Cremet pasta med tigerrejer, fløde og hvidvin - Opskrift på pasta med rejer

Cremet pasta med tigerrejer, fløde og hvidvin

Cremet pasta med tigerrejer, fløde og hvidvin
Opskrift på den lækreste pasta med tigerrejer, - masser af smag fra bl.a. hvidløg og parmesan o en cremet flødesauce.
Cremet pasta med tigerrejer, fløde og hvidvin - Opskrift på pasta med rejer

Ultra cremet pasta med lækre chili/hvidløgs rejer, fløde, hvidvin og parmesan. Fyldt med smag, så cremet og så kan den stå på bordet på bare 30 minutter.
Jeg er vild med pasta med tigerrejer, og sådan en cremet udgave her er noget af det bedste jeg ved.
Den er perfekt til både hverdag og weekend, – og også perfekt gæstemad.
Det er én af bloggens mest populære pastaretter, – jeg håber du har lyst til at prøve den.
Prøv også denne version med hvidvin, smør og olie – klik her, – den er også fantastisk lækker.

Cremet pasta med tigerrejer, fløde og hvidvin - Opskrift på pasta med rejer

Cremet pasta med tigerrejer, fløde og hvidvin

Opskrift på den lækreste pasta med tigerrejer, – masser af smag fra bl.a. hvidløg og parmesan o en cremet flødesauce.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.80 fra 150 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk, Italiensk
Samlet tid: 30 minutter
Ændre antal4 personer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 600 g tigerrejer, rå
  • 25 g smør
  • 200 g cherry tomater, halveret
  • 1 løg, finthakket
  • 4 fed hvidløg, revet eller presset
  • 2 håndfulde frisk spinat
  • 1 håndfuld friske basilikumsblade, (5-6 stilke)
  • 2 1/2 dl piskefløde
  • 1 1/2 dl tør hvidvin
  • 80 g parmesan, fintrevet
  • 1 tsk mild chilipulver (kan erstattes af paprika)
  • 1/2-1 tsk chiliflager (smag selv til)
  • Salt og peber
  • Evt. en smule olie
  • 500 g pasta

Sådan gør du

  • Rens rejerne fri for urenheder, tarm og skaller. Skyld dem og læg dem derefter på et godt lag køllenrulle og dup dem tørre.
  • Smelt smørret i en dyb pande, og steg rejerne i et par minutter på hver side ved jævn høj varme. Tag rejerne af panden og læg dem til side.
  • På samme pande steges løgene af til de er klare, – tilsæt evt. en smule olie hvis der er behov for det.
  • Tilsæt tomater og hvidløg og steg med i 5 minutter ved middel varme, – det er vigtigt hvidløgene ikke brænder på.
  • Hæld hvidvinen over sammen med chilipulver/paprika, chiliflager og frisk basilikum og lad den koge ind i godt 5 min. ved middel varme.
  • Tilsæt fløden og kog videre i ca. 5 minutter, og vend derefter parmesanen i saucen. Smag til med salt og peber og evt. flere chiliflager.
    Kog i mellemtiden pastaen som beskrevet på pakken.
  • Inden servering vendes spinaten i saucen, – den skal blot lige falde sammen.
    Vend også rejerne i saucen så de får en smule varme.
  • Dræn pastaen for væde, gem evt. en smule til at justere konsistensen med.
  • Vend pastaen i saucen, juster evt. konsistensen med en smule pastavand hvis der er behov for det, og server straks med friskkværnet peber på toppen.
Cremet pasta med tigerrejer, fløde og hvidvin - Opskrift på pasta med rejer
Cremet pasta med tigerrejer, fløde og hvidvin – Opskrift på pasta med rejer
Cremet pasta med tigerrejer, fløde og hvidvin - Opskrift på pasta med rejer
Cremet pasta med tigerrejer, fløde og hvidvin – Opskrift på pasta med rejer

Kommentarer

  1. Anne Sofie

    5 stars
    Tusind tak for opskriften Dianna – det var en af de bedste pastaretter, jeg har lavet i lange lange tider (og jeg har lavet mange! ;))

    • Hej Anne Sofie

      Ej hvor er det bare mega fedt at høre altså, – tusind tak fordi du giver dig tid til at skrive det 🙂

      Rigtig dejlig dag.

      Kh Dianna

  2. Katja K. Jensen

    5 stars
    Virkelig lækker ret, som dog tager over en time at lave alt i alt.

    • Hej Katja

      Tusind tak for din besked, – jeg er så glad for at du kan lide opskriften 🙂

      Rigtig dejlig dag.

      Kh Dianna.

  3. Charlotte Lynge

    Super lækker opskrift, kan varmt anbefales ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

    • Hej Charlotte

      Tusind tak for din besked, – så dejligt du kan lide opskriften 🙂

      Rigtig dejlig dag 🙂

      Kh Dianna

  4. Charlotte Lynge

    5 stars
    Super lækker opskrift

  5. Bettina Staberg Simonsen

    5 stars
    Den bedste opskrift ever!!! 🙂

  6. 5 stars
    Fantastisk lækker opskrift. Har allerede lavet den flere gange og alle jeg serverer den for elsker den. En opskrift der vil blive taget frem igen og igen.

