Bearnaise sauce - Opskrift på hjemmelavet bearnaise sauce

Nem og hurtig hjemmelavet bearnaise sauce

Nem og hurtig hjemmelavet bearnaise sauce
Opskrift på den lækreste hjemmelavede bearnaise sauce, nem og hurtig.
Bearnaise sauce - Opskrift på hjemmelavet bearnaise sauce

Nem og lækker opskrift på klassisk bearnaise sauce.
Hjemmelavet bearnaise sauce kan få selv de erfarne mad entusiaster til at ryste på hænderne, for bliver saucen bare en tand for varm skiller den.
Den her opskrift lykkedes altid, – det vigtigste er temperaturen, IKKE over 50 grader.
Glem også alt om bearnaise essens, denne sauce får sin fantastisk smag udelukkende fra frisk estragon, hvidvins eddike og selvfølgelig rigelige mængder smør og æggeblommer.

Bearnaise sauce - Opskrift på hjemmelavet bearnaise sauce

Nem og hurtig hjemmelavet bearnaise sauce

Opskrift på den lækreste hjemmelavede bearnaise sauce, nem og hurtig.
Bedøm opskriften - Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

5 fra 8 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Tilbehør
Køkken: Fransk
Keyword: Bearnaise sauce, Estragon, Hjemmelavet bearnaise
Samlet tid: 30 minutter
Ændre antal4 Personer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 90 g æggeblommer - eller 5 stk
  • 200 g smør
  • 1 - 1 1/2 spsk

    hvidvinseddike (eller anden lys eddike)

  • 2 spsk frisk estragon, finthakket - eller 1 spsk tørret
  • Salt - smag til

Sådan gør du

  • Smelt smørret ved svag varme, og hæld vallen fra. Smørret skal være 50 grader varmt.
  • Pisk æggeblommer, eddike og et godt nip salt sammen.
  • Tilsæt smørret, lidt ad gangen, og pisk kraftigt, så saucen begynder at tykne.
  • Tilsæt hakket frisk estragon, og smag saucen til med salt og evt. mere hvidvinseddike.

Noter

Når vi laver bearnaise sauce til 2 personer herhjemme laver vi følgende protion:
60 g æggeblommer
150 g smeltet og klaret smør
12 g hvidvinseddike
2 1/2 g salt
1/4 punt frisk estragon, finthakket
2-3 g tørret kørvel
Fremgangsmåden er nøjagtig den samme som ovenstående
Bearnaise sauce - Opskrift på hjemmelavet bearnaise sauce
Bearnaise sauce – Opskrift på hjemmelavet bearnaise sauce
Bearnaise sauce - Opskrift på hjemmelavet bearnaise sauce
Bearnaise sauce – Opskrift på hjemmelavet bearnaise sauce
Bøf bearnaise - Opskrift med hjemmelavede pommes
Bøf bearnaise – Opskrift med hjemmelavede pommes

Kommentarer

  1. Pingback: Gourmet biksemad med oksemørbrad, vagtelæg og bearnaise – Gourministeriet

  2. Hej
    Jeg skal have gæster til bearnaisesaucen. Har aldrig lavet bearnaise før. Kan man godt lave den i forvejen – altså tidligere på dagen – og så varme den op, når den skal bruges?

    • Hej Pia

      Du kan sagtens lave den tidligere på dagen, og varme den op senere 🙂
      Du skal, både når du laver den, og varmer den op – holde øje med temperaturen.
      En bearnaise skiller hvis den kommer over 60 grader, – også selvom det kun er saucen i bunden.
      Jeg holder derfor altid min bearnaise så tæt på 50 grader som muligt, så skiller den ikke 🙂

      Skulle uheldet være ude, og den skiller for dig – er der et ganske simpelt trick der kan redde selv den mest skilt bearnaisesauce. I med en isterning hurtigst muligt, og pisk hårdt med et piskeris, så samler den sig 🙂
      Den metode er flittigt brugt herhjemme hvis blusset ved en fejl er røget for høj op 🙂

      Rigtig god fornøjelse 🙂

      Kh Dianna

  3. Tusind tak, Dianna!
    Kh
    Pia

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)