Pitabrød fyldt med sprøde salater, krydrede falafler og yoghurtdressing, – et nemt og super lækkert måltid.
Det er virkelig nemt at lave hjemmelavede falafler, og så smager de bare så dejligt. Jeg bruger altid tørrede kikærter, da det giver de bedste og flotteste falafler, – så det vil jeg til hver en tid anbefale.
Jeg har lavet en yoghurtdressing, Haydari, til disse pitabrød – det passer perfekt til de krydrede falafler.
Pita med falafler og yoghurtdressing
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Falafler
- 200 g
tørrede kikærter (i blød sat dagen før)
- 1
løg
- 3 fed
hvidløg
- 1/2
citron, saften heraf
- 2 store håndfulde
bredbladet persille
- 1 spsk
rasp
- 1 spsk
spidskommen
- 1/2 spsk
stødt koriander
- 1 tsk
salt - smag evt. til med mere
- 1/2 tsk
natron
-
Peber
- 1 l
rapsolie
Yoghurtdressing
- 1/2 l
tyrkisk yoghurt (eller græsk yoghurt, helst 10%)
- 100 g
feta
- 4 fed
hvidløg, - nøjes med 2-3 hvis den ikke skal være for kraftig
- 1 håndfuld
dild, finthakket
- 1 håndfuld
bredbladet persille, finthakket
-
Peber
Derudover
- 1/2
agurk, skårer i tern
- 1
lille rødløg, skåret i ringe
-
Blandet salat
- 4
pitabrød, - prøv denne opskrift på hjemmebagte pitabrød
Sådan gør du
Falafler
- Sæt kikærterne i blød dagen før de skal bruges, - sørg for de har rigeligt vand. De fleste kikærter skal udblødes i ca. 12 timer, - jeg sætter dem gerne over inden jeg går i seng, så de får lov at stå i ca. 20 timer.
- Skyl kikærterne grundigt i rigeligt rindende vand, og lad dem derefter dræne i en sigte.
- Pil løg og hvidløg, skær dem i mindre stykker og hæld dem i en blender.
- Skyl persillen grundigt og pil de store stilke fra, - læg også persillen i blenderen.
- Hæld kikærterne over sammen med saften af 1/2 citron, rasp, alle krydderierne og natron, og blend til en ensartet masse, - ikke for grov og ikke for fin.
- Smag massen til med salt og peber, - og tilsæt evt. en smule mere rasp hvis blandingen er for lind. Den skal være dejlig blød, men kunne formes, - så får du de lækreste saftige falafler.
- Varm olien i en stor gryde til den er ca. 160-170 grader varm.
- Form falaflerne til runde kugler i hånden, jeg laver dem med 1 spsk fyld (ca. 30 g.), og fritter dem til de er gyldne og sprøde. Jeg fritterer dem i 2 hold, - på den måde undgår jeg at olien bliver for kold. Olien må ikke komme under 160 grader, - så koger falaflerne, og så vil de revne for dig.
- Når falaflerne er færdige skal de suge på et godt lag køkkenrulle inden de serveres som ønsket.
Yoghurtdressing
- Pres eller riv hvidløg fint og bland det med yoghurten og de finthakkede krydderurter.
- Smuldr fetaen heri og krydr med peber.
- Lad den trække i 10 min., - og smag til om den behøver salt, det er oftest ikke nødvendigt da fetaen tilfører den salte smag.
- Server Haydari dippen toppet med olivenolie og lidt finthakket grønt.
Pitabrød med falafler
- Lun pitabrødene i ovnen.
- Fyld brødene med en god klat dressing, salater, agurk, rødløg og knuste falafler.
Hej,
Jeg tror der mangler at stå, at kikærterne skal koges efter iblødsætning
Mine falafler forsvandt i frituren selv den stod på 170 grader Turde ikke andet end at panere resten i mel, æg og pankorasp og så fritere dem i en gryde i stedet.
Det er blot til info
Hej Nikoline
Nej kikærterne skal ikke koges efter iblødsætning, – koges de bliver de mere porøse og falaflerne vil ofte revne eller falde fra hinanden under kogning i olien. Så de skal kun sættes i blød, og blendes direkte derfra sammen med krydderier mv.
De bedste hilsner
Dianna
Kan falaflerne fryses?
Hej Gitte
Det kan du tro de kan:)
Jeg laver selv altid dobbelt portion og fryser resterne:) De kan lunes i ovnen i ca. 8 min. ved 200 grader (optøede)
De bedste hilsner
Dianna