Kartoffelsalat med soltørrede tomater, ærter og ruccola
Opskrift på nem og lækker kold kartoffelsalat vendt med den skønneste marinade.
Ret Tilbehør
Køkken Dansk
Samlet tid 30 minutterminutter
Servings 4personer
Ingredienser
Kartoffelsalat
600gsmå kartofler
2store håndfulde rucola, ca. 100 gram
200gærter, optøede eller friske
30gpinjekerner, ristede
Marinade
1dlolie fra de soltørrede tomater - eller olivenolie
75gsoltørrede tomater, skåret i strimler
1 håndfuldpersille, finthakket
1/2 citron, saften heraf
2 fed hvidløg, presset eller fintrevet
25gparmesan, fintrevet
Salt og peber
Sådan gør du
Marinade
Bland alle ingredienserne til marinaden, smag til med salt og peber og lad den trække på køkkenbordet.
Kartoffelsalat
Kog kartoflerne med skræl i en gryde med rigeligt saltet vand. Lad kartoflerne koge i ca. 5-6 min., alt efter størrelse og lad dem trække færdigt i gryden med vand, under låg. På den måde får du en god fast kartoffel der ikke koger ud. Hæld vandet fra når kartoflerne er møre, overhæld med koldt vand og lad dem køle godt af. Pil dem eller lad skrællen blive på - halver kartoflerne eller skær dem i mundrette bider.
Vend ærter og kartofler med marinaden så det hele er godt fordelt.
Vend til sidst ruccola og pinjekerner i, og smag til med salt og peber.