Lækre brøde fødselsdagsboller. Nogle gange er det altså bare de helt traditionelle bløde bamse boller man har allermest lyst til, – og de går også ind på en sikker første plads hos pigerne herhjemme.
Denne opskrift er super nem at gå til, og du er sikret lækre bløde hvede boller der bliver perfekte hver gang.
Bamseboller er perfekt til morgenbordet, som mellemmåltid eller som fødselsdagsboller, – evt. toppet med glasur.
Fødselsdagsbollerne kan sagtens fryses, og de kan evt. lunes i ovnen i 5 minutter ved 200 grader. Eller du kan lune dem et kort øjeblik i mikroovnen, – så bliver de så lækre og bløde.
Bamseboller med et tykt lags smør, ost eller syltetøj, – så er alle altså glade.
Fødselsdagsboller - Bløde bamseboller
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 25 g
gær
- 2 1/2 dl mælk (vand kan også bruges)
- 500 g
hvedemel
- 75 g
smør, stuetemperatur
- 1
æg
- 2 spsk
sukker
- 1 tsk
salt
- 1/2 tsk kardemomme - kan undlades
-
Lidt olie
- 1
æg til pensling, sammenpisket
Sådan gør du
- Opløs gæren i mælken, og tilsæt derefter sukker og æg.
- Bland mel og salt, og tilsæt lidt ad gangen. Rør dejen til alt melet er brugt, og dejen har en ensartet overflade.
- Tilsæt smørret i små tern, og rør dejen, gerne på maskine, til den har samlet sig og slipper kanterne, - ca. 5-8 min. Dejen skal være let klistret, men stadig slippe kanterne.
- Smør hænderne med lidt olie, tag dejen og og form den til en stor bolle. Smør evt. også hæve skålen med lidt olie og læg dejen tilbage heri.
- Dæk skålen med film og et klæde, og lad dejen hæve et lunt sted i ca. 1 time.
- Del den i 12 lige store stykker, ca. 75 g pr. stk., og tril bollerne runde. Spænd evt. dejen lidt op ved at folde dejen ind under bollen til den er fin glat på overfladen, og tril den derefter rund i håndfladerne, på den måde får man nogle flotte runde boller.
- Læg dem på en bageplade og lad dem efterhæve i ca. 30 min. under et klæde.
- Pensl bollerne med sammenpisket æg, og bag dem i ca. 10 min ved 225 grader, almindelig ovn, - eller bage/dampprogram hvis du har det.
- Lad bollerne køle af på en rist inden de pakkes i en lufttæt pose. Opbevar dem ved stuetemperatur, - så holder de sig lækre bløde i flere dage.
Pingback: Bløde juleboller – Gourministeriet
God klassiske opskrift!! 10/10
Hej Maggie
Hvor er det dejligt at høre – tusind tak 🙂
Kh Dianna