
Nem og lækker salat med grillet avocado, sprøde salater, parmesan og den lækreste cremede hvidløgsdressing.
Avocadosalat er bare drøn lækkert til sommerens grill, – og så er den pakkede med smag og skønne konsistenser.
Grillet avocado smager drøn lækkert, – den får, naturligvis ;-), den der klassiske smag af grill, og så ser det da bare så fint ud synes jeg.
Grillet avocado salat kan, i stedet for hvidløgsdressing, toppes med f.eks. denne her lækre cremede senneps vinaigrette – klik her, eller en god cremet dilddressing – klik her.
Grillet avocadosalat kan serveres til stort set hvad som helst, – den går virkelig godt sammen med stegt eller grillet kylling, bagt eller stegt laks, en svinemørbrad og faktisk også en god bøf, steg eller lignende.

Grillet avocadosalat med hvidløgsdressing
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Grillet avocadosalat
- 2 avocadoer
- 2 små romainesalat eller 1 crisp salat
- 70 g rucola
- 25 g pinjekerner
- Parmesan shaves
- Lidt citron og olie til avocadoerne
Hvidløgsdressing
- 3 dl creme fraiche
- 1 dl mayonnaise
- 1-2 fed hvidløg, revet eller presset
- 2 spsk purløg, finthakket
- 1 spsk citronsaft
- 1 tsk dijonsennep
- 1/2 tsk hvidløgspulver
- 1/2 tsk løgpulver
- Salt og peber
Sådan gør du
Hvidløgsdressing
- Bland ingredienserne til hvidløgsdreessingen, smag til med salt og peber, og opbevar den på køl til den skal serveres.*Start evt. med et fed hvidløg, – smagen udvikler sig over tid. Er du vild med hvidløg, så kan du sagtens drøne to fed i.
Grillet avocadosalat
- Rist pinjekernerne på en tør pande og lad dem køle af.
- Halver avocadoerne og fjern stenene. Dryp dem med citronsaft og smør dem med en smule olie, og grill dem på en grillpande eller på grillen i 3-4 minutter, eller til de har fået fine grillstriber.
- Bland salaterne, og top dem med de grillede avocadoer.*Husk at fjerne skrællen fra avocadoerne inden du lægger dem i salaten.
- Drys med pinjekerner og parmesan shaves og top med hvidløgsdressing.Server evt. med grillet brød eller nogle sprøde croutoner, og server med resten af dressingen ved siden af.

Er det kartofler der er ned i hullet hvor stenen var?
Synes ikke det fremgår af opskriften, eller er det bare mig der er blind….smiler.
Hej Tommy
Ej hvor er det skægt du skriver det, måtte lige lure en ekstra gang på billedet – og jo, det ligner virkelig der ligger en kartoffel med skæl i hver avocado 😉
MEN det er faktisk bare hullet fra avocadostenen der er drysset med peber og purløg .)
Så ingen kartofler i, – men kan virkelig godt se hvad du mener 🙂
Rigtig dejlig dag 🙂
Dbh Dianna