Cremet pasta med tigerrejer, fløde og hvidvin - Opskrift på pasta med rejer

Cremet pasta med tigerrejer, fløde og hvidvin

Cremet pasta med tigerrejer, fløde og hvidvin
Opskrift på den lækreste pasta med tigerrejer, - masser af smag fra bl.a. hvidløg og parmesan o en cremet flødesauce.
Cremet pasta med tigerrejer, fløde og hvidvin - Opskrift på pasta med rejer

Ultra cremet pasta med lækre chili/hvidløgs rejer, fløde, hvidvin og parmesan. Så meget smag, så cremet og så kan den stå på bordet på bare 30 minutter.

Cremet pasta med tigerrejer, fløde og hvidvin - Opskrift på pasta med rejer

Cremet pasta med tigerrejer, fløde og hvidvin

Opskrift på den lækreste pasta med tigerrejer, – masser af smag fra bl.a. hvidløg og parmesan o en cremet flødesauce.
4.9 fra 59 stemmer
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk, Italiensk
Samlet tid: 30 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 600 g tigerrejer, renset
  • 25 g smør
  • 200 g cherry tomater, halveret
  • 1 løg, finthakket
  • 4 fed hvidløg, revet eller presset
  • 2 håndfulde frisk spinat
  • 1 håndfuld friske basilikumsblade, (5-6 stilke)
  • 2 1/2 dl piskefløde
  • 1 1/2 dl tør hvidvin
  • 80 g parmesan, fintrevet
  • 1 tsk mild chilipulver (kan erstattes af paprika)
  • 1/2-1 tsk chiliflager (smag selv til)
  • Salt og peber
  • Evt. en smule olie
  • 500 g pasta

Sådan gør du

  • Rens rejerne fri for urenheder, tarm og skaller. Skyld dem og læg dem derefter på et godt lag køllenrulle og dup dem tørre.
  • Smelt smørret i en dyb pande, og steg rejerne i et par minutter på hver side ved jævn høj varme. Tag rejerne af panden og læg dem til side.
  • På samme pande steges løgene af til de er klare, – tilsæt evt. en smule olie hvis der er behov for det.
  • Tilsæt tomater og hvidløg og steg med i 5 minutter ved middel varme, – det er vigtigt hvidløgene ikke brænder på.
  • Hæld hvidvinen over sammen med chilipulver/paprika, chiliflager og frisk basilikum og lad den koge ind i godt 5 min. ved middel varme.
  • Tilsæt fløden og kog videre i ca. 5 minutter, og vend derefter parmesanen i saucen. Smag til med salt og peber og evt. flere chiliflager.
    Kog i mellemtiden pastaen som beskrevet på pakken.
  • Inden servering vendes spinaten i saucen, – den skal blot lige falde sammen.
    Vend også rejerne i saucen så de får en smule varme.
  • Dræn pastaen for væde, gem evt. en smule til at justere konsistensen med.
  • Vend pastaen i saucen, juster evt. konsistensen med en smule pastavand hvis der er behov for det, og server straks med friskkværnet peber på toppen.
Cremet pasta med tigerrejer, fløde og hvidvin - Opskrift på pasta med rejer
Cremet pasta med tigerrejer, fløde og hvidvin – Opskrift på pasta med rejer
Cremet pasta med tigerrejer, fløde og hvidvin - Opskrift på pasta med rejer
Cremet pasta med tigerrejer, fløde og hvidvin – Opskrift på pasta med rejer

Kommentarer

  1. Anne Sofie

    5 stars
    Tusind tak for opskriften Dianna – det var en af de bedste pastaretter, jeg har lavet i lange lange tider (og jeg har lavet mange! ;))

    • Hej Anne Sofie

      Ej hvor er det bare mega fedt at høre altså, – tusind tak fordi du giver dig tid til at skrive det 🙂

      Rigtig dejlig dag.

      Kh Dianna

  2. Katja K. Jensen

    5 stars
    Virkelig lækker ret, som dog tager over en time at lave alt i alt.

    • Hej Katja

      Tusind tak for din besked, – jeg er så glad for at du kan lide opskriften 🙂

      Rigtig dejlig dag.

      Kh Dianna.

  3. Charlotte Lynge

    Super lækker opskrift, kan varmt anbefales ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

    • Hej Charlotte

      Tusind tak for din besked, – så dejligt du kan lide opskriften 🙂

      Rigtig dejlig dag 🙂

      Kh Dianna

  4. Charlotte Lynge

    5 stars
    Super lækker opskrift

  5. Bettina Staberg Simonsen

    5 stars
    Den bedste opskrift ever!!! 🙂

    • Hej Bettina

      Ej hvor er det bare dejligt at høre, – TAK fordi du skriver det 🙂

      Rigtig dejlig dag og glædelig jul 🙂

      Kh Dianna

  6. 5 stars
    Fantastisk lækker opskrift. Har allerede lavet den flere gange og alle jeg serverer den for elsker den. En opskrift der vil blive taget frem igen og igen.

    • Hej Joan

      Det er bare så dejligt at høre, – tusind tak fordi du skriver det 🙂
      Rigtig dejlig dag.

      Kh Dianna

  7. Hvad kan jeg erstatte hvidvinen med? Vand, vodka, gin, rødvin, øl? Drikker kun hvidvin ved en fejl

    • Hej Tina

      Ja så skal du erstatte med bouillon, – og smag retten til med citron til sidst 🙂

      De bedste hilsner
      Dianna

  8. Lækkert, skal lave idag til familien

  9. Caroline

    Hej. Jeg fik lavet ALT for mange rejer i hvidløg og krydderier (gambas pil-pil) i går, så nu vil jeg kombinere det i din opskrift. Jeg har frossen/optøet spinat…hvornår ville du tilsætte den?
    Tak for al de gode inspiration

    • Hej Caroline

      Lyder vildt lækkert:)
      Spinaten vil jeg tilsætte ca. samme tid som fløden, så du når at få den ordentlig gennemvarm:) Vær opmærksom på at frossen spinat godt kan indeholde en del vand, så måske du vil få behov for at jævne saucen. Og ellers skal du tø spinaten op først, masse så meget væde ud som muligt, og så tilsætte den samtidig med fløden så du får den varmet godt igennem:)

      Kh Dianna

  10. Tina H

    5 stars
    Tusind tak for endnu en lækker opskrift.
    Hele familien er enige om at denne pastaret er super lækker. Det er helt sikkert en der vil blive lavet igen, også af teenager datter, der hjalp med at lave det. Havde ingen frisk spinat, men brugte frossen, det fungerede fint.

    • Hej Tina
      Ej hvor er det bare dejligt du skriver det – tusind tak, det er jeg så glad for at høre 🙂
      Og super fif med den frosne spinat 🙂

      Rigtig dejlig aften 🙂

      Kh Dianna

  11. Flemming Nielsen

    5 stars
    Fantastisk ret

    • Hej Flemming

      Tusind tak for din besked, – hvor er det bare dejligt at høre 🙂

      Rigtig dejlig dag 🙂

      Dbh Dianna

Skriv et svar til Anne Sofie Cancel

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift bedømmelse