Pita med falafel - Opskrift på pitabrød med falafler

Pita med falafler og yoghurtdressing

Pitabrød fyldt med sprøde salater, krydrede falafler og yoghurtdressing, – et nemt og super lækkert måltid.
Det er virkelig nemt at lave hjemmelavede falafler, og så smager de bare så dejligt. Jeg bruger altid tørrede kikærter, da det giver de bedste og flotteste falafler, – så det vil jeg til hver en tid anbefale.
Jeg har lavet en yoghurtdressing, Haydari, til disse pitabrød – det passer perfekt til de krydrede falafler.

Pita med falafler og yoghurtdressing

By Dianna Brinch Personer: 4
Tid: 45 min.

Opskrift på pitabrød med falafler og yoghurtdressin.

Ingredienser

  • Falafler
  • 200 g tørrede kikærter (i blød sat dagen før)
  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1/2 citron, saften heraf
  • 2 store håndfulde bredbladet persille
  • 1 spsk rasp
  • 1 spsk spidskommen
  • 1/2 spsk stødt koriander
  • 1 tsk salt - smag evt. til med mere
  • 1/2 tsk natron
  • Peber
  • 1 l rapsolie
  • Yoghurtdressing
  • 1/2 l tyrkisk yoghurt (eller græsk yoghurt, helst 10%)
  • 100 g feta
  • 4 fed hvidløg, - nøjes med 2-3 hvis den ikke skal være for kraftig
  • 1 håndfuld dild, finthakket
  • 1 håndfuld bredbladet persille, finthakket
  • Peber
  • Derudover
  • 1/2 agurk, skårer i tern
  • 1 lille rødløg, skåret i ringe
  • Blandet salat
  • 4 pitabrød, - prøv denne opskrift på hjemmebagte pitabrød

Fremgangsmåde

1

Falafler Sæt kikærterne i blød dagen før de skal bruges, - sørg for de har rigeligt vand. De fleste kikærter skal udblødes i ca. 12 timer, - jeg sætter dem gerne over inden jeg går i seng, så de får lov at stå i ca. 20 timer.

2

Skyl kikærterne grundigt i rigeligt rindende vand, og lad dem derefter dræne i en sigte.

3

Pil løg og hvidløg, skær dem i mindre stykker og hæld dem i en blender.

4

Skyl persillen grundigt og pil de store stilke fra, - læg også persillen i blenderen.

5

Hæld kikærterne over sammen med saften af 1/2 citron, rasp, alle krydderierne og natron, og blend til en ensartet masse, - ikke for grov og ikke for fin.

6

Smag massen til med salt og peber, - og tilsæt evt. en smule mere rasp hvis blandingen er for lind. Den skal være dejlig blød, men kunne formes, - så får du de lækreste saftige falafler.

7

Varm olien i en stor gryde til den er ca. 160-170 grader varm.

8

Form falaflerne til runde kugler i hånden, jeg laver dem med 1 spsk fyld (ca. 30 g.), og fritter dem til de er gyldne og sprøde. Jeg fritterer dem i 2 hold, - på den måde undgår jeg at olien bliver for kold. Olien må ikke komme under 160 grader, - så koger falaflerne, og så vil de revne for dig.

9

Når falaflerne er færdige skal de suge på et godt lag køkkenrulle inden de serveres som ønsket.

10

Yoghurtdressing Pres eller riv hvidløg fint og bland det med yoghurten og de finthakkede krydderurter.

11

Smuldr fetaen heri og krydr med peber.

12

Lad den trække i 10 min., - og smag til om den behøver salt, det er oftest ikke nødvendigt da fetaen tilfører den salte smag.

13

Server Haydari dippen toppet med olivenolie og lidt finthakket grønt.

14

Pitabrød med falafler Lun pitabrødene i ovnen.

15

Fyld brødene med en god klat dressing, salater, agurk, rødløg og knuste falafler.

Pita med falafel - Opskrift på pitabrød med falafler
Pita med falafel – Opskrift på pitabrød med falafler
Pita med falafel - Opskrift på pitabrød med falafler
Pita med falafel – Opskrift på pitabrød med falafler
Pita med falafel - Opskrift på pitabrød med falafler
Pita med falafel – Opskrift på pitabrød med falafler
Pita med falafel - Opskrift på pitabrød med falafler
Pita med falafel – Opskrift på pitabrød med falafler

Kommentarer

  1. Nikoline

    Hej,
    Jeg tror der mangler at stå, at kikærterne skal koges efter iblødsætning

    Mine falafler forsvandt i frituren selv den stod på 170 grader Turde ikke andet end at panere resten i mel, æg og pankorasp og så fritere dem i en gryde i stedet.

    Det er blot til info

    • Hej Nikoline

      Nej kikærterne skal ikke koges efter iblødsætning, – koges de bliver de mere porøse og falaflerne vil ofte revne eller falde fra hinanden under kogning i olien. Så de skal kun sættes i blød, og blendes direkte derfra sammen med krydderier mv.

      De bedste hilsner
      Dianna

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*