One pot pande lasagnette

One pot pande lasagnette

One pot pande lasagnette
Opskrift på one pot pande lasagne - Pande lasagnette.
One pot pande lasagnette

Nem og lækker pande lasagnette, – en one pot lasagne der kan laves på kun 30 minutter.
Vi elsker lasagne herhjemme, – det er bare en af livretterne hos hele familien. Men ikke altid er tiden til en klassisk lasagne med bechamelsauce, – derfor har jeg lavet denne pande lasagnette, der indeholder mange af de samme ingredienser, men som kan laves på kun en halv time.
One pot lasagne, eller lasagnette smager bare virkelig dejligt, – og så passer den faktisk sig selv det meste af tiden.
Den er snasket og lækker, og har du lyst, kan du sagtens toppe den med lidt bechamel sauce sammen med mozzarellaen, – det gør den ekstra cremet.
Pande lasagnette kan laves med den type pasta du foretrækker, – jeg er vild med de store stykker knækket pastaplade, men du kan bruge den variant du foretrækker.
Nogle typer vil have behov for mere væde, – men det kan du tilsætte undervejs.

One pot pande lasagnette

One pot pande lasagnette

Opskrift på one pot pande lasagne – Pande lasagnette.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.92 fra 12 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Hovedret
Køkken: Italiensk
Keyword: One pot, One pot pasta
Samlet tid: 30 minutter
Ændre antal4 personer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 600 g hakket oksekød
  • 220 g lasagneplader
  • 1 løg, finthakket
  • 3 fed hvidløg, revet eller presset
  • 300 g grøntsager, skåret i små tern*
  • 1 ds hakkede tomater
  • 3 spsk tomatkoncentrat
  • 6 dl okse bouillon
  • 1/2 dl fløde eller mælk
  • 1 tsk basilikum
  • 1 tsk oregano
  • 1/2 tsk timian
  • 1/2 tsk rosmarin
  • Olivenolie
  • Salt og peber

Til gratinering

  • 1 mozzarella eller burrata
  • 25 g parmesan, fintrevet

Sådan gør du

  • Varm en pande op, og svits løg og hvidløg i lidt olie.
  • Tilsæt kødet, og brun det godt af, – krydr med salt og peber.
  • Tilsæt grøntsagerne, krydderier og tomatkoncentrat, og varm det igennem et minuts tid.
    *Jeg bruger oftest gulerod, bladselleri og peberfrugt.
  • Hæld de hakkede tomater, bouillon og mælk/fløden ved, – rør det sammen og lad det komme op og koge.
    Smag til med salt og peber.
  • Knæk lasagnepladerne i store stykker, og vend dem godt rundt i saucen.
  • Skru ned til svag til middel varme, læg låg på, og lad retten simre i ca. 15 minutter. Rør i det et par gange undervejs, så lasagnepladerne vendes rundt.
    Hvis du vurdere at retten har brug for lidt mere væde, kan du sagtens røre lidt i undervejs.
  • Fordel mozzarella/burrata på toppen sammen med revet parmesan, – læg låg på, og lad retten stå i yderligere 5 minutter, eller til osten er smeltet.
    *Retten kan også gratineres i ovnen i ca. 5 minutter ved 220 grader.
  • Top evt. meed frisk basilikum, og server.
One pot pande lasagnette
One pot pande lasagnette

Kommentarer

  1. Jannie

    Den smagte rigtig godt, men der var voldsomt meget væde, som lidt ødelagt retten. Må have gjort et eller andet forkert.

    • Hej Jannie

      Dejligt smagen var der, – men super ærgerligt og underligt med væden.
      Jeg endte med at tilsætte en smule mere end der står i opskriften, fordi den ellers blev for tør:)

      Tør ikke svare på hvad søren der kan være gået galt, andet end hvis der er målt forkert af enten vand eller fløde.

      Kh Dianna

  2. Winnie

    4 stars
    Retten smagte rigtig dejligt, jeg gratinerede den 🙂 Har du en ide om, om/hvordan den kan laves vegetarisk?

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)