Opskrift på one pot pande lasagne - Pande lasagnette.
Ret Hovedret
Køkken Italiensk
Nøgleord One pot, One pot pasta
Samlet tid 30 minutterminutter
Servings 4personer
Calories 797kcal
Ingredienser
600ghakket oksekød
220glasagneplader
1løg, finthakket
3fedhvidløg, revet eller presset
300ggrøntsager, skåret i små tern*
1dshakkede tomater
3spsktomatkoncentrat
6dlokse bouillon
1/2dlfløde eller mælk
1tskbasilikum
1tskoregano
1/2tsktimian
1/2tskrosmarin
Olivenolie
Salt og peber
Til gratinering
1mozzarella eller burrata
25gparmesan, fintrevet
Sådan gør du
Varm en pande op, og svits løg og hvidløg i lidt olie.
Tilsæt kødet, og brun det godt af, - krydr med salt og peber.
Tilsæt grøntsagerne, krydderier og tomatkoncentrat, og varm det igennem et minuts tid.*Jeg bruger oftest gulerod, bladselleri og peberfrugt.
Hæld de hakkede tomater, bouillon og mælk/fløden ved, - rør det sammen og lad det komme op og koge.Smag til med salt og peber.
Knæk lasagnepladerne i store stykker, og vend dem godt rundt i saucen.
Skru ned til svag til middel varme, læg låg på, og lad retten simre i ca. 15 minutter. Rør i det et par gange undervejs, så lasagnepladerne vendes rundt.Hvis du vurdere at retten har brug for lidt mere væde, kan du sagtens røre lidt i undervejs.
Fordel mozzarella/burrata på toppen sammen med revet parmesan, - læg låg på, og lad retten stå i yderligere 5 minutter, eller til osten er smeltet.*Retten kan også gratineres i ovnen i ca. 5 minutter ved 220 grader.