Pasta med kødboller i cremet tomatsauce - Opskrift på pasta med kødboller

Pasta med kødboller i cremet tomatsauce

Pasta med kødboller i cremet tomatsauce
Opskrift på nem og lækker pastaret for hele familien, - kødboller i cremet tomatsauce.
Pasta med kødboller i cremet tomatsauce - Opskrift på pasta med kødboller

Opskrift på nem og lækker pasta med kødboller vendt i en cremet tomatsauce. Masser af smag, mild og lækker, – en ret for hele familien.
Kødbollerne kan også bruges til denne rød thai karry med kødboller eller pasta med kødboller i cremet svampesauce, – så lav gerne dobbelt portion, så har du til et nemt og lækkert måltid i løbet af ugen.

Pasta med kødboller i cremet tomatsauce - Opskrift på pasta med kødboller

Pasta med kødboller i cremet tomatsauce

Opskrift på nem og lækker pastaret for hele familien, – kødboller i cremet tomatsauce.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.79 fra 88 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Frokost, Hovedret
Køkken: Dansk, Italiensk
Samlet tid: 1 time
Ændre antal4 personer

Video af opskriften

Ingredienser

Cremet tomatsauce

  • 150 g panchetta (eller bacon) – skåret i små tern
  • 1 stort løg, finthakket
  • 3 fed hvidløg, revet eller presset
  • 5 stilke basilikum, bladene heraf – finthakket
  • 1 ds hakkede tomater
  • 2 1/2 dl piskefløde eller creme fine
  • 1 dl bouillon
  • 80 g parmesan, fintrevet
  • 2 spsk tomatkoncentrat
  • 1 tsk basilikum
  • 1/2 tsk oregano
  • 1/2 tsk mild chilipulver
  • Salt og peber
  • Olie

Kødboller

  • 300 g hakket oksekød
  • 300 g hakket svinekød (kan erstattes af oksekød)
  • 1 løg, finthakket
  • 1-2 fed hvidløg, revet eller presset
  • 1 æg
  • 2 spsk rasp
  • Salt og peber – beregn ca. 1 tsk salt pr. 500 g kød
  • 1 dl hvedemel (til at rulle kødbollerne i)
  • Rapsolie

Derudover

  • Spaghetti eller anden pasta
  • Fintrevet parmesan til toppen
  • Hakket basilikum eller persille til toppen

Sådan gør du

Kødboller

  • Rør farsen sammen, – bland kødet i en skål og tilsæt æg, løg, hvidløg og rasp, og krydr med salt og peber.
  • Form farsen til små kødboller og rul dem i melet, – bare et tyndt lag.
  • Steg kødbollerne ved middel varme, i en god sjat olie. De skal kun brunes, da de tilbereder færdigt i saucen. Læg dem løbende til side på en tallerken.
  • Fjern eventuelle urenheder fra panden, – og benyt samme pande til at lave saucen på.

Cremet tomatsauce

  • Steg panchetaen gylden og sprød på panden. Mangler der fedtstof tilsætter du blot en smule olie.
  • Tilsæt løg og hvidløg og steg dem klare sammen med panchettaen.
  • Tilsæt tomatkoncentrat og lad det stege med et par minutter.
  • Hæld de flåede tomater over sammen med fløden, hakket basilikum, bouillon, parmesan og krydderierne og varm op.
  • Læg kødbollerne tilbage i saucen, – og lad dem koge færdigt i saucen ved middel varme, i ca. 10-15 min.
  • Kog i mellemtiden pastaen al dente, og dræn den for væde. Gem evt. en dl kogevand, som du kan justere konsistensen med.
  • Smag tomatsaucen til med salt og friskkværnet peber, og vend pastaen i saucen.
  • Server retten toppet med fintrevet parmesan og et drys frisk persille eller basilikum.
Pasta med kødboller i cremet tomatsauce - Opskrift på pasta med kødboller
Pasta med kødboller i cremet tomatsauce – Opskrift på pasta med kødboller
Pasta med kødboller i cremet tomatsauce - Opskrift på pasta med kødboller
Pasta med kødboller i cremet tomatsauce – Opskrift på pasta med kødboller

Kommentarer

  1. Katrine Albjerg

    5 stars
    Virkelig lækkert.

  2. Rigtig lækker og cremet ret – kødbollerne er lige i skabet, og smager ekstra godt hvis man river en smule parmesan ost i farsen 🙂

  3. Jenna Sørensen

    Min søn,s kommentar til pasta med kødboller , den er helt gourmet

    • Hej Jenna

      Ej er det rigtigt 🙂
      Det er jeg bare super glad for at høre, – det må betyde den var godkendt 🙂
      Tusind tak for din besked og rigtig dejlig dag 🙂

      Kh Dianna

  4. Henriette

    5 stars
    Himmelsk!

  5. Hvilken bouillon bruger du? 🙂

  6. Virkelig god og super lækker ret!

  7. Michelle

    Virkelig lækker ret

  8. 5 stars
    Den er helt fantastisk denne smukke ret – tak til Dianna

    • Hej Lars

      Hold op hvor er det bare helt fantastisk at høre, – tusind tak for din dejlige besked:)

      Rigtig dejlig dag:)

      Kh Dianna

  9. 5 stars
    Lækkert

  10. 5 stars
    God ret – min mand var mega begejstret

  11. 5 stars
    Smager fantastisk – er blevet vores ynglings pastaret. Tak for det 🙂

  12. Helle Margrete Nørlund

    5 stars
    Virkelig lækker Lady og Vagabondons ret.

  13. Louise

    5 stars
    Meeega lækker

Skriv et svar til Julia Cancel

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)