Indisk dhal - Nem opskrift på klassisk dal med røde linser

Indisk dahl

Indisk dhal
Opskrift på den lækreste indisk dhal - krydret, varm og fyldig.
Indisk dhal - Nem opskrift på klassisk dal med røde linser

Indisk dhal, – fantastisk skøn vegetarret fra det indisk køkken. Krydret, varm og en dejlig simre ret der er super nem at lave.
Jeg elsker duften af de varme krydderier, og denne dhal varmer virkelig godt på en kold vinterdag, men bliver bestemt ikke dårligere af en lun forårs eller sommer dag.
Indisk dal består af røde linser, tomat, bouillon og krydderier. Ønsker du en at tilsætte nogle grøntsager, kan du sagtens gøre det – det kan være peberfrugt, squash eller lignende. Det er dog ikke en del af den klassiske opskrift.
Indisk dhal kan serveres alene med en klat kold creme fraiche, en hjemmelavet raita – klik her, og friske krydderurter på toppen, eller med kogte ris, pandestegte naan – opskriften ligger her eller arabiske fladbrød – klik her for opskrift.


Indisk dhalDahl, dhal eller daal
Kært barn har mange navne, – og denne indiske skønhed er én af dem. Dahl, dhal eller daal – nettet bugner med forskellige måder at skrive det på, og da dahl er en af måderne retten oftest bliver søgt på (selvom det er gramatisk forkert), så indgår den altså også i min opskrift 😉

Indisk dhal - Nem opskrift på klassisk dal med røde linser

Indisk dhal

Opskrift på den lækreste indisk dhal – krydret, varm og fyldig.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.85 fra 46 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Frokost, Hovedret
Køkken: Indisk
Nøgleord: Bælgefrugter, Linser, Vegetar
Samlet tid: 30 minutter
Ændre antal4 Personer

Video af opskriften

Ingredienser

Dhal

  • 2

    løg, finthakket

  • 4 fed

    hvidløg, fintrevet

  • 2 spsk ingefær, fintrevet
  • 1 spsk garam masala – eller karry
  • 1 spsk

    spidskommen, stødt

  • 1 spsk

    koriander, stødt

  • 1/2 tsk

    ægte kanel, stødt

  • 1/4 tsk

    kardemomme, stødt

  • 1 tsk chiliflager, – juster selv efter styrke på chiliflagerne
  • 3 spsk tomatkoncentrat
  • 250 g røde linser, skyllet
  • 2 ds

    hakkede tomater

  • 6 dl grøntsagsbouillon
  • Salt og friskkværnet peber
  • Olie

Derudover

  • Fladbrød eller ris
  • Creme fraiche eller raita
  • Hakket persille eller koriander

Sådan gør du

  • Varm en god sjat olie i en gryde, og steg løg, hvidløg og ingefær et par minutter.
  • Tilsæt krydderierne og lad dem varme med et øjeblik, inden tomatkoncentart røres i.
  • Hæld linser, hakkede tomater og bouillon over, og lad retten simre ved svag varme, under låg, i ca. 20 minutter – eller til linserne er møre.
  • Fjern låget og lad retten simre videre i 5 minutter, eller til retten tykner.
  • Smag til med salt og friskkværnet peber, og servere retten med fladbrød og creme fraiche eller raita.

Kommentarer

  1. Det hedder dhal eller daal 😉

    • Hej Anne

      Tusind tak for din besked:)
      Det er sjovt du siger det, for har netop gennemgået mit “indisk” tag, og faldt godt over den, og tænkte at nu skal jeg snart have skrevet alle “stave mulighederne” ind i teksten. For det er nemlig sådan at de fleste søger på “Dahl”, og derfor valgte jeg at stave det på den måde☺️
      Men du har helt ret, – og jeg tænker, at få alle versioner med i min tekst og overskrift, så er jeg helgarderet forhold til søgning ☺️

      Men tusind tak for din besked, det var sødt af dig

      De bedste hilsner
      Dianna

  2. Marianne Porsby

    Det er den bedste opskrift på daal, jeg har prøvet

  3. 5 stars
    Smager fantastisk

    • Gabrielle

      5 stars
      Nej hvor er det godt. Bestemt ikke sidste gang. Tilføjede lidt blomkål, squash og sukkerærter. Virkelig lækkert.

  4. Lisbeth

    5 stars
    Virkelig god og nem at lave. Har brugt opskriften et par gange.

  5. Hej Dianna.
    Hvis man gerne vil have lidt kød i, hvad ville du anbefale der passede godt til? Er ikke så god til linser men elsker suppen

  6. Kristina Sekov

    5 stars
    Lækker, lækker, lækker

  7. Anonym

    5 stars
    Smagte fantastisk
    Kom gulerødder peberfrugt og små blomkåls buketter i, hvilket kun gjorde den endnu mere skøn
    Tak for en god opskrift

  8. Maria Andersen

    Hej ☺️ 6dl grøntsagsboullion, er det bare 1 terning med 6 dl vand? Tusinde tak på forhånd.

    • Hej Maria
      Ja 1 terning, og evt lidt mere:)
      Bouillon fåes også i pulverform, så det er egentlig blot at følge målene på pakken:)

      Du kan starte med 1 terning, og så smuldre en smule direkte i retten hvis du synes den mandler. Det vil fint opløse sig hvis det får lov at tilberede med i 5 minutters tid;)

      Kh Dianna

  9. Benthe Stormbrik

    5 stars
    Fantastisk.
    Selv min mor på 78 elskede den. Jeg serverede den med raita og hjemmelavede naanbrød. Det var perfekt.

  10. Tina Seier

    Hej! Hvilken olie bruger du her? Med hensyn til de røde linser; de skal ikke først koges først? Aldrig prøvet at bruge røde linser Tak for dig! Nyder din skønne kogebog
    Bh Tina

    • Hej Tina

      Jeg bruger generelt altid olivenolie til mine retter. Skal det være samgsneutral bruger jeg rapsolie, men sp skriver jeg det 🙂

      Linserne skal ikke koges først, de tilberedes i retten.
      Tusind tak for din dejlige besked 🙂

      Rigtig god weekend 🙂

      Kh Dianna

4.85 from 46 votes (40 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)