Fødselsdags boller - Opskrift på bløde bamseboller

Fødselsdagsboller – Bløde bamseboller

Fødselsdagsboller - Bløde bamseboller
Opskrift på de bedste bløde fødselsdags boller.
Denne opskrift giver 12 boller.
Fødselsdags boller - Opskrift på bløde bamseboller

Lækre brøde fødselsdagsboller. Nogle gange er det altså bare de helt traditionelle bløde bamse boller man har allermest lyst til, – og de går også ind på en sikker første plads hos pigerne herhjemme.
Denne opskrift er super nem at gå til, og du er sikret lækre bløde hvede boller der bliver perfekte hver gang.
Bamseboller er perfekt til morgenbordet, som mellemmåltid eller som fødselsdagsboller, – evt. toppet med glasur.
Fødselsdagsbollerne kan sagtens fryses, og de kan evt. lunes i ovnen i 5 minutter ved 200 grader. Eller du kan lune dem et kort øjeblik i mikroovnen, – så bliver de så lækre og bløde.
Bamseboller med et tykt lags smør, ost eller syltetøj, – så er alle altså glade.

Fødselsdags boller - Opskrift på bløde bamseboller

Fødselsdagsboller - Bløde bamseboller

Opskrift på de bedste bløde fødselsdags boller.
Denne opskrift giver 12 boller.
Bedøm opskriften - Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.67 fra 27 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Keyword: Bamseboller, Børnefødselsdag, Fødselsdagsboller, Mad til børnefødselsdag
Samlet tid: 2 timer
Ændre antal12 Personer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 25 g

    gær

  • 2 1/2 dl mælk (vand kan også bruges)
  • 500 g

    hvedemel

  • 75 g

    smør, stuetemperatur

  • 1

    æg

  • 2 spsk

    sukker

  • 1 tsk

    salt

  • 1/2 tsk kardemomme - kan undlades
  • Lidt olie

  • 1

    æg til pensling, sammenpisket

Sådan gør du

  • Opløs gæren i mælken, og tilsæt derefter sukker og æg.
  • Bland mel og salt, og tilsæt lidt ad gangen. Rør dejen til alt melet er brugt, og dejen har en ensartet overflade.
  • Tilsæt smørret i små tern, og rør dejen, gerne på maskine, til den har samlet sig og slipper kanterne, - ca. 5-8 min. Dejen skal være let klistret, men stadig slippe kanterne.
  • Smør hænderne med lidt olie, tag dejen og og form den til en stor bolle. Smør evt. også hæve skålen med lidt olie og læg dejen tilbage heri.
  • Dæk skålen med film og et klæde, og lad dejen hæve et lunt sted i ca. 1 time.
  • Del den i 12 lige store stykker, ca. 75 g pr. stk., og tril bollerne runde. Spænd evt. dejen lidt op ved at folde dejen ind under bollen til den er fin glat på overfladen, og tril den derefter rund i håndfladerne, på den måde får man nogle flotte runde boller.
  • Læg dem på en bageplade og lad dem efterhæve i ca. 30 min. under et klæde.
  • Pensl bollerne med sammenpisket æg, og bag dem i ca. 10 min ved 225 grader, almindelig ovn, - eller bage/dampprogram hvis du har det.
  • Lad bollerne køle af på en rist inden de pakkes i en lufttæt pose. Opbevar dem ved stuetemperatur, - så holder de sig lækre bløde i flere dage.
Fødselsdags boller - Opskrift på bløde bamseboller
Fødselsdags boller – Opskrift på bløde bamseboller

Kommentarer

  1. Pingback: Bløde juleboller – Gourministeriet

  2. Maggie

    5 stars
    God klassiske opskrift!! 10/10

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)