Haydari med bagte peberfrugter - Opskrift på feta dip

Haydari med bagte peberfrugter

Haydari med bagte peberfrugter
Opskrift på klassisk haydari tilsat bagte peberfrugter, - skøn fylde og med en dejlig sødme.
Haydari med bagte peberfrugter - Opskrift på feta dip

Lækker cremet fetadressing tilsat bagte peberfrugter, – fantastisk som dip og dressing til forskellige slags kød, grøntsager, på tapasbordet og i sandwich.
Den er super nem at lave og smager bare hamrende godt. Prøv også min klassiske haydari uden peberfrugter, – lækker cremet, masser af hvidløg og dejlig smag.

Haydari med bagte peberfrugter - Opskrift på feta dip

Haydari med bagte peberfrugter

Opskrift på klassisk haydari tilsat bagte peberfrugter, – skøn fylde og med en dejlig sødme.
5 fra 3 stemmer
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Tilbehør
Køkken: Tyrkisk
Samlet tid: 45 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 250 g feta
  • 1 dl tyrkisk eller græsk yoghurt
  • 2 røde peberfrugter
  • 1 håndfuld bredbladet persille, finthakket
  • 4 fed hvidløg
  • 1 spsk citronsaft
  • Salt og peber
  • Evt. en smule chiliflager

Sådan gør du

  • Befri peberfrugterne for kernehuse og skær dem i store stykker.
  • Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir, dryp med lidt olie og krydr med en smule salt. Bag dem i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 20 min., – skrællen skal boble op og blive en smule mørk.
  • Tag bagepladen ud af ovnen, og lad peberfrugterne køle en smule af inden skrællen fjernes. Lad peberfrugterne køle yderligere af på en tallerken, – de må ikke være varme når de skal blendes med de andre ingredienser.
  • Blend peberfrugter med feta og hvidløg til en ensartet cremet masse, – jeg bruger en minihakker.
  • Rør fetacremen sammen med yoghurt, persille, citron og evt. chiliflager.
  • Smag dressingen til med salt og peber, og opbevar den på køl til den skal serveres.
Haydari med bagte peberfrugter - Opskrift på feta dip
Haydari med bagte peberfrugter – Opskrift på feta dip

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift bedømmelse




*