Opskrift på one pot pande lasagne - Pande lasagnette.
Ret Hovedret
Køkken Italiensk
Nøgleord One pot, One pot pasta
Samlet tid 30 minutterminutter
Servings 4personer
Ingredienser
600ghakket oksekød
220glasagneplader
1løg, finthakket
3fedhvidløg, revet eller presset
300ggrøntsager, skåret i små tern*
1dshakkede tomater
3spsktomatkoncentrat
6dlokse bouillon
1/2dlfløde eller mælk
1tskbasilikum
1tskoregano
1/2tsktimian
1/2tskrosmarin
Olivenolie
Salt og peber
Til gratinering
1mozzarella eller burrata
25gparmesan, fintrevet
Sådan gør du
Varm en pande op, og svits løg og hvidløg i lidt olie.
Tilsæt kødet, og brun det godt af, - krydr med salt og peber.
Tilsæt grøntsagerne, krydderier og tomatkoncentrat, og varm det igennem et minuts tid.*Jeg bruger oftest gulerod, bladselleri og peberfrugt.
Hæld de hakkede tomater, bouillon og mælk/fløden ved, - rør det sammen og lad det komme op og koge.Smag til med salt og peber.
Knæk lasagnepladerne i store stykker, og vend dem godt rundt i saucen.
Skru ned til svag til middel varme, læg låg på, og lad retten simre i ca. 15 minutter. Rør i det et par gange undervejs, så lasagnepladerne vendes rundt.Hvis du vurdere at retten har brug for lidt mere væde, kan du sagtens røre lidt i undervejs.
Fordel mozzarella/burrata på toppen sammen med revet parmesan, - læg låg på, og lad retten stå i yderligere 5 minutter, eller til osten er smeltet.*Retten kan også gratineres i ovnen i ca. 5 minutter ved 220 grader.