Culottesteg med pommes fondant og glace - Perfekt gæstemenu

Culottesteg med pommes fondant og glace

Culottesteg, pommes fondant og glace
Opskrift på rosastegt culottesteg, pommes fondant, grønt og glace.
Culottesteg med pommes fondant og glace - Perfekt gæstemenu

Culottesteg med pommes fondant og glace er en menu, der både ser imponerende ud og smager fantastisk. Det er den oplagte ret, når du skal lave mad til flere, hvad enten det er til nytårsmiddagen, fødselsdagsfesten eller en hyggelig aften, hvor dine nærmeste skal forkæles.
Denne ret er både praktisk og elegant. Både culotten og kartoflerne tilberedes i ovnen, hvilket giver dig hænderne frie til at sørge for, at alt spiller, når maden serveres.
Culottestegen er en klassisk og alsidig udskæring, der altid er et hit på bordet, fordi den er saftig, mør og smagfuld.
For at få en flot stegeflade brunes culotten først af på panden. Dette trin er vigtigt, da stegen bagefter tilberedes ved en lavere temperatur, så alle elementer – fra kød til kartofler – kan passe sammen i ovnen. Resultatet er en perfekt stegt culotte med møre pommes fondant og en glace, der binder retten sammen med sin intense smag.
Server med stegte svampe og broccolini – eller præcis den slags tilbehør du foretrækker.

Denne menu er et sikkert valg, når du vil imponere dine gæster med en kombination af klassiske smage og en smuk præsentation.

Brug resterne – undgå madspild
Vask kartoflerne grundigt, eller skræl dem inden de skæres ud. Det du skærer fra kan du nemlig bruge til en portion ovnkartofler, til en suppe eller kartoffelmos. Skal de ikke bruges med det samme, så opbevar resterne på køl, i en gryde med vand og under låg – der kan de sagtens holde et par dage.
På den måde undgår du at smide halvdelen af kartoflen ud.

Culottesteg med pommes fondant og glace - Perfekt gæstemenu

Culottesteg, pommes fondant og glace

Opskrift på rosastegt culottesteg, pommes fondant, grønt og glace.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

5 fra 1 stemme
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Nøgleord: Culotte, Nytårsmad, Nytårsmenu
Samlet tid: 1 time 30 minutter
Ændre antal6 personer

Video af opskriften

Ingredienser

Culottesteg

  • 1 culottesteg på ca. 1,5 kg
  • 2 fed hvidløg, knuste
  • Frisk timian
  • Smør til stegning
  • Salt og friskkværnet peber

Pommes fondant

  • 6 store bagekartofler
  • 150 g smør
  • 2 kviste rosmarin
  • 2 kviste timian
  • 2 fed hvidløg, knuste
  • 3 dl grøntsagsbouillon
  • Olie
  • Salt og friskkværnet peber

Derudover

Sådan gør du

Forberedelse

  • Du kan med fordel lave glacen dagen før, og blot varme den op ved servering.
  • Tag stegen ud af køleskabet i god tid, gerne en halv time inden den skal tilberedes.
  • Skær kartoflerne ud i lige store firkanter eller rektangler. Er bage kartoflerne meget store, kan du vælge at skære hver af dem ud i 2 stykker.
    Husk at lægge dem i vand, så ikke de bliver misfarvede, og dup dem tørre inden de skal steges.
  • Rengør og skær grøntsagerne ud.

Culottesteg

  • Smelt smørret på en pande med en smule olie, tilsæt hvidløg og timian og lad det små simre i smørret imens stegen pudses.
  • Puds undersiden af stegen, og rids fedtlaget på toppen. Krydr med rigeligt salt og friskkværnet peber.
  • Skru op for panden, så smørret bruser, og steg først fedtsiden af til den er flot brunet, og vend derefter stegen, og steg den gylden på den anden side.
  • Du kan vælge at lægge stegen i et ovnfast fad, eller du kan lade den blive på panden og sætte denne i ovnen – det er op til dig.
  • Læg stegen i et ovnfast fad, eller lad den blive i panden. Stik et stegetermometer i stegen, fra siden eller toppen, og ind midt i stegen, og sæt den i en forvarmet ovn ved 160, varmluft ovn.
    Tilbered stegen til den når en kernetemperatur på 52 grader – ca. 35 minutter, og lad den derefter hvile i 15-20 minutter.
    Ønskes stegen mere tilberedt giver du den blot til den rammer 55-56 grader – men pas på ikke at overtilberede, den skal være rød/rosa.

Kartoflerne

  • Smelt smørret på en pande med en smule olie, tilsæt urter og hvidløg og lad det bruse godt op. Brun kartoflerne af på alle sider til de har en gylden overflade – krydr med salt og friskkværnet peber. 
  • Læg kartoflerne i et ovnfast fad, hæld pandens indhold ved sammen med bouillonen, og bag dem i ovnen, sammen med culotten i ca. 30 min. ved 160 grader, varmluft ovn.
    Du kan også lade dem blive i panden, og hælde bouillon ved her – gør det der er nemmest for dig.

Tilbehør

  • Imens stegen trækker på køkkenbordet, og kartoflerne bages færdigt i ovnen – tilberedes tilbehøret og saucen varmes.
  • Smelt smørret på en pande og steg svampene til de er gyldne. Skub dem til side, og steg hurtigt de små buketter af broccolini af på samme pande – de skal ikke have meget mere end 3-4 minutter.
    Krydr med salt og friskkværnet peber.

Servering

  • Skær kødet i skiver, og læg 2 stykker på hver tallerken sammen med en kartoffel og lidt grøntsager. Hæld en smule glace ved, krydr med friskkværnet peber og server straks.
  • Server evt. resten af kødet, kartofler, ekstra grøntsager og glace på et fad/skål ved siden af – eller fyld op til dem der måtte ønske mere.

Kommentarer

  1. Anonym

    5 stars
    Det ser godt nok lækkert ud. Kommer der mon en video af tilberedningen? Dem bruger jeg ofte:-)

5 from 1 vote

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)