Haydari, – lækker cremet tyrkisk yoghurt dip med feta, masser af hvidløg og friske urter.
Haydsri er en klassisk del af mellemøstens meze, – en klassisk ret på tapasbordet.
Server haydari til hjemmelavet kebab eller köfte, til pandestegt fladbrød, krydrede risretter og lignende. Den smager afsindig godt, og tager inden tid at røre sammen.
Herhjemme laver jeg den med masser af hvidløg, – er du ikke til alt for meget hvidløg bør du nøjes med halvdelen, da denne har godt med spark i hvidløgssmagen.
Haydari med bagt peberfrugt
Når jeg har fået haydari i udlandet har den altid været hvid, og uden bagt peberfrugt.
Hvad der er rigtig eller forkert skal jeg ikke gøre mig til herrer over, – men jeg har altid været vild med dem jeg har smagt uden, derfor skal den naturligvis deles med jer:)
Vil du prøve den med bagte peberfrugter kan du finde min opskrift her – Haydari med bagte peberfrugter.
Haydari
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 1/2 l
tyrkisk yoghurt (eller græsk yoghurt, helst 10%)
- 100 g
feta
- 4 fed
hvidløg, - nøjes med 2-3 hvis den ikke skal være for kraftig
- 1 håndfuld
dild, finthakket
- 1 håndfuld
bredbladet persille, finthakket
-
Peber
-
Olivenolie til toppen
Sådan gør du
- Pres eller riv hvidløg fint og bland det med yoghurten og de finthakkede krydderurter.
- Smuldr fetaen heri og krydr med peber.
- Lad den trække i 10 min., - og smag til om den behøver salt, det er oftest ikke nødvendigt da fetaen tilfører den salte smag.
- Server Haydari dippen toppet med olivenolie og lidt finthakket grønt.
Pingback: Pita med falafel - Opskrift på pitabrød med falafler
Hej. Haydari er det ikke med peberfrugt i?
Hej Hanne
De gange jeg har fået Haydari i Tyrkiet har der ikke været peberfrugt i
Men har set at der er rigtig mange varianter med peberfrugt på nettet
De bedste hilsner
Dianna
Fantastisk mad du laver, dejligt velsmagende og nemt at følge dine opskrifter, jeg har efterhånden lavet en del af dine retter og det bliver super lækkert hvergang. Tak for inspirationen
Hej Anja
Det er jeg simpelthen så glad for at høre, – tusind tak for din dejlige besked og de søde ord:)
Rigtig dejlig dag 🙂
Kh Dianna
Hvad er forskellen på Tyrkisk og Græsk yoghurt?
Hej Helle
Der er så vidt jeg ved ikke den store forskel, – de er begge super cremede, så køb det du kan få fat i 🙂
Kh Dianna
Hej Dianna,
Tak for dine fantastiske opskrifter.
Kan man lave Haydari dagen inden den skal serveres? Dvs. den står på køl i 24 timer inden servering?
Kh.
Mira
Hej Mira
Tusind tak for din dejlige besked 🙂
Du kan sagtens lave den dagen før, – uden problemer. Vent evt. med at “anrette” den, til den skal serveres eller en times tid inden, – bare så du lige kan røre den sammen på ny, hvis der er behov for det 🙂
Kh Dianna
Hvilken feta bruger du?
Mange hilsener
Eva
Hej Eva
Jeg bruger bare en feta blok, hvilken som helst de har der hvor jeg handler 🙂
Kh Dianna