Lækre pandestegte naan brød, – super nemme at bage og så smager de bare så dejligt.
De her pandestegte naan er blevet en stor favorit herhjemme. Det er virkelig nemt at lave og så går perfekt til alt fra supper, sommerens grill og gryderetter.
Man kan spise det som de er, eller pensle dem med persillesmør, hvidløgssmør, drysset med chili, havsalt eller hvad man foretrækker.
De holder sig lækre bløde i flere dage i en lufttæt beholder og kan sagtens varmes op på grillen eller en hurtig tur i ovnen i lidt folie.
Pandestegn naan
Opskrift på lækre pandestegt naan Denne opskrift giver 6 stk
Ingredienser
- 12 g gær
- 275 g hvedemel
- 1 dl lunken vand
- 1 1/4 dl yoghurt naturel, creme fraiche eller lignende
- 3/4 tsk salt
- Smør eller olie til stegning
Fremgangsmåde
Rør gæren ud i vandet, og tilsæt derefter yoghurten.
Rør hvedemel i lidt ad gangen sammen med saltet, og ælt dejen, gerne på røremaskine til den samler sig.
Dæk skålen med film og et viskestykke, og stil til hævning i minimum 1 time, - gerne længere.
Del dejen i 6 lige store stykker og rul ud med en kagerulle til små ovale brød, - ca. 2-3 mm i tykkelsen.
Varm lidt smør eller olie på en pande ved middel varme, og steg brødene, et ad gange til de er gyldne på begge sider.
Noter
Hvis vores naanbrød en sjælden gang ikke bliver spist op, skærer jeg dem ud i ca. 2 cm. bredde strimler, pensler dem med lidt olivenolie og steger dem sprøde i ovnen i ca. 10 min. ved 200 grader. De kan nu serverer som sticks til en gang hjemmelavet hummus, bønnedip eller lignende.


Pingback: Klassisk indisk dahl – Gourministeriet