Hjemmelavet salsa - Opskrift på hjemmelavet tomatsalsa

Hjemmelavet salsa

Hjemmelavet salsa
Opskrift på hjemmelavet tomatsalsa, - nem og hurtig opskrift.
Hjemmelavet salsa - Opskrift på hjemmelavet tomatsalsa

Nem opskrift på hjemmelavet tomatsalsa, – fyldig, frisk og let spicy.
Det er drøn nemt at lave hjemmelavet salsa, og det er et must når man er i det mexicanske køkken.
En god salsa kræver ikke mange ingredienser, – og de fleste har du sikkert i køkkenet i forvejen.
Hjemmelavet salsa smager fantastisk til nærmest alle retter fra det mexicanske køkken, – og så er det drøn lækkert med en skål tortillas som en let frokost snack.

Spicy salsa – Spicy tomatsalsa
Hvor spicy du ønsker din salsa er helt op til dig, – så start altid med at smage på dine jalapenos.
Min erfaring er, at der er kæmpe stor forskel på styrken af de syltede jalapenos, så smag altid inden du tilsætter den fulde mængde. Smag og behag er jo også forskellig, så tilsæt efter temperament.
Til slut kan du smage salsaen til med enten tabasco eller en anden chilisauce, hvis ddt ønsker en mere spicy salsa.

Hjemmelavet salsa - Opskrift på hjemmelavet tomatsalsa

Hjemmelavet salsa

Opskrift på hjemmelavet tomatsalsa, – nem og hurtig opskrift.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.75 fra 12 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Snack, Tilbehør
Køkken: Mexicansk
Keyword: Salsa, Tex mex, Tomatsalsa
Samlet tid: 10 minutter
Ændre antal4 personer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 2 ds tomat polpa eller hakkede tomater*
  • 1 lime, saften heraf
  • 1 lille rødløg, finthakket
  • 3-4 fed hvidløg, revet eller presset
  • 10 skiver syltet jalapenos (smag selv til)
  • 1/2 dl ketchup
  • 1/2 dl olivenolie
  • 2 tsk stødt koriander
  • 1 1/2 tsk stødt spidskommen
  • Salt og peber
  • Evt. en smule tabasco eller chilisauce

Sådan gør du

  • Dræn tomaterne grundigt for væde i en finmasket sigte. Rør med en ske til alt væden er i sigtet fra.
    *Bruger du hakkede tomater, vil din salsa blive grovere. Du kan også bruge en dåse af hver, – det giver en dejlig konsistens på tomatsalsaen.
  • Hak rødløg og jalapenos fint, og riv eller pres hvidløgene.
    *Gør lige dig selv den tjeneste at smage på dine jalapenos, – der er STOR forskel på styrken.
  • Hæld tomaterne i en skål sammen med rødløg, jalapenos, hvidløg, krydderier, ketchup, limesaft og olie.
  • Rør salsaen godt sammen, og smag til med salt og peber.
    *Tilsæt evt. en smule tabasco eller chilisauce hvis du ønsker en mere spicy salsa.

Kommentarer

  1. Kan man lave store mængder og hvordan kan den bedst opbevares?

    • Hej Joan

      Jeg plejer at opbevare den på køl i et skoldet glas, evt. skyllet i atamon også.
      Jeg har haft salsa stående i 1 måned hvor den stadig var lækker, – sørg blot for helt rent service hver gang der tages af den.

      Kh Dianna

  2. Pernille

    Kan man lave salsaen med friske tomater fremfor dåse? 🙂

  3. Anonym

    Det er en fantastisk god salsa – det er sjældent jeg følger en opskrift slavisk – men det gjorde jeg her, bortset fra at jeg droppede ketschuppen, for det har jeg ikke i mit køkken. Og jeg havde nogle meget kræsne venner til middag, som alle syntes at den smagte supergodt. Især giver krydderiblandingen et virkelig godt pift til salsaen. Med tak og venlig hilsen Lotte.

Skriv et svar til Joan Cancel

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)