    • Hej Joan

      Det er bare så dejligt at høre, – tusind tak fordi du skriver det 🙂
      Rigtig dejlig dag.

      Kh Dianna

  7. Hvad kan jeg erstatte hvidvinen med? Vand, vodka, gin, rødvin, øl? Drikker kun hvidvin ved en fejl

    • Hej Tina

      Ja så skal du erstatte med bouillon, – og smag retten til med citron til sidst 🙂

      De bedste hilsner
      Dianna

  8. Lækkert, skal lave idag til familien

  9. Caroline

    Hej. Jeg fik lavet ALT for mange rejer i hvidløg og krydderier (gambas pil-pil) i går, så nu vil jeg kombinere det i din opskrift. Jeg har frossen/optøet spinat…hvornår ville du tilsætte den?
    Tak for al de gode inspiration

    • Hej Caroline

      Lyder vildt lækkert:)
      Spinaten vil jeg tilsætte ca. samme tid som fløden, så du når at få den ordentlig gennemvarm:) Vær opmærksom på at frossen spinat godt kan indeholde en del vand, så måske du vil få behov for at jævne saucen. Og ellers skal du tø spinaten op først, masse så meget væde ud som muligt, og så tilsætte den samtidig med fløden så du får den varmet godt igennem:)

      Kh Dianna

  10. Tina H

    5 stars
    Tusind tak for endnu en lækker opskrift.
    Hele familien er enige om at denne pastaret er super lækker. Det er helt sikkert en der vil blive lavet igen, også af teenager datter, der hjalp med at lave det. Havde ingen frisk spinat, men brugte frossen, det fungerede fint.

    • Hej Tina
      Ej hvor er det bare dejligt du skriver det – tusind tak, det er jeg så glad for at høre 🙂
      Og super fif med den frosne spinat 🙂

      Rigtig dejlig aften 🙂

      Kh Dianna

  11. Flemming Nielsen

    5 stars
    Fantastisk ret

    • Hej Flemming

      Tusind tak for din besked, – hvor er det bare dejligt at høre 🙂

      Rigtig dejlig dag 🙂

      Dbh Dianna

  12. Birgitte

    Denne ret hitter totalt hjemme hos os ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
    Tak for opskrift

  13. Vijitha

    Jeg lavede den ret i går. Den var en hit og jeg er sikker på at opskriften vil blive brugt igen og igen.

  14. 5 stars
    Glemte lige stjerner øjne ved min første kommentar

  15. 5 stars
    Wauw – sådan en lækker ret
    Selv de to 6-årige synes det er et hit (efter de har sorteret spinaten fra )
    Selv mormor der spiste med, skal hjem og lave den til morfar
    Næste gang vil vi prøve den and en pastaret med rejer, som du har – glæder mig allerede

    • Hej Lisa

      Eeej hvor er det bare dejligt at høre altså, – tusind tak for din dejlige besked 🙂
      Håber morfor også blev begejstret 🙂

      Rigtig god weekend 🙂

      Kh Dianna

  16. Lene Jørgensen

    5 stars
    Den bedste pastaret lavede den for et par dage siden og har inviteret gæster på den i aften, tak for opskriften

    • Hej Lene

      Ej hvor er det bare dejligt at høre altså, – tusind tak fordi du skriver det 🙂

      Rigtig dejlig weekend 🙂

      Kh Dianna

  17. Troels

    5 stars
    Smager rigtig godt!

    • Hej Troels

      Hvor gør det mig glad at gøre, – tusind tak for din besked 🙂

      Rigtig dejlig dag 🙂

      Dbh Dianna

  18. Marianne Wacker

    5 stars
    Det er blevet en klassiker herhjemme

  19. Bente Lindgren

    5 stars
    Bedste pasta med tigerrejer jeg har smagt

  20. Hej
    Jeg vil prøve at lave denne ret med tigerrejer. Er ikke så meget for parmesan. Kan det undlades?
    Bh. Lone

    • Hej Lone

      Hvor lyder det dejligt altså:)
      Hvis du ikke bryder dig om parmesan, kan du sagtens undlade det:)

      Kh Dianna

  21. Christiane Maaløe

    5 stars
    Nam nam! Uanset hvem jeg serverer denne ret for, er den et hit. Jeg har lavet den mange gange, og hver gang er gæsterne begejstret! Jeg har tilføjet lidt revet citronskal, hvilket tilføjer en skøn friskhed.

    • Hej Christiane

      Ej hvor gør det mig bare glad at høre, – tusind tak for de søde ord 🙂
      Og god ide med citronskal, mmmm 🙂

      Kh Dianna

  22. Jeg vil prøve at lave retten i weekenden. Kan man lave noget tilbehør til, f.eks. En salat eller lignende, eller vil du anbefale, at man spiser pastaretten uden noget til?

