Opskrift på saftig grillet t-bone med pommes anna og bearnaise

Grillet t-bone med pommes anna og bearnaise

Den ultimative weekend middag, – saftig t-bone med lækre portionsanrettede pommes anna og hjemmelavet bearnaise.
Vi elsker at grille, og en lækker t-bone grillet over kul får bare en helt fantastisk smag.
Disse pommes anna er super nemme at lave, – de er portionsanrettede og lige til at servere, og så smager de bare vanvittig godt.

Grillet t-bone med pommes anna og bearnaise

By Jes Brinch Personer: 4
Tid: 1 1/2 time

Opskrift på saftig grillet t-bone med pommes anna og bearnaise.

Ingredienser

  • 2 store t-bones
  • Salt og peber
  • 1 kg mellemstore kartofler
  • 200 g smør
  • 1 skalotteløg, finthakket
  • 2 fed hvidløg, fintrevet
  • 1-2 stilke frisk rosmarin, finthakket
  • 1 kvist timian, bladene heraf
  • 1/2 tsk muskatnød, stødt
  • Salt og peber
  • 1 portion hjemmelavet bearnaise

Fremgangsmåde

1

Bøfferne Tag bøfferne ud af køleskabet, krydr med salt og peber, og lad dem hvile på køkkenbordet i ca. 20 min. Læg dem på den varme grill, og steg dem til de når en kerne temperatur på ca. 55-56 grader, - ca. 10 min. på hver side, alt efter tykkelse.

2

Lad bøfferne hvile i et kvarters tid inden de skæres ud.

3

Pommes anna Skræl kartoflerne og skær dem i ultra tynde skiver på max. 1 mm. i tykkelsen. Dette gøres nemmest ved hjælp af et mandolinjern, så sikrer du at alle kartoffelstykker er ligge tynde.

4

Smelt smørret i en lille gryde, tilsæt løg, hvidløg, friske krydderurter, muskat samt salt og peber. Lad det bruse let op til løgene er klare.

5

Smør 4 små skåle med smør blandingen og læg et fint lag af kartofler i hver, top hvert kartoffel lag med lidt af smør blandingen, og fortsæt med endnu et fint lag af kartofler, pres dem forsigtigt sammen for hvert lag, så de ligger godt tæt og fast. Fortsæt til alle kartofler samt smør blandingen er opbrugt, eller til skålen er fyldt til ca. 1/2 - 1 cm fra kanten.

6

Bag kartoflerne i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 30-45 min.

7

Lad kartoflerne hvile 10 min inden de serveres, og hæld evt. smørret fra hvis man ikke ønsker dette, - bemærk dog lige at det smager helt fantastisk.

8

Skær bøfferne ud ved at skære kødet fra benene, og skær derefter hvert af disse stykker ud i skiver. Placer skiverne op af benene og server dem på et spækbræt sammen med bearnaisesaucen og de portionsanrettede kartofler.

Opskrift på saftig grillet t-bone med pommes anna og bearnaise
Saftig grillet t-bone over kulgrill.
Opskrift på saftig grillet t-bone med pommes anna og bearnaise
Perfekt grillet t-bone, mør og saftig.
Opskrift på saftig grillet t-bone med pommes anna og bearnaise
Grillet t-bone med pommes anna og bearnaise.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*