
Skøn og lækker rødvinsglace der kan serveres til mange former for kødretter, kartofler og grøntsager.
Vi laver gerne en stor portion ad gangen, og fryser resterne ned i et par mindre portioner så der er en lækker sauce en dag det skal gå lidt hurtigt.
Har vi gæster bliver det hele oftest spist, for den smager virkelig skønt og der bliver altid spurgt efter mere.

Rødvinsglace
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Ingredienser
- 1 flaske
god rødvin
- 1 l
boullion, - vi bruger okse
- 2
løg, finthakket
- 2 fed
hvidløg, finthakket
- 1 kvist
rosmarin
- 3 spsk
mørk balsamico
- 2 spsk
sherry eddike
- 50 g
smør
- Olie til svitsning - Brug den mængde så løgene ikke brænder på
-
Peber og evt. salt
Sådan gør du
- Varm olien i en gryde og svits løg af ved middel varme til det bruner.
- Tilsæt hvidløg og rosmarin og varm med et par minutter.
- Krydr med rigeligt friskkværnet peber og tilsæt balsamico og eddike, og lad det varme godt igennem til det tykner.
- Hæld rødvinen over og lad den reducere en smule.
- Hæld boullion over og lad nu saucen reducere ved middel varme til ca. 1/3.
- Hæld saucen gennem en sigte og varm den igen godt igennem i gryden og monter tilsidst saucen med smørret, og smag til med salt og peber hvis nødvendigt
Jeg har købt 180ml okse fon. Kan det suppleres op med vand til 1ltr og erstatte bouillon?
Hej Sanne
Jeg tænker godt du kan spæde din fond op med vand, da fond er mere kraftigt i smagen end bouillon. Jeg vil blot nøjes med en 7 dl vand til de 180 ml fond, – men hæld blot samme mængde rødvin på, – det kan den godt klare Fond du køber er oftest ikke saltet, – men vent alligevel med at salte og smage til, til sidst
God fornøjelse og rigtig god weekend
De bedste hilsner
Dianna
Ville det være muligt at lave saucen dagen før, og så varme den op og montere den inden servering?
Hej Frederik
Det kan du sagtens gøre, – varm saucen godt op, skru ned for blusset og monter med smør, – så er den lige som den skal være
Rigtig glædelig jul
De bedste hilsner
Dianna
Hej Dianna. Jeg har lavet glacen i dag, og skal først bruge den i morgen. Den er vinene sur. Hvad kan jeg gøre ved den? Jeg har fulgt opskriften til punkt og prikke.
Hej Lærke
Det lyder så mystisk, har lavet det et utal af gange uden problemer.
Jeg har et par ideer, – har du brugt balsamico eddike i stedet for balsamico? Denne skal nemlig være sød og ikke sur:) Og hvad med rødvinen? 🙂
Men når nu skaden er sket er mit bedste bud at du simpelthen tager måske halvdelen af glacen, og koger den inde med med bouillon, – så du eliminerer så meget syre som muligt.
Husk også at montere med smør:)
Jeg håber den lykkedes for dig
Rigtig godt nytår
De bedste hilsner Dianna
Hvis man varmer balsamico eddike godt igennem og smager til med en anelse honning eller sukker, så burde dem ikke blive sur. Eddike fordamper ved “indkogning” da kogepunktet for eddike er 18°C højere end ved vand, så kan syren tages ved at lave indkogningen over længere tid, og supplere lidt vand efter behov, til syrligheden har fortaget sig. Jeg bruger altid 1 dl balsamico eddike, 1 flsk rødvin og 1/2 flsk portvin. Men starter gerne 4-5 timer før gæsterne skal komme, så kan jeg få glacen til at sidde lige i skabet.
Hej Chris
Tusind tak for din besked og forklaring 🙂
Rigtig dejlig dag.
Dbh Dianna
Hej.
Jeg skal lave rødvinsglace til 17 personer. Kan dette gøres i en portion eller ændre smagen sig, ved så stor en portion? Det virker ret voldsomt at jeg skal svitse løg i 3 dl olie
Mørk Balsamico, er det det samme som balsamicoglace?
Hej Alwa
Du kan sagtens gøre det i en portion, smagen ændrer sig ikke.
Men mht. til olie vil jeg give dig helt ret i, – så hvis du tripler opskriften vil jeg blot bruge samme mængde olie og kun tilsætte mere hvis løgene brænder på. (Det får jeg lige rettet til på opskriften) 🙂
Balsamico glace er perfekt til formålet, – jeg bruger selv balsamico creme som er samme genre, og det bliver virkelig lækkert:)
God fornøjelse med den, – husk en god stor gryde:)
Jeg tænker måske endda at dobbelt portion kan gøre det, – man spiser jo ikke store mængder af denne sauce som f.eks. af en bearnaise. Men man skal selvfølgelig heller ikke gå ned på sauce. Og resterne kan fryses:)
De bedste hilsner
Dianna
Kan man mon bruge en anden eddike? 🙂
Hej Katrine
Du kan sagtens udskifte med en rød-/eller hvidvinseddike:)
De bedste hilsner
Dianna
Jeg har købt færdig rødvinsglace og frosset det ned i mindre portioner.
Og til sovsen har jeg taget 2 dl op. Hvad er næste trin? Vi bliver 6.
Mvh
Marianne
Hej Marianne
Uha den er svær, – for jeg ved ikke om glacen du har købt er klar til servering eller om den skal monteres med smør (eller fløde hvis man foretrækker den mere som sauce).
Så mit bedste råd er simpelthen at du lige smager på den, – måske den skal koges en smule ind og have en smørklat på 25 gram inden servering, – og måske den bare er klar til servering som den er:)
God fornøjelse:)
De bedste hilsner
Dianna
Hvad betyder det at monter sovsen med smør ?
Hvis jeg skal fryse den , skal det så gøres uden smør ?
Hilsen Helle
Hej Helle
At montere saucen med smør, betyder egentlig bare at man tilsætter smør – det er et lidt gammeldags udtryk;-)
Jeg ville fryse den uden smør ja, og så tilsætte smør inden serverings er det derimod en rest du har tilbage, så kan den sagtens fryses med smør:)
Kh Dianna