
Nem og lækker pande lasagnette, – en one pot lasagne der kan laves på kun 30 minutter.
Vi elsker lasagne herhjemme, – det er bare en af livretterne hos hele familien. Men ikke altid er tiden til en klassisk lasagne med bechamelsauce, – derfor har jeg lavet denne pande lasagnette, der indeholder mange af de samme ingredienser, men som kan laves på kun en halv time.
One pot lasagne, eller lasagnette smager bare virkelig dejligt, – og så passer den faktisk sig selv det meste af tiden.
Den er snasket og lækker, og har du lyst, kan du sagtens toppe den med lidt bechamel sauce sammen med mozzarellaen, – det gør den ekstra cremet.
Pande lasagnette kan laves med den type pasta du foretrækker, – jeg er vild med de store stykker knækket pastaplade, men du kan bruge den variant du foretrækker.
Nogle typer vil have behov for mere væde, – men det kan du tilsætte undervejs.

One pot pande lasagnette
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 600 g hakket oksekød
- 220 g lasagneplader
- 1 løg, finthakket
- 3 fed hvidløg, revet eller presset
- 300 g grøntsager, skåret i små tern*
- 1 ds hakkede tomater
- 3 spsk tomatkoncentrat
- 6 dl okse bouillon
- 1/2 dl fløde eller mælk
- 1 tsk basilikum
- 1 tsk oregano
- 1/2 tsk timian
- 1/2 tsk rosmarin
- Olivenolie
- Salt og peber
Til gratinering
- 1 mozzarella eller burrata
- 25 g parmesan, fintrevet
Instructions
- Varm en pande op, og svits løg og hvidløg i lidt olie.
- Tilsæt kødet, og brun det godt af, – krydr med salt og peber.
- Tilsæt grøntsagerne, krydderier og tomatkoncentrat, og varm det igennem et minuts tid.*Jeg bruger oftest gulerod, bladselleri og peberfrugt.
- Hæld de hakkede tomater, bouillon og mælk/fløden ved, – rør det sammen og lad det komme op og koge.Smag til med salt og peber.
- Knæk lasagnepladerne i store stykker, og vend dem godt rundt i saucen.
- Skru ned til svag til middel varme, læg låg på, og lad retten simre i ca. 15 minutter. Rør i det et par gange undervejs, så lasagnepladerne vendes rundt.Hvis du vurdere at retten har brug for lidt mere væde, kan du sagtens røre lidt i undervejs.
- Fordel mozzarella/burrata på toppen sammen med revet parmesan, – læg låg på, og lad retten stå i yderligere 5 minutter, eller til osten er smeltet.*Retten kan også gratineres i ovnen i ca. 5 minutter ved 220 grader.
- Top evt. meed frisk basilikum, og server.

Den smagte rigtig godt, men der var voldsomt meget væde, som lidt ødelagt retten. Må have gjort et eller andet forkert.
Hej Jannie
Dejligt smagen var der, – men super ærgerligt og underligt med væden.
Jeg endte med at tilsætte en smule mere end der står i opskriften, fordi den ellers blev for tør:)
Tør ikke svare på hvad søren der kan være gået galt, andet end hvis der er målt forkert af enten vand eller fløde.
Kh Dianna
Retten smagte rigtig dejligt, jeg gratinerede den 🙂 Har du en ide om, om/hvordan den kan laves vegetarisk?
Hej.
Kan man bruge anden slags pasta? Fx. Skruer mm? Og er det samme gram som pladerne?
Mvh Michelle
Hej Michelle
Det kan du sagten ja, og samme gram som med pladerne 🙂
Kh Dianna
Lækkert, nemt og hurtigt
Hej Thomas
Hvor er det dejligt at høre, tusind tak fordi du skriver det 🙂
Kh Dianna
Undskyld mig lige, men hvordan kan man kalde det one pot når man ikke skal fylde alt i med det samme
Hejsa
Man kan sagtens kalde det one pot, da det hele laves i en enkelt pande.
Jeg vælger altid at stege tingene af løbende for at få mest muligt smag ud af alle ingredienser og ind i retten.
Kød, grøntsager mv. synes jeg slet ikke kommer til sin rette, hvis man bare koger det hele samtidig.
Tror størstedelen af de one pot retter der producere nu er med flere steps – det var vist mest da konceptet blev “opfundet” at man bare ville gøre det så nemt som muligt – bare at smide alt i en gryde og koge 🙂
Dbh Dianna