Opskrift på hjemmelavet tomatsalsa, - nem og hurtig opskrift.
Ret Snack, Tilbehør
Køkken Mexicansk
Nøgleord Salsa, Tex mex, Tomatsalsa
Samlet tid 10 minutterminutter
Servings 4personer
Ingredienser
2dstomat polpa eller hakkede tomater*
1lime, saften heraf
1lille rødløg, finthakket
3-4fedhvidløg, revet eller presset
10skiversyltet jalapenos (smag selv til)
1/2dlketchup
1/2dlolivenolie
2tskstødt koriander
1 1/2tskstødt spidskommen
Salt og peber
Evt. en smule tabasco eller chilisauce
Sådan gør du
Dræn tomaterne grundigt for væde i en finmasket sigte. Rør med en ske til alt væden er i sigtet fra.*Bruger du hakkede tomater, vil din salsa blive grovere. Du kan også bruge en dåse af hver, - det giver en dejlig konsistens på tomatsalsaen.
Hak rødløg og jalapenos fint, og riv eller pres hvidløgene.*Gør lige dig selv den tjeneste at smage på dine jalapenos, - der er STOR forskel på styrken.
Hæld tomaterne i en skål sammen med rødløg, jalapenos, hvidløg, krydderier, ketchup, limesaft og olie.
Rør salsaen godt sammen, og smag til med salt og peber.*Tilsæt evt. en smule tabasco eller chilisauce hvis du ønsker en mere spicy salsa.