Fødselsdags boller - Opskrift på bløde bamseboller

Lækre bløde fødselsdagsboller

Lækre bløde fødselsdags boller
Opskrift på de bedste bløde fødselsdags boller.
Denne opskrift giver 12 boller.
Fødselsdags boller - Opskrift på bløde bamseboller

Nogle gange er det altså bare de traditionelle bløde bamse boller man har allermest lyst til, og de går også ind på en sikker første plads hos pigerne.
Denne opskrift er super nem at gå til, og du er sikret lækre bløde hvede boller der bliver perfekte hver gang.

Fødselsdags boller - Opskrift på bløde bamseboller

Lækre bløde fødselsdags boller

Opskrift på de bedste bløde fødselsdags boller.
Denne opskrift giver 12 boller.
Ingen bedømmelser
Udskriv Pin Bedøm
Samlet tid: 2 timer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

  • 25 g

    gær

  • 2 1/2 dl

    vand eller danskvand, lunken

  • 500 g

    hvedemel

  • 50 g

    smør, stuetemperatur

  • 1

    æg

  • 2 spsk

    sukker

  • 1 tsk

    salt

  • 1/2 Evt tsk

    kardemomme

  • Lidt olie

  • 1

    æg til pensling, sammenpisket

Sådan gør du

  • Opløs gæren i vandet, og tilsæt derefter sukker og æg.
  • Bland mel og salt, og tilsæt lidt ad gangen. Rør dejen til alt melet er burgt og dejen har en ensartet overflade.
  • Tilsæt smørret i små tern, og rør dejen, gerne på maskine, til den har samlet sig og slipper kanterne, - ca. 5-8 min. Dejen skal være let klistret, men stadig slippe kanterne.
  • Smør hænderne med lidt olie, tag dejen og og form den til en stor bolle. Smør evt. også hæve skålen med lidt olie og læg dejen tilbage heri.
  • Dæk skålen med film og et klæde, og lad dejen hæve et lunt sted i ca. 1 time.
  • Del den i 12 lige store stykker, ca. 75 g pr. stk., og tril bollerne runde. Spænd evt. dejen lidt op ved at folde dejen ind under bollen til den er fin glat på overfladen, og tril den derefter rund i håndfladerne, på den måde får man nogle flotte runde boller.
  • Læg dem på en bageplade og lad dem efterhæve i ca. 30 min. under et klæde.
  • Pensl bollerne med sammenpisket æg, og bag dem i ca. 10 min ved 225 grader, almindelig ovn, - eller bage/dampprogram hvis du har det.
  • Lad bollerne køle af på en rist inden de pakkes i en lufttæt pose. Opbevar dem ved stuetemperatur, - så holder de sig lækre bløde i flere dage.
Fødselsdags boller - Opskrift på bløde bamseboller
Fødselsdags boller – Opskrift på bløde bamseboller
Fødselsdags boller - Opskrift på bløde bamseboller
Fødselsdags boller – Opskrift på bløde bamseboller
Fødselsdags boller - Opskrift på bløde bamseboller
Fødselsdags boller – Opskrift på bløde bamseboller
Fødselsdags boller - Opskrift på bløde bamseboller
Fødselsdags boller – Opskrift på bløde bamseboller

Linkede opskrifter

  1. Pingback: Bløde juleboller – Gourministeriet

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift bedømmelse




*