
Nem opskrift på hjemmelavet tomatsalsa, – fyldig, frisk og let spicy.
Det er drøn nemt at lave hjemmelavet salsa, og det er et must når man er i det mexicanske køkken.
En god salsa kræver ikke mange ingredienser, – og de fleste har du sikkert i køkkenet i forvejen.
Hjemmelavet salsa smager fantastisk til nærmest alle retter fra det mexicanske køkken, – og så er det drøn lækkert med en skål tortillas som en let frokost snack.
Spicy salsa – Spicy tomatsalsa
Hvor spicy du ønsker din salsa er helt op til dig, – så start altid med at smage på dine jalapenos.
Min erfaring er, at der er kæmpe stor forskel på styrken af de syltede jalapenos, så smag altid inden du tilsætter den fulde mængde. Smag og behag er jo også forskellig, så tilsæt efter temperament.
Til slut kan du smage salsaen til med enten tabasco eller en anden chilisauce, hvis ddt ønsker en mere spicy salsa.

Hjemmelavet salsa
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 2 ds tomat polpa eller hakkede tomater*
- 1 lime, saften heraf
- 1 lille rødløg, finthakket
- 3-4 fed hvidløg, revet eller presset
- 10 skiver syltet jalapenos (smag selv til)
- 1/2 dl ketchup
- 1/2 dl olivenolie
- 2 tsk stødt koriander
- 1 1/2 tsk stødt spidskommen
- Salt og peber
- Evt. en smule tabasco eller chilisauce
Sådan gør du
- Dræn tomaterne grundigt for væde i en finmasket sigte. Rør med en ske til alt væden er i sigtet fra.*Bruger du hakkede tomater, vil din salsa blive grovere. Du kan også bruge en dåse af hver, – det giver en dejlig konsistens på tomatsalsaen.
- Hak rødløg og jalapenos fint, og riv eller pres hvidløgene.*Gør lige dig selv den tjeneste at smage på dine jalapenos, – der er STOR forskel på styrken.
- Hæld tomaterne i en skål sammen med rødløg, jalapenos, hvidløg, krydderier, ketchup, limesaft og olie.
- Rør salsaen godt sammen, og smag til med salt og peber.*Tilsæt evt. en smule tabasco eller chilisauce hvis du ønsker en mere spicy salsa.
Kan man lave store mængder og hvordan kan den bedst opbevares?
Hej Joan
Jeg plejer at opbevare den på køl i et skoldet glas, evt. skyllet i atamon også.
Jeg har haft salsa stående i 1 måned hvor den stadig var lækker, – sørg blot for helt rent service hver gang der tages af den.
Kh Dianna
Kan man lave salsaen med friske tomater fremfor dåse? 🙂
Hej Pernille
Altså det kan du som sådan sagtens, – men den får så ikke den “klassiske” salsa konsistens.
MEN du kan sagtens gøre det:) Til denne portion vil jeg anbefale ca. 5-600 g tomater, skåret i små tern 🙂
Og ellers prøv denne opskrift, Pico de Gallo, den er med friske tomater 🙂
https://gourministeriet.dk/pico-de-gallo-frisk-tomatsalsa/
Kh Dianna
Det er en fantastisk god salsa – det er sjældent jeg følger en opskrift slavisk – men det gjorde jeg her, bortset fra at jeg droppede ketschuppen, for det har jeg ikke i mit køkken. Og jeg havde nogle meget kræsne venner til middag, som alle syntes at den smagte supergodt. Især giver krydderiblandingen et virkelig godt pift til salsaen. Med tak og venlig hilsen Lotte.
Hej Lotte
Hvor gør det mig bare glad at høre, tusind tusind tak:)
Kh Dianna
Super opskrift.
Har dog ændret lidt på den:
3 frisk tomater + 1 ds polpa
1 frisk chili
Friske koriander og bredbladet persille
1 grøn peber fintskåret
Og så varmer jeg det op på en pande i 10 min.
Hej Jakob
Tak for din dejlige feedback – og dine fif er hermed givet vider 🙂
Kh Dianna