Indisk dhal - Opskrift på indisk dhal med varme krydderier

Indisk dahl

Indisk dahl
Opskrift på den lækreste indisk dhal, - krydret, varm og lækker.
Indisk dhal - Opskrift på indisk dhal med varme krydderier

Indisk dhal, – fantastisk skøn vegetarret fra det indisk køkken, – krydret, varm og en dejlig simre ret der er super nem at lave.
Jeg elsker duften af de varme krydderier, og denne dhal varmer virkelig godt på en kold vinterdag, men bliver bestemt ikke dårligere af en lun forårs eller sommer dag.
Indisk dahl består af røde linser, tomat, bouillon og krydderier. Ønsker du en at tilsætte nogle grøntsager, kan du sagtens gøre det, – det kan være peberfrugt, squash eller lignende.
Indisk dhal kan serveres alene med en klat kold creme fraiche, en hjemmelavet raita – klik her, og friske krydderurter på toppen, eller med kogte ris, pandestegte naan – opskriften ligger her eller arabiske fladbrød – klik her for opskrift.


Indisk dhalDahl, dhal eller daal
Kært barn har mange navne, – og denne indiske skønhed er én af dem. Dahl, dhal eller daal – nettet bugner med forskellige måder at skrive det på, og da dahl er en af måderne retten oftest bliver søgt på (selvom det er gramatisk forkert), så indgår den altså også i min opskrift 😉

Indisk dhal - Opskrift på indisk dhal med varme krydderier

Indisk dahl

Opskrift på den lækreste indisk dhal, – krydret, varm og lækker.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.84 fra 43 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Frokost, Hovedret
Køkken: Indisk
Keyword: Bælgefrugter, Linser, Vegetar
Samlet tid: 1 time 30 minutter
Ændre antal4 Personer

Video af opskriften

Ingredienser

Dhal

  • 200 g

    røde linser

  • 2 ds

    hakkede tomater

  • 5 dl grøntsagsbouillon
  • 4 fed

    hvidløg, fintrevet

  • 2

    løg, finthakket

  • 4 cm ingefær, fintrevet – ca. 2 spsk
  • 3 spsk tomatkoncentrat
  • 1 spsk karry
  • 1 spsk

    spidskommen, stødt

  • 1 spsk

    koriander, stødt

  • 1 tsk chiliflager, – juster selv efter styrke på chiliflagerne
  • 1/2 tsk

    ægte kanel, stødt

  • 1/4 tsk

    kardemomme, stødt

  • Salt og peber

  • Olie

Derudover

  • Fladbrød eller ris
  • Creme fraiche og hakket persille

Sådan gør du

  • Varm en god sjat olie i en gryde, og steg løg, hvidløg og ingefær af et par minutter. Tilsæt krydderierne og lad dem varme med i yderligere 2 minutter.
  • Tilsæt tomatkoncentrat og steg den med en minuts tid, – rør det godt sammen.
  • Hæld linser, hakkede tomater og bouillon over, og lad retten simre ved svag varme, under låg, i ca. 45 minutter. Rør jævnligt undervejs, og tilsæt evt. mere bouillon ved behov.
  • Fjern låget og lad retten simre videre i 15 minutter.
  • Smag til sidst til med salt og peber, – og servere retten med f.eks. ris, fladbrød eller lignende. Top gerne med iskold creme fraiche og friskhakket persille, – det smager skønt.
Indisk dhal - Opskrift på indisk dhal med varme krydderier
Indisk dhal – Opskrift på indisk dhal med varme krydderier
Indisk dhal - Opskrift på indisk dhal med varme krydderier
Indisk dhal – Opskrift på indisk dhal med varme krydderier
Indisk dhal - Opskrift på indisk dhal med varme krydderier
Indisk dhal – Opskrift på indisk dhal med varme krydderier

Kommentarer

  1. Det hedder dhal eller daal 😉

    • Hej Anne

      Tusind tak for din besked:)
      Det er sjovt du siger det, for har netop gennemgået mit “indisk” tag, og faldt godt over den, og tænkte at nu skal jeg snart have skrevet alle “stave mulighederne” ind i teksten. For det er nemlig sådan at de fleste søger på “Dahl”, og derfor valgte jeg at stave det på den måde☺️
      Men du har helt ret, – og jeg tænker, at få alle versioner med i min tekst og overskrift, så er jeg helgarderet forhold til søgning ☺️

      Men tusind tak for din besked, det var sødt af dig

      De bedste hilsner
      Dianna

  2. Marianne Porsby

    Det er den bedste opskrift på daal, jeg har prøvet

  3. 5 stars
    Smager fantastisk

    • Gabrielle

      5 stars
      Nej hvor er det godt. Bestemt ikke sidste gang. Tilføjede lidt blomkål, squash og sukkerærter. Virkelig lækkert.

  4. Lisbeth

    5 stars
    Virkelig god og nem at lave. Har brugt opskriften et par gange.

4.84 from 43 votes (40 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)