    • Hej Lea

      Hvor lyder det dejligt:)
      Du kan sagtens servere den med en salat ved siden af:)
      Jeg tænker en klassisk tomatsalat, en caprese salat eller panzanella vil gøre det rigtig godt til

      Og ellers en klassisk grøn salat med tomaine, agurk, tomat og rødløg, – helt frisk og enkel:)

      Kh Dianna

  23. Kan man lave den med rejer med skal?

    • Hej Sofie

      Ja det kan du sagtens gøre:)
      Hvis du vil lade skallen være på, vil jeg anbefale at lægge rejerne ovenpå pastaen og ikke vende dem i:)

      Kh Dianna

  24. Miriam Ahlqvist

    5 stars
    Lækker cremet og med masser af smag.

  25. Jannie

    Uhmmmm den skal jeg lave!! Lyder SÅ lækker!! Vil det ødelægge retten af bruge fuldkornspasta?

    • Hej Jannie

      Hvor dejligt du kan lide hvad ud ser 🙂
      Uhmmm det er jo en smagssag – men du kan altså sagtens brug fuldkornspasta.
      Jeg er selv glad for fuldkorns spaghtti fra mærket RUMMO, – de er super gode:)

      Kh Dianna

  26. 5 stars
    Tak for denne opskrift -den er blevet vores favorit pastaret

  27. John Birk

    4 stars
    En dejlig nem opskrift og som smager forrygende 🙂

    Jeg tillod mig at lave den med pastaskruer i stedet 🙂

    • Hej John

      Hvor er det dejligt at høre, – tak fordi du skriver det 🙂
      Og pastaskruer er altid et hit, så det kan jeg godt forstå 🙂

      Rigtig god aften 🙂

      Dbh Dianna

  28. Per Halkjær

    Hej Dianna
    Vi har netop prøvet din opskrift og den sad lige i skabet. Jeg elsker pasta med tigerrejer, når vi er på cafe eller restaurant, og må sige at din version til fulde levede op til mine forventninger. Den bliver en fast del af vores menukort herhjemme. Fortsat god weekend.

    • Hej Per

      Ej hvor er det bare fantastisk at høre, mega fedt altså 🙂
      Tusind tak for de søde ord 🙂

      Kh Dianna

  29. Birgitte Pedersen

    Hvor mange personer er opskriften til?

    • Hej Birgitte

      Den er til 4 personer – info står i den sorte boks på opskriften 🙂
      Der kan du også skrue op og ned for antal personer ved at trykke på antal 🙂

      Kh Dianna

  30. 5 stars
    Super lækker – vi havde lavet lidt om i opskriften da vi ikke havde frisk basilikum og spinat, men tilføjede semidreid tomater – så lækkert.

  31. Hej Dianna
    Ser superlækkert ud – kan dog ikke gennemskue , om du bruger rå eller forkogte tigerrejer?
    Mvh Lise

    • Hej Lisee

      Tusind tak 🙂
      Rejerne skal være rå 🙂

      Kh Dianna

    • Betina Schmidt

      Hejsa Opskriften er helt i top og rigtig lækker. Idag havde jeg svært ved at få fat i rejerne, men så at varmrøget laks var på tilbud. Så det endte med at jeg rev laksen i små stykker i kom det i retten istedetfor Det var også super lækkert og det vil jeg helt sikkert prøve igen. Tak for en super opskrift, som jeg altid vil vende tilbage til

      • Hej Betina

        Hvor er det dejligt at høre – tusind tak 🙂
        Og virkelig god idé med laksen, det lyder lækkert.

        Kh Dianna

  32. Thomas Bach

    5 stars
    Det blev rigtig lækkert. Familien var tilfredse

  33. Anonym

    4 stars
    Super lækker opskrift

  34. Anne Marie

    Hej Dianna
    Jeg påtænker at lave denne lækre ret (ser det i hvert fald ud til ) til gæster, og selvom det ikke er tidskrævende, vil jeg gerne forberede så meget som muligt. Jeg tænker at lave trin 3,4 og 5 om formiddagen og så varme det langsomt op mens jeg koger pasta og steger rejer. Derefter i med fløde, parmesan og det sidste.
    Har du – som kender retten – nogen indvendinger til det?

    • Hej Anne Marie

      Det kan du sagtens gøre 😉
      Du kan også sagtens lave saucen helt færdig, med fløde og parmesan – og varme den op, og så bare spinaten i til sidst 🙂
      Her kan det blive nødvendigt at tilsætte lidt ekstra fløde eller lidt bouillon når den varmes op, men det kan man sagtens 🙂

      Kh Dianna

  35. Bente Schjøtt

    5 stars
    Det er den ret min børn spørger efter når de kommer hjem på besøg, og det siger ikke så lidt. De ELSKER den, og så er den så nem og lave. Den er himmelsk.

    • HEj Bente

      Hvor er det bare en fantastisk dejlig besked at modtage – tusind tak fordi du giver dig tid til at skrive 🙂

      Kh Dianna

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)