
Denne rødvinsglace er den perfekte ledsager til alt fra bøffer og stege til andre hovedretter, hvor en intens og smagfuld glace gør hele forskellen.
Glacen er kogt ind med rødvin, fond og aromatiske smagsgivere, der tilsammen skaber en kraftfuld og delikat glace.
Rødvinsglacen er nem at lave, og resultatet er en sauce, der virkelig løfter dine retter. En ekstra bonus er, at du kan fryse den ned i små portioner, så du altid har en lækker glace klar til brug.
Brug den som prikken over i’et på din middag – den vil med garanti imponere dine gæster og forkæle dine smagsløg.
Ønskes den “tykkere” kan du tilføje en smule maizena, – men vent til smørret er tilsat. Smørret tykner saucen og udvikler smagen.
Rødvinsglace – Ikke en rødvinssauce
Vær opmærksom på at opskriften er på en rødvinsglace – ikke en rødvinssauce. Konsistensen er derfor også tyndere, og smagen meget kraftigere og mere intens.
Smørret jævner saucen, men det er vigtigt at saucen er kogende varm når smørret piskes i, og det er vigtigt at smørret er iskoldt. Pisk grundigt imellem hver smørklat, så får du en lækker blød glace.
Hvilken rødvin til rødvinsglace?
Det er vigtigt at du vælger en rødvin med en god volumen, helst en tør/halvtør og absolut ikke sød. Undlad de helt billige flasker – resultatet vil blive derefter.
Der er dog heller ingen grund til at købe en dyr vin overhovedet, men gå efter en kraftig rødvin så du sikrer en god dybde i din glace.
Merlot, Cabernet Sauvignon og Syrah er gode bud på vine der kan skabe en god base for din rødvinsglace.

Rødvinsglace
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 1 flaske rødvin
- 1 l boullion - jeg bruger okse
- 2
løg, finthakket
- 2 fed
hvidløg, finthakket
- 1 kvist
rosmarin
- 3 spsk
mørk balsamico
- 2 spsk sherry eller rødvinseddike
- 50 g koldt smør, skåret i tern
- Olie til stegning
- Friskkværnet peber og salt
- Evt. sukker
Sådan gør du
- Varm olien i en gryde, og steg løgene klare ved middel varme - de må gerne brun let.
- Tilsæt hvidløg og rosmarin og varm det i et par minutter.
- Krydr med rigeligt friskkværnet peber, og tilsæt eddikerne, og lad det varme godt igennem til det tykner.
- Hæld rødvinen over og lad den reducere en smule ved god høj varme, og tilsæt derefter bouillonen. Lad det koge godt ind til 3-4 dl.
- Hæld saucen igennem en finmasket sigte, og tilbage i gryden, og varm den godt igennem i yderligere 10 minutter, ved høj varme.
- Monter tilsidst saucen med det kolde smør skåret i mindre tern. Pisk én terning i ad gangen, og pisk grundigt mellem hver klat smør.Smørret får glanen til at tykne, skulle den stadig være for tynd til din smag, kan du jævne den med en smule maizena rørt med vand.
- Smag til med salt og friskkværnet peber - og evt. en smule sukker, hvis der er behov for det.
Jeg har købt 180ml okse fon. Kan det suppleres op med vand til 1ltr og erstatte bouillon?
Hej Sanne
Jeg tænker godt du kan spæde din fond op med vand, da fond er mere kraftigt i smagen end bouillon. Jeg vil blot nøjes med en 7 dl vand til de 180 ml fond, – men hæld blot samme mængde rødvin på, – det kan den godt klare Fond du køber er oftest ikke saltet, – men vent alligevel med at salte og smage til, til sidst
God fornøjelse og rigtig god weekend
De bedste hilsner
Dianna
Ville det være muligt at lave saucen dagen før, og så varme den op og montere den inden servering?
