Lækker krydret og varm indisk dahl med masser af kraft og smag.
Jeg elsker duften af de varme krydderier, og denne dahl varmer virkelig godt på en kold vinterdag.
Den kan serveres alene med en klat kold creme fraiche og friske krydderurter på toppen, eller som her med pandestegt naan brød og en lækker kold raita.
Klassisk indisk dahl
Opskrift på klassisk indisk dahl
Ingredienser
- 2 dl røde linser
- 4 fed hvidløg, fintrevet
- 2 løg, finthakket
- 4 cm ingefær, fintrevet
- 1 spsk karry
- 1 spsk spidskommen, stødt
- 1 spsk koriander, stødt
- 1/4 tsk kardemomme, stødt
- 1/2 tsk ægte kanel, stødt
- 1/4 tsk cayennepeber
- 1 tsk chiliflager
- 8 dl grøntsagsboullion
- 2 ds hakkede tomater
- 1 ds tomatkoncentrat, lille
- Salt og peber
- Olivenolie til stegning
Fremgangsmåde
Steg løg, hvidløg, ingefær og krydderier i en gryde ved middel varme et par minutter.
Tilsært tomatkoncentrat og lad denne stege med en minuts tid.
Tilsæt røde linser, hakkede tomater og grøntsagsboullion og lad retten simre i 1 times tid, rør jævnligt undervejs.
Server retten som ønske, eller som her med pandestegt naan og frisk raita.
