Fødselsdags boller - Opskrift på bløde bamseboller

Lækre bløde fødselsdagsboller

Nogle gange er det altså bare de traditionelle bløde bamse boller man har allermest lyst til, og de går også ind på en sikker første plads hos pigerne.
Denne opskrift er super nem at gå til, og du er sikret lækre bløde hvede boller der bliver perfekte hver gang.

Lækre bløde fødselsdags boller

By Dianna Brinch
Tid: 2 1/2 time

Opskrift på de bedste bløde fødselsdags boller.
Denne opskrift giver 12 boller.

Ingredienser

  • 500 g hvedemel
  • 50 g smør, stuetemperatur
  • 2 1/2 dl vand, lunken
  • 1 æg
  • 25 g gær
  • 2 spsk sukker
  • 1 tsk salt
  • 1 spsk mel til æltning efter hævning
  • 1 æg til pensling, sammenpisket

Fremgangsmåde

1

Opløs gæren i vandet og tilsæt sukker og lidt af melet til det har en grødet konsistens.

2

Tilsæt derefter salt og æg, samt resten af melet lidt ad gangen. Når dejen har en ensartet overflade tilsættes smørret i små tern.

3

Ælt dejen godt igennem til den slipper, gerne på maskine, og ellers godt i hænderne. Dejen skal være let klistret men stadig slippe.

4

Dæk skålen med film og et klæde og lad dejen hæve et lunt sted i ca. 1 time.

5

Tag dejen ud af skålen og ælt den hurtigt sammen, evt. med en smule mel hvis der er behov, dejen må dog gerne klistre en smule.

6

Del den i 12 lige store stykker, ca. 75 g pr. stk. og tril bollerne runde. Spænd evt. dejen lidt op ved at folde dejen ind under bollen til den er fin glat på oversiden, og tril den derefter forsigtigt rund i håndfladerne, på den måde får man nogle flotte runde boller.

7

Læg dem på en bageplade og lad dem efterhæve i ca. 30 min.

8

Pensl med sammenpisket æg og bag dem i ca. 10 min ved 225 grader, almindelig ovn, - eller bage/damp program hvis man har det.

9

Lad bollerne køle af på en rist inden de pakkes i lufttætte poser.

Linkede opskrifter

  1. Pingback: Bløde juleboller – Gourministeriet

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*