Kog i mellemtiden pastaen al dente, og dræn den for væde. Gem evt. en dl kogevand, som du kan justere konsistensen med.
- Smag tomatsaucen til med salt og friskkværnet peber, og vend pastaen i saucen.
- Server retten toppet med fintrevet parmesan og et drys frisk persille eller basilikum.


Virkelig lækkert.
Rigtig lækker og cremet ret – kødbollerne er lige i skabet, og smager ekstra godt hvis man river en smule parmesan ost i farsen
Hej Julia
Fantastisk at høre, tak:)
Og god ide med parmesanen, – den skal man aldrig spare på;-)
Kh Dianna
Min søn,s kommentar til pasta med kødboller , den er helt gourmet
Hej Jenna
Ej er det rigtigt


Det er jeg bare super glad for at høre, – det må betyde den var godkendt
Tusind tak for din besked og rigtig dejlig dag
Kh Dianna
Himmelsk!
Hej Henriette
Tusind tusind tak for de søde ord
Kh Dianna
Hvilken bouillon bruger du?
Hej Dani
Jeg bruger oftest grøntsagsbouillon eller kylling, – men okse kan også bruges
Dhu Dianna
Virkelig god og super lækker ret!
Hej Lars
Det er jeg virkelig glad for at høre, – tusind tak fordi du skriver det:)
Dbh Dianna
Virkelig lækker ret
Hej Michelle
Det er jeg virkelig glad for at høre, – tusind tak
Kh Dianna
Den er helt fantastisk denne smukke ret – tak til Dianna
Hej Lars
Hold op hvor er det bare helt fantastisk at høre, – tusind tak for din dejlige besked:)
Rigtig dejlig dag:)
Kh Dianna
Lækkert
Hej Jytte
Tusind tak for de søde ord:)
Dbh Dianna
God ret – min mand var mega begejstret
Hej Elin
Åhhh hvor godt at høre, tusind tak
Dbh Dianna
Smager fantastisk – er blevet vores ynglings pastaret. Tak for det
Hej Tina
Hvor er det bare dejligt at høre, – tusind tak for din besked
Kh Dianna
Virkelig lækker Lady og Vagabondons ret.
Hej Helle
Tusind tak for din besked, – hvor er det dejligt at høre
Kh Dianna
Meeega lækker
Hej
Kan jeg bruge creme fraiche i stedet for fløde?
Hej Sanne
Uhhh det har jeg ikke prøvet, kan være nervøs for at den gryner.
Så hellere en cremefine eller linende
Kh Dianna
Super lækker
Og hvis man vil, kan kødboller sagtens udelades.
Hejsa
Tusind tak for din besked, det er jeg glad for at høre
Kh Dianna
Smager fantastisk
Tusind tak Trine
Kh Dianna
Hej
Hvor meget spaghetti/pasta beregner du til denne portion?
Hej Morten
Til 4 personer plejer jeg at lave 500 gram
Kh Dianna
Virkelig god smag og så Italiano
Tusind tak for de søde ord Louise
Kh Dianna
Virkelig lækker ret og hele familien elskede den
Jeg havde ikke noget fløde, så brugte pikant ost i stedet.
Hej Michelle
Hvor er det dejligt at høre – tak for din søde besked
Kh Dianna
Kan jeg lave den dagen før
Hej Anne
Det kan du sagtehns ja

Vent gerne med pastaen, så den ikke bliver smattet – ellers kog den en smule mindre
Kh Dianna
Så lækker opskrift
Hejsa
Hvor er det dejligt at høre, tak fordi du skriver det
Kh Dianna
Lækker opskrift har du mon nogen bud på en salat der ville fuldende retten ️
Hej Eva
Tusind tak, hvor dejligt at høre
En klassisk ccaprese vil også være lækker til 
Til sådan en pasta ville jeg nok gå med en frisk grøn salat med en citronvinaigrette og parmesanflager. Det kan f.eks. være en kombination af romaine og rucola
Kh Dianna
Så god!
Tusind tak Helle:)
Kh Dianna
Smagte virkelig dejligt
Vi har ret meget tilovers. Har ikke vendt pastaen i – tror du at man kan fryse kødboller/sovs (der er blandet) til en anden dag?
Hej Kamilla
dejligt at høre – tak

Du kan sagtens fryse resterne
Kh Dianna