Indisk dahl - Opskrift på klassisk indisk dahl med varme krydderier

Klassisk indisk dahl

Lækker krydret og varm indisk dahl med masser af kraft og smag.
Jeg elsker duften af de varme krydderier, og denne dahl varmer virkelig godt på en kold vinterdag.
Den kan serveres alene med en klat kold creme fraiche og friske krydderurter på toppen, eller som her med pandestegt naan brød og en lækker kold raita.

Klassisk indisk dahl

By Dianna Brinch Personer: 4
Tid: 1 1/2 time

Opskrift på klassisk indisk dahl

Ingredienser

  • 2 dl røde linser
  • 4 fed hvidløg, fintrevet
  • 2 løg, finthakket
  • 4 cm ingefær, fintrevet
  • 1 spsk karry
  • 1 spsk spidskommen, stødt
  • 1 spsk koriander, stødt
  • 1/4 tsk kardemomme, stødt
  • 1/2 tsk ægte kanel, stødt
  • 1/4 tsk cayennepeber
  • 1 tsk chiliflager
  • 8 dl grøntsagsboullion
  • 2 ds hakkede tomater
  • 1 ds tomatkoncentrat, lille
  • Salt og peber
  • Olivenolie til stegning

Fremgangsmåde

1

Steg løg, hvidløg, ingefær og krydderier i en gryde ved middel varme et par minutter.

2

Tilsært tomatkoncentrat og lad denne stege med en minuts tid.

3

Tilsæt røde linser, hakkede tomater og grøntsagsboullion og lad retten simre i 1 times tid, rør jævnligt undervejs.

4

Server retten som ønske, eller som her med pandestegt naan og frisk raita.

Indisk dahl - Opskrift på klassisk indisk dahl med varme krydderier
Indisk dahl – Opskrift på klassisk indisk dahl med varme krydderier

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*