Indisk dhal, – fantastisk skøn vegetarret fra det indisk køkken, – krydret, varm og en dejlig simre ret der er super nem at lave.
Jeg elsker duften af de varme krydderier, og denne dhal varmer virkelig godt på en kold vinterdag, men bliver bestemt ikke dårligere af en lun forårs eller sommer dag.
Indisk dahl består af røde linser, tomat, bouillon og krydderier. Ønsker du en at tilsætte nogle grøntsager, kan du sagtens gøre det, – det kan være peberfrugt, squash eller lignende.
Indisk dhal kan serveres alene med en klat kold creme fraiche, en hjemmelavet raita – klik her, og friske krydderurter på toppen, eller med kogte ris, pandestegte naan – opskriften ligger her eller arabiske fladbrød – klik her for opskrift.
Indisk dhal – Dahl, dhal eller daal
Kært barn har mange navne, – og denne indiske skønhed er én af dem. Dahl, dhal eller daal – nettet bugner med forskellige måder at skrive det på, og da dahl er en af måderne retten oftest bliver søgt på (selvom det er gramatisk forkert), så indgår den altså også i min opskrift 😉
Indisk dahl
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Dhal
- 200 g
røde linser
- 2 ds
hakkede tomater
- 5 dl grøntsagsbouillon
- 4 fed
hvidløg, fintrevet
- 2
løg, finthakket
- 4 cm ingefær, fintrevet – ca. 2 spsk
- 3 spsk tomatkoncentrat
- 1 spsk karry
- 1 spsk
spidskommen, stødt
- 1 spsk
koriander, stødt
- 1 tsk chiliflager, – juster selv efter styrke på chiliflagerne
- 1/2 tsk
ægte kanel, stødt
- 1/4 tsk
kardemomme, stødt
-
Salt og peber
- Olie
Derudover
- Fladbrød eller ris
- Creme fraiche og hakket persille
Sådan gør du
- Varm en god sjat olie i en gryde, og steg løg, hvidløg og ingefær af et par minutter. Tilsæt krydderierne og lad dem varme med i yderligere 2 minutter.
- Tilsæt tomatkoncentrat og steg den med en minuts tid, – rør det godt sammen.
- Hæld linser, hakkede tomater og bouillon over, og lad retten simre ved svag varme, under låg, i ca. 45 minutter. Rør jævnligt undervejs, og tilsæt evt. mere bouillon ved behov.
- Fjern låget og lad retten simre videre i 15 minutter.
- Smag til sidst til med salt og peber, – og servere retten med f.eks. ris, fladbrød eller lignende. Top gerne med iskold creme fraiche og friskhakket persille, – det smager skønt.
Det hedder dhal eller daal 😉
Hej Anne
Tusind tak for din besked:)
Det er sjovt du siger det, for har netop gennemgået mit “indisk” tag, og faldt godt over den, og tænkte at nu skal jeg snart have skrevet alle “stave mulighederne” ind i teksten. For det er nemlig sådan at de fleste søger på “Dahl”, og derfor valgte jeg at stave det på den måde☺️
Men du har helt ret, – og jeg tænker, at få alle versioner med i min tekst og overskrift, så er jeg helgarderet forhold til søgning ☺️
Men tusind tak for din besked, det var sødt af dig
De bedste hilsner
Dianna
Det er den bedste opskrift på daal, jeg har prøvet
Hej Marianne
Hvor er det bare mega dejligt at høre altså, – tusind tusind tak for din besked:)
Rigtig god aften:)
De bedste hilsner
Dianna
Kan jeg fryse den ned, så den er klar til fest?
Hej Sara
Du kan sagtens fryse din dahl ned 🙂
Kh Dianna
Smager fantastisk
Nej hvor er det godt. Bestemt ikke sidste gang. Tilføjede lidt blomkål, squash og sukkerærter. Virkelig lækkert.
Hej Gabrielle
Hvor er det dejligt at høre, tusind tak for din besked:)
Dbh Dianna
Virkelig god og nem at lave. Har brugt opskriften et par gange.
Hej Lisbeth
Det er jeg simpelthen så glad for at høre, tusind tak 🙂
Kh Dianna
Hej Dianna.
Hvis man gerne vil have lidt kød i, hvad ville du anbefale der passede godt til? Er ikke så god til linser men elsker suppen
Lækker, lækker, lækker
Tusind tusind tak 🙂