Opskrift på nem og lækker pastaret for hele familien, - kødboller i cremet tomatsauce.
Ret Frokost, Hovedret
Køkken Dansk, Italiensk
Samlet tid 1 timetime
Servings 4personer
Ingredienser
Cremet tomatsauce
150gpanchetta (eller bacon) - skåret i små tern
1stort løg, finthakket
3fedhvidløg, revet eller presset
5stilkebasilikum, bladene heraf - finthakket
1dshakkede tomater
2 1/2dlpiskefløde eller creme fine
1dlbouillon
80gparmesan, fintrevet
2spsktomatkoncentrat
1tskbasilikum
1/2tskoregano
1/2tskmild chilipulver
Salt og peber
Olie
Kødboller
300ghakket oksekød
300ghakket svinekød (kan erstattes af oksekød)
1løg, finthakket
1-2fedhvidløg, revet eller presset
1æg
2spskrasp
Salt og peber – beregn ca. 1 tsk salt pr. 500 g kød
1dlhvedemel (til at rulle kødbollerne i)
Rapsolie
Derudover
Spaghetti eller anden pasta
Fintrevet parmesan til toppen
Hakket basilikum eller persille til toppen
Sådan gør du
Kødboller
Rør farsen sammen, – bland kødet i en skål og tilsæt æg, løg, hvidløg og rasp, og krydr med salt og peber.
Form farsen til små kødboller og rul dem i melet, – bare et tyndt lag.
Steg kødbollerne ved middel varme, i en god sjat olie. De skal kun brunes, da de tilbereder færdigt i saucen. Læg dem løbende til side på en tallerken.
Fjern eventuelle urenheder fra panden, – og benyt samme pande til at lave saucen på.
Cremet tomatsauce
Steg panchetaen gylden og sprød på panden. Mangler der fedtstof tilsætter du blot en smule olie.
Tilsæt løg og hvidløg og steg dem klare sammen med panchettaen.
Tilsæt tomatkoncentrat og lad det stege med et par minutter.
Hæld de flåede tomater over sammen med fløden, hakket basilikum, bouillon, parmesan og krydderierne og varm op.
Læg kødbollerne tilbage i saucen, - og lad dem koge færdigt i saucen ved middel varme, i ca. 10-15 min.
Kog i mellemtiden pastaen al dente, og dræn den for væde. Gem evt. en dl kogevand, som du kan justere konsistensen med.
Smag tomatsaucen til med salt og friskkværnet peber, og vend pastaen i saucen.
Server retten toppet med fintrevet parmesan og et drys frisk persille eller basilikum.