Opskrift på den lækreste pasta med tigerrejer, - masser af smag fra bl.a. hvidløg og parmesan o en cremet flødesauce.
Ret Hovedret
Køkken Dansk, Italiensk
Samlet tid 30 minutterminutter
Servings 4personer
Ingredienser
600gtigerrejer, rå
25gsmør
200gcherry tomater, halveret
1løg, finthakket
4fedhvidløg, revet eller presset
2håndfuldefrisk spinat
1håndfuldfriske basilikumsblade, (5-6 stilke)
2 1/2dlpiskefløde
1 1/2dltør hvidvin
80gparmesan, fintrevet
1tskmild chilipulver (kan erstattes af paprika)
1/2-1tskchiliflager (smag selv til)
Salt og peber
Evt. en smule olie
500gpasta
Sådan gør du
Rens rejerne fri for urenheder, tarm og skaller. Skyld dem og læg dem derefter på et godt lag køllenrulle og dup dem tørre.
Smelt smørret i en dyb pande, og steg rejerne i et par minutter på hver side ved jævn høj varme. Tag rejerne af panden og læg dem til side.
På samme pande steges løgene af til de er klare, - tilsæt evt. en smule olie hvis der er behov for det.
Tilsæt tomater og hvidløg og steg med i 5 minutter ved middel varme, - det er vigtigt hvidløgene ikke brænder på.
Hæld hvidvinen over sammen med chilipulver/paprika, chiliflager og frisk basilikum og lad den koge ind i godt 5 min. ved middel varme.
Tilsæt fløden og kog videre i ca. 5 minutter, og vend derefter parmesanen i saucen. Smag til med salt og peber og evt. flere chiliflager.Kog i mellemtiden pastaen som beskrevet på pakken.
Inden servering vendes spinaten i saucen, - den skal blot lige falde sammen. Vend også rejerne i saucen så de får en smule varme.
Dræn pastaen for væde, gem evt. en smule til at justere konsistensen med.
Vend pastaen i saucen, juster evt. konsistensen med en smule pastavand hvis der er behov for det, og server straks med friskkværnet peber på toppen.