Hej Frederik
Det kan du sagtens gøre, – varm saucen godt op, skru ned for blusset og monter med smør, – så er den lige som den skal være
Rigtig glædelig jul
De bedste hilsner
Dianna
Hej Dianna. Jeg har lavet glacen i dag, og skal først bruge den i morgen. Den er vinene sur. Hvad kan jeg gøre ved den? Jeg har fulgt opskriften til punkt og prikke.
Hej Lærke
Det lyder så mystisk, har lavet det et utal af gange uden problemer.
Jeg har et par ideer, – har du brugt almindelig eddike i stedet for balsamico? Og hvad med rødvinen? 🙂
Men når nu skaden er sket er mit bedste bud at du simpelthen tager måske halvdelen af glacen, og koger den inde med med bouillon, – så du eliminerer så meget syre som muligt.
Husk også at montere med smør:)
Jeg håber den lykkedes for dig
Rigtig godt nytår
De bedste hilsner Dianna
Hvis man varmer balsamico eddike godt igennem og smager til med en anelse honning eller sukker, så burde dem ikke blive sur. Eddike fordamper ved “indkogning” da kogepunktet for eddike er 18°C højere end ved vand, så kan syren tages ved at lave indkogningen over længere tid, og supplere lidt vand efter behov, til syrligheden har fortaget sig. Jeg bruger altid 1 dl balsamico eddike, 1 flsk rødvin og 1/2 flsk portvin. Men starter gerne 4-5 timer før gæsterne skal komme, så kan jeg få glacen til at sidde lige i skabet.
Hej Chris
Tusind tak for din besked og forklaring 🙂
Rigtig dejlig dag.
Dbh Dianna
Hej.
Jeg skal lave rødvinsglace til 17 personer. Kan dette gøres i en portion eller ændre smagen sig, ved så stor en portion? Det virker ret voldsomt at jeg skal svitse løg i 3 dl olie
Mørk Balsamico, er det det samme som balsamicoglace?
Hej Alwa
Du kan sagtens gøre det i en portion, smagen ændrer sig ikke.
Men mht. til olie vil jeg give dig helt ret i, – så hvis du tripler opskriften vil jeg blot bruge samme mængde olie og kun tilsætte mere hvis løgene brænder på. (Det får jeg lige rettet til på opskriften) 🙂
Balsamico glace er perfekt til formålet, – jeg bruger selv balsamico creme som er samme genre, og det bliver virkelig lækkert:)
God fornøjelse med den, – husk en god stor gryde:)
Jeg tænker måske endda at dobbelt portion kan gøre det, – man spiser jo ikke store mængder af denne sauce som f.eks. af en bearnaise. Men man skal selvfølgelig heller ikke gå ned på sauce. Og resterne kan fryses:)
De bedste hilsner
Dianna
Kan man mon bruge en anden eddike? 🙂
Hej Katrine
Du kan sagtens udskifte med en rød-/eller hvidvinseddike:)
De bedste hilsner
Dianna
Jeg har købt færdig rødvinsglace og frosset det ned i mindre portioner.
Og til sovsen har jeg taget 2 dl op. Hvad er næste trin? Vi bliver 6.
Mvh
Marianne
Hej Marianne
Uha den er svær, – for jeg ved ikke om glacen du har købt er klar til servering eller om den skal monteres med smør (eller fløde hvis man foretrækker den mere som sauce).
Så mit bedste råd er simpelthen at du lige smager på den, – måske den skal koges en smule ind og have en smørklat på 25 gram inden servering, – og måske den bare er klar til servering som den er:)
God fornøjelse:)
De bedste hilsner
Dianna
Hvad betyder det at monter sovsen med smør ?
Hvis jeg skal fryse den , skal det så gøres uden smør ?
Hilsen Helle
Hej Helle
At montere saucen med smør, betyder egentlig bare at man tilsætter smør – det er et lidt gammeldags udtryk;-)
Jeg ville fryse den uden smør ja, og så tilsætte smør inden serverings er det derimod en rest du har tilbage, så kan den sagtens fryses med smør:)
Kh Dianna
Hvilken slags rødvin benytter du ?
