Nem og lækker opskrift på klassisk bearnaise sauce.
Hjemmelavet bearnaise sauce kan få selv de erfarne personer til at ryste på hænderne, for bliver saucen bare en tand for varm skiller den.
Den her opskrift lykkedes altid, – det vigtigste er temperaturen, IKKE over 50 grader.
Glem også alt om bearnaise essens, denne sauce får sin fantastisk smag udelukkende fra frisk estragon og selvfølgelig rigelige mængder smør og æggeblommer.
Vi laver altid vores bearnaise sauce på vores thermomixer, på den måde sikre vi at saucen aldrig kommer over 50 grader.
Alternativt kan den røres i en skål, hvor saucen får sin varme fra den smeltede smør.
Nem og hurtig hjemmelavet bearnaise sauce
Opskrift på den lækreste hjemmelavede bearnaise sauce, nem og hurtig.
Ingredienser
- 175 g æggeblommer
- 450 g klaret smeltet smør, kølet ned til 50 grader (almindelig smør kan også bruges)
- 35 g hvidvinseddike (eller anden lys eddike)
- 7 g salt
- 1 bdt frisk estragon, finthakket (alternativt ca. 18 g tørret)
- Evt. 1/2 bdt kørvel, finthakket - det giver en fantastisk smag til bearnaisen, alternativt 8 g tørret kørvel
- Hvid peber
Fremgangsmåde
Pisk æggeblommer, eddike og salt sammen i ca. 10 min.
Tilsæt den 50 grader varme, smeltede smør lidt ad gangen under konstant omrøring, til du opnår den rette konsistens.
Tilsæt estragon og kørvel og smag til med hvid peber.
Saucen er nu klar til at servere.
Noter
Når vi laver bearnaise sauce til 2 personer herhjemme laver vi følgende protion: 60 g æggeblommer 150 g smeltet og klaret smør 12 g hvidvinseddike 2 1/2 g salt 1/4 punt frisk estragon, finthakket 2-3 g tørret kørvel Fremgangsmåden er nøjagtig den samme som ovenstående



Pingback: Gourmet biksemad med oksemørbrad, vagtelæg og bearnaise – Gourministeriet