Opskrift på frisk Raita dressing

Raita

Frisk raita med sprød agurk og tomat er næsten uundværligt til de krydrede og varme indiske retter, og jeg elsker at dippen har lidt bid fra de friske grøntsager.

Den smager skønt til en krydret indisk dahl og som dip til hjemmebagt naan brød.

Raita

By Dianna Brinch Personer: 4
Tid: 1 time

Opskrift på raita

Ingredienser

  • 2 dl græsk yoghurt (alternativt kan cremefraiche sagtens anvendes)
  • 3 store tomater, uden kerner
  • 1/2 agurk, uden kerner
  • 20 mynteblade, finthakket
  • 1 spsk lime eller citron saft
  • 1/2 tsk spidskommen, stødt
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

1

Fjern kerner fra tomater og agurk og skær begge dele i små tern.

2

Vend dem i lidt salt og lad dem drøne for væde i 45 min i en si.

3

Skyl salten af tomaterne og agurken, og tør forsigtigt med et viskestykke, så du fjerner så meget væde som muligt.

4

Bland yoghurt med tomaterne, agurk, hakket mynte, lime/citron saft og spidskommen.

5

Smag til med salt og peber og lad gerne dressingen stå på køl en time inden servering.

Linkede opskrifter

  1. Pingback: Klassisk indisk dahl – Gourministeriet

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*