Hej David
Jeg bruger egentlig bare det jeg har stående.
Den må ikke være for mild og ikke for kraftig, – så en god ting derimellem 🙂
Dbh Dianna
Hej
Tak for en masse dejlige opskrifter! 🙂
Kan man erstatte sherry-eddike med noget andet?
Hej Maria
Du kan sagtens bruge rødvinseddike:)
Kh Dianna
Har lavet den mange gange og den er super god. Jeg fryser det også ned også med smørret i, det fungerer også fint 🙂
Hejsa
Hvor er det dejligt du skriver det – tusind tak 🙂
Kh Dianna
Hvor længe skal den reducere ca?
Hej Christian
Det kommer helt an på hvor høj varme du kører den ved, så hold øje undervejs 🙂
Dbh Dianna
Du skriver højere oppe ‘Jeg har et par ideer, ‘ har du brugt balsamico eddike i stedet for balsamico?’
Balsamico er jo en eddike? Hvad er det du mener man skal bruge?
Ville lave den i morgen.
På forhånd tak.
Vibeke
Hej Vibeke
Det er en tastefejl – det er fjernet 🙂
Det er balsamico eddike der skal bruges 🙂
Kh Dianna
Hej Dianna
Jeg er spændt på at bruge din opskrift til nytårsmiddagen og måske også jul…jeg vil i hvert fald lige spørge dig, om jeg kan bruge glacen som en form for base til at lave julesauce med sammen noget andesky. Eller er det to for forskellige sauce projekter? 🙂
Hejsa
Uhhh det tør jeg ikke svare på hvordan det vil blive.
Personligt foretrækker jeg en traditionel andesauce med fløde i – hvor denne glade kun monteres med smør 🙂
Kh Dianna
Hej
Min glace er blevet mega tynd, hvordan undgår jeg dette?
Hej Freja
Det lyder som om den skulle have kogt mere ind 🙂
Har du pisket smør i den også?
Alternativt må du putte en smule saucejævner i den – eller koge den mere ind 🙂
Kh Dianna
Hej! Jeg skal prøve at lave din glacé til min runde fødselsdag, og har i den forbindelse et (dumt) spørgsmål.
Når du skriver en liter bullion, er det så blot bullion terning opløst i vand, eller er det noget specielt du køber?
Glæder mig til at prøve opskriften! 🙂
Hej Cecilia
Ihhh hvor dejligt 🙂
Du kan bruge begge dele faktisk. En oksefond er ikke altid at få fat i, i supermarkederne, men den er mere kraftig i smagen end terningerne du opløser.
Men begge dele kan bruges, og jeg bruger ligeså ofte terninger som fond – det kommer lidt an på hvad jeg har i huset 🙂
Kh Dianna
Hej
Er det mon en mulighed at bruge portvin i stedet for sherry i glacen?
Hej Anne
Det tænker jeg sagtens du kan gøre – absolut 🙂
Kh Dianna
Kan man bruge plantebaseret smør, i stedet for almindelig smør?
Hej Caroline
Altså det tanker jeg godt, men har desværre ikke prøvet 🙂
Kh Dianna
Hej søde Diana.
Har lige lavet din glace og har reduceret den godt ned til 3-4 dl., men den er lige så tynd som p*s 🙁 Hvad kan der være galt? Jeg kan næsten ikke koge den mere ind for så er der ikke nok. Tak for virkelig gode opskrifter! Og godt nytår til dig og din familie 🙂
Hej Nina
Sikken en skam altså. Forstår det ikke, har lavet den mange gange før.
Jeg må simpelthen tage den slavisk igennem og notere alt, og få opdateret opskriften med mere info 🙂
Rigtig godt forsinket nytår 🙂
Kh Dianna