Kartoffelsalat - Opskrift på nem kartoffelsalat med marinade

Kartoffelsalat med soltørrede tomater, ærter og ruccola

Kartoffelsalat med soltørrede tomater, ærter og ruccola
Opskrift på nem og lækker kold kartoffelsalat vendt med den skønneste marinade.
Kartoffelsalat - Opskrift på nem kartoffelsalat med marinade

Nem og lækker kartoffelsalat med ærter og ruccola, – vendt med den lækreste marinade med bl.a. soltørrede tomater, hvidløg og parmesan.
En kartoffelsalat med masser af smag, nem at lave og perfekt til sommerens grill.
Den smager også fantastisk til en ovnstegt kylling, til et stykke laks eller svinemørbrad.
Kartoffelsalaten kan sagtens samles et par timer i forvejen, – men vent med pinjekernerne, så de ikke bliver bløde. Drys dem hellere over toppen inden servering.
Er du ikke til ruccola kan du blot skifte denne ud med f.eks. spinat, – det smager også fantastisk.

Kartoffelsalat - Opskrift på nem kartoffelsalat med marinade

Kartoffelsalat med soltørrede tomater, ærter og ruccola

Opskrift på nem og lækker kold kartoffelsalat vendt med den skønneste marinade.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.97 fra 28 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Samlet tid: 30 minutter
Antal: 4 personer

Video af opskriften

Ingredienser

Kartoffelsalat

  • 600 g små kartofler
  • 2 store håndfulde ruccola, ca. 100 gram
  • 200 g ærter, optøede eller friske
  • 30 g pinjekerner, ristede

Marinade

  • 1 dl olie fra de soltørrede tomater – eller olivenolie
  • 75 g soltørrede tomater, skåret i strimler
  • 1 håndfuld persille, finthakket
  • 1/2 citron, saften heraf
  • 2 fed hvidløg, presset eller fintrevet
  • 25 g parmesan, fintrevet
  • Salt og peber

Sådan gør du

Marinade

  • Bland alle ingredienserne til marinaden, smag til med salt og peber og lad den trække på køkkenbordet.

Kartoffelsalat

  • Kog kartoflerne med skræl i en gryde med rigeligt saltet vand. Lad kartoflerne koge i ca. 5-6 min., alt efter størrelse og lad dem trække færdigt i gryden med vand, under låg.
    På den måde får du en god fast kartoffel der ikke koger ud. Hæld vandet fra når kartoflerne er møre, overhæld med koldt vand og lad dem køle godt af.
    Pil dem eller lad skrællen blive på, halver kartoflerne eller skræmmende dem i mundrette bider.
  • Vend ærterne og kartoflerne med marinaden så det hele er godt fordelt.
  • Vend til sidst ruccola og pinjekerner i, og smag til med salt og peber.
Kartoffelsalat - Opskrift på nem kartoffelsalat med marinade
Kartoffelsalat – Opskrift på nem kartoffelsalat med marinade

Kommentarer

  1. Gitte Teichert

    5 stars
    Sønnens kommentar var – det er den bedste kartoffelsalat jeg har smagt

    • Hej Gitte

      Hvor er det bare dejligt at høre altså, – åhh jeg bliver så glad for sådan en besked:)

      Tusind tak og rigtig dejlig søndag:)

      De bedste hilsner
      Dianna

    • 4 stars
      Hej Gitte

      Det lyder godt så vil jeg forsøge mig på denne k salat også
      Vh sus

  2. Tina Schmidt

    Har du en idé til noget andet end rucola og pinjekerner? Min mand hader pinjekerner og rucola

    • Hej Tina

      Det kan du tro jeg har:)
      I stedet for ruccola kan du bruge spinat, – marinaden i sig selv indeholder masser af smag, så den bliver på ingen måde neutral af den grund:)
      Og erstatning for pinjekernerne vil jeg anbefale enten ristede græskarkerner eller smuldret feta:) Saltmandler synes jeg personligt ikke duer i denne kombination, dem er jeg ellers stor fan af – så ristede græskarkerner eller feta vil være mit bud:)

      De bedste hilsner
      Dianna

  3. 5 stars
    Fantastis

Skriv et svar til Dianna Cancel

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)