
Nem og lækker kartoffelsalat med ærter og ruccola, – vendt med den lækreste marinade med bl.a. soltørrede tomater, hvidløg og parmesan.
En kartoffelsalat med masser af smag, nem at lave og perfekt til sommerens grill.
Den smager også fantastisk til en ovnstegt kylling, til et stykke laks eller svinemørbrad.
Kartoffelsalaten kan sagtens samles et par timer i forvejen, – men vent med pinjekernerne, så de ikke bliver bløde. Drys dem hellere over toppen inden servering.
Er du ikke til ruccola kan du blot skifte denne ud med f.eks. spinat, – det smager også fantastisk.

Kartoffelsalat med soltørrede tomater, ærter og ruccola
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Kartoffelsalat
- 600 g små kartofler
- 2 store håndfulde ruccola, ca. 100 gram
- 200 g ærter, optøede eller friske
- 30 g pinjekerner, ristede
Marinade
- 1 dl olie fra de soltørrede tomater – eller olivenolie
- 75 g soltørrede tomater, skåret i strimler
- 1 håndfuld persille, finthakket
- 1/2 citron, saften heraf
- 2 fed hvidløg, presset eller fintrevet
- 25 g parmesan, fintrevet
- Salt og peber
Sådan gør du
Marinade
- Bland alle ingredienserne til marinaden, smag til med salt og peber og lad den trække på køkkenbordet.
Kartoffelsalat
- Kog kartoflerne med skræl i en gryde med rigeligt saltet vand. Lad kartoflerne koge i ca. 5-6 min., alt efter størrelse og lad dem trække færdigt i gryden med vand, under låg. På den måde får du en god fast kartoffel der ikke koger ud. Hæld vandet fra når kartoflerne er møre, overhæld med koldt vand og lad dem køle godt af. Pil dem eller lad skrællen blive på, halver kartoflerne eller skræmmende dem i mundrette bider.
- Vend ærterne og kartoflerne med marinaden så det hele er godt fordelt.
- Vend til sidst ruccola og pinjekerner i, og smag til med salt og peber.

Sønnens kommentar var – det er den bedste kartoffelsalat jeg har smagt
Hej Gitte
Hvor er det bare dejligt at høre altså, – åhh jeg bliver så glad for sådan en besked:)
Tusind tak og rigtig dejlig søndag:)
De bedste hilsner
Dianna
Hej Gitte
Det lyder godt så vil jeg forsøge mig på denne k salat også
Vh sus
Har du en idé til noget andet end rucola og pinjekerner? Min mand hader pinjekerner og rucola
Hej Tina
Det kan du tro jeg har:)
I stedet for ruccola kan du bruge spinat, – marinaden i sig selv indeholder masser af smag, så den bliver på ingen måde neutral af den grund:)
Og erstatning for pinjekernerne vil jeg anbefale enten ristede græskarkerner eller smuldret feta:) Saltmandler synes jeg personligt ikke duer i denne kombination, dem er jeg ellers stor fan af – så ristede græskarkerner eller feta vil være mit bud:)
De bedste hilsner
Dianna
Fantastis
Hej Ann
Tusind tusind tak for din søde besked, – det er jeg så glad for at høre 🙂
kh Dianna