Indisk dhal - Opskrift på indisk dahl med varme krydderier

Indisk dahl / dhal

Klassisk indisk dahl
Opskrift på klassisk indisk dahl
Indisk dhal - Opskrift på indisk dahl med varme krydderier

Lækker krydret og varm indisk dhal med masser af kraft og smag.
Jeg elsker duften af de varme krydderier, og denne dhal varmer virkelig godt på en kold vinterdag, men bliver bestemt ikke dårligere af en lun forårs eller somer dag.
Den kan serveres alene med en klat kold creme fraiche og friske krydderurter på toppen, eller som her med pandestegt naan brød og en lækker kold raita.
Kært barn har mange navne, – og denne indiske skønhed er én af dem. Dahl, dhal eller daal – nettet bugner med forskellige måder at skrive det på, og da dahl er en af måderne retten oftest bliver søgt på (selvom det er gramatisk forkert), så indgår den altså også i min overskrift 😉

Indisk dhal - Opskrift på indisk dahl med varme krydderier

Klassisk indisk dahl

Opskrift på klassisk indisk dahl
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin Bedøm
Samlet tid: 1 time 30 minutter
Antal: 4 Personer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

  • 2 dl

    røde linser

  • 4 fed

    hvidløg, fintrevet

  • 2

    løg, finthakket

  • 4 cm

    ingefær, fintrevet

  • 1 spsk

    karry

  • 1 spsk

    spidskommen, stødt

  • 1 spsk

    koriander, stødt

  • 1/4 tsk

    kardemomme, stødt

  • 1/2 tsk

    ægte kanel, stødt

  • 1/4 tsk

    cayennepeber

  • 1 tsk

    chiliflager

  • 8 dl

    grøntsagsboullion

  • 2 ds

    hakkede tomater

  • 1 ds

    tomatkoncentrat, lille

  • Salt og peber

  • Olivenolie til stegning

Sådan gør du

  • Steg løg, hvidløg, ingefær og krydderier i en gryde ved middel varme et par minutter.
  • Tilsært tomatkoncentrat og lad denne stege med en minuts tid.
  • Tilsæt røde linser, hakkede tomater og grøntsagsboullion og lad retten simre i 1 times tid, rør jævnligt undervejs.
  • Server retten som ønske, eller som her med pandestegt naan og frisk raita.

Kommentarer

  1. Det hedder dhal eller daal 😉

    • Hej Anne

      Tusind tak for din besked:)
      Det er sjovt du siger det, for har netop gennemgået mit “indisk” tag, og faldt godt over den, og tænkte at nu skal jeg snart have skrevet alle “stave mulighederne” ind i teksten. For det er nemlig sådan at de fleste søger på “Dahl”, og derfor valgte jeg at stave det på den måde☺️
      Men du har helt ret, – og jeg tænker, at få alle versioner med i min tekst og overskrift, så er jeg helgarderet forhold til søgning ☺️

      Men tusind tak for din besked, det var sødt af dig

      De bedste hilsner
      Dianna

  2. Marianne Porsby

    Det er den bedste opskrift på daal, jeg har prøvet

    • Hej Marianne

      Hvor er det bare mega dejligt at høre altså, – tusind tusind tak for din besked:)

      Rigtig god aften:)

      De bedste hilsner
      Dianna

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift bedømmelse




*