En klassisk pebersauce med grønne peberkorn, der giver den karakteristike parfumerede pebersmag.
Simpelt og super lækker til en god bøf.
Pebersauce
Opskrift på en nem og lækker pebersauce
Ingredienser
- 1 dåse madagascarpeber, drænet for væde
- 1 skalotteløg, finthakket
- 2 spsk smør
- 1/2 dl cognac
- 1 tsk dijonsennep
- 1 1/2 dl kalveboullion
- 1/4 piskefløde
- 1/2 tsk sukker
- 1 spsk citronsaft, friskpresset
- Lidt kulør
- Salt og peber
Fremgangsmåde
Smelt smørret i en lille gryde og svits løget heri.
Tilsæt cognac og lad det koge helt ind.
Tilsæt 2 tsk peberkorn, sennep, sukker og kalveboullion, og lad det simre i 15 min.
Tilsæt piskefløden og lad saucen koge godt ind.
Smag til med salt og peber, citron saft og giv saucen farve med lidt kulør.
Hæld evt. yderligere peberkorn på og varm saucen igennem.
Noter
Madagaskarpeber er meget parfumerede, hvorfor nogle foretrækker færre peberkorn og andre flere, - derfor vil jeg råde til, at man smager saucen til undervejs.


