Grillet t-bone - Opskrift på stegt t-bone med pommes anna

Grillet t-bone med pommes anna og bearnaise

Grillet t-bone med pommes anna og bearnaise
Opskrift på saftig grillet t-bone med pommes anna og bearnaise.
Grillet t-bone - Opskrift på stegt t-bone med pommes anna

Den ultimative weekend middag, – saftig t-bone med lækre portionsanrettede pommes anna og hjemmelavet bearnaise sauce.
Vi elsker at grille – hele året, og en lækker t-bone grillet over kul får bare en helt fantastisk smag. Har du ikke mulighed for at grille, så skal den bare en tur på panden, det bliver den bestemt ikke dårligere af.
Disse pommes anna er super nemme at lave, – de er portionsanrettede og lige til at servere, og så smager de bare vanvittig godt.

[yarpp]
Grillet t-bone - Opskrift på stegt t-bone med pommes anna

Grillet t-bone med pommes anna og bearnaise

Opskrift på saftig grillet t-bone med pommes anna og bearnaise.
5 fra 2 stemmer
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Samlet tid: 1 time 30 minutter
Antal: 4 Personer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

Pommes anna

  • 1 kg

    mellemstore kartofler

  • 200 g

    smør

  • 1

    skalotteløg, finthakket

  • 2 fed

    hvidløg, fintrevet

  • 2 stilke frisk rosmarin, finthakket
  • 1 kvist

    timian, bladene heraf

  • 1/2 tsk

    muskatnød, stødt

  • Salt og peber

Sådan gør du

Bøfferne

  • Tag bøfferne ud af køleskabet, - krydr dem med salt og peber, og lad dem hvile på køkkenbordet i ca. 20 min.
  • Læg dem på den varme grill, og steg dem til de når en kerne temperatur på ca. 55-56 grader, - ca. 10 min. på hver side, alt efter tykkelse.
    Har du ikke mulighed for at grille, steger du dem blot på panden ved god høj varme, og gerne i klaret smør med en masse friske krydderurter og knust hvidløg. Alternativt med en tør grillpande, evt. smurt med lidt olie.
  • Lad bøfferne hvile i et kvarters tid inden de skæres ud.

Pommes anna

  • Skræl kartoflerne og skær dem i ultra tynde skiver - ca. 1 mm. i tykkelsen. Det gøres nemmest på et mandolinjern, så sikrer du at alle kartoffelstykker er lige tynde.
  • Smelt smørret i en lille gryde og tilsæt løg, hvidløg, friske krydderurter og muskat. Krydr med salt og peber.
  • Lad det bruse let op til løgene er klare.
  • Smør 4 små skåle med smør blandingen og læg et fint lag af kartofler i hver. Top hvert kartoffel lag med lidt af smør blandingen, og fortsæt med endnu et fint lag af kartofler, pres dem forsigtigt sammen for hvert lag, så de ligger godt tæt og fast. Fortsæt til alle kartofler samt smør blandingen er brugt, eller til skålene er fyldt til ca. 1/2 - 1 cm fra kanten.
  • Bag kartoflerne i en forvarmet ovn ved 200 grader, almindelig ovn, i ca. 30-45 min.
  • Lad kartoflerne hvile 10 min inden de serveres, og hæld evt. smørret fra hvis du ikke ønsker dette. Bemærk dog at det smager helt fantastisk, - også til bøffen.
  • Skær bøfferne ud, ved at skære kødet fra benene, og skær derefter hvert stykker ud i skiver. Placer skiverne op af benene, og server dem på et spækbræt sammen med bearnaisesaucen og de portionsanrettede kartofler.
Grillet t-bone - Opskrift på stegt t-bone med pommes anna
Grillet t-bone – Opskrift på stegt t-bone med pommes anna
Grillet t-bone - Opskrift på stegt t-bone med pommes anna
Grillet t-bone – Opskrift på stegt t-bone med pommes anna

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift bedømmelse