
Ultra cremet pasta med lækre chili/hvidløgs rejer, fløde, hvidvin og parmesan. Fyldt med smag, så cremet og så kan den stå på bordet på bare 30 minutter.
Jeg er vild med pasta med tigerrejer, og sådan en cremet udgave her er noget af det bedste jeg ved.
Den er perfekt til både hverdag og weekend, – og også perfekt gæstemad.
Det er én af bloggens mest populære pastaretter, – jeg håber du har lyst til at prøve den.
Prøv også denne version med hvidvin, smør og olie – klik her, – den er også fantastisk lækker.

Cremet pasta med tigerrejer, fløde og hvidvin
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 600 g tigerrejer, rå
- 25 g smør
- 200 g cherry tomater, halveret
- 1 løg, finthakket
- 4 fed hvidløg, revet eller presset
- 2 håndfulde frisk spinat
- 1 håndfuld friske basilikumsblade, (5-6 stilke)
- 2 1/2 dl piskefløde
- 1 1/2 dl tør hvidvin
- 80 g parmesan, fintrevet
- 1 tsk mild chilipulver (kan erstattes af paprika)
- 1/2-1 tsk chiliflager (smag selv til)
- Salt og peber
- Evt. en smule olie
- 500 g pasta
Sådan gør du
- Rens rejerne fri for urenheder, tarm og skaller. Skyld dem og læg dem derefter på et godt lag køllenrulle og dup dem tørre.
- Smelt smørret i en dyb pande, og steg rejerne i et par minutter på hver side ved jævn høj varme. Tag rejerne af panden og læg dem til side.
- På samme pande steges løgene af til de er klare, – tilsæt evt. en smule olie hvis der er behov for det.
- Tilsæt tomater og hvidløg og steg med i 5 minutter ved middel varme, – det er vigtigt hvidløgene ikke brænder på.
- Hæld hvidvinen over sammen med chilipulver/paprika, chiliflager og frisk basilikum og lad den koge ind i godt 5 min. ved middel varme.
- Tilsæt fløden og kog videre i ca. 5 minutter, og vend derefter parmesanen i saucen. Smag til med salt og peber og evt. flere chiliflager.Kog i mellemtiden pastaen som beskrevet på pakken.
- Inden servering vendes spinaten i saucen, – den skal blot lige falde sammen. Vend også rejerne i saucen så de får en smule varme.
- Dræn pastaen for væde, gem evt. en smule til at justere konsistensen med.
- Vend pastaen i saucen, juster evt. konsistensen med en smule pastavand hvis der er behov for det, og server straks med friskkværnet peber på toppen.


Tusind tak for opskriften Dianna – det var en af de bedste pastaretter, jeg har lavet i lange lange tider (og jeg har lavet mange! ;))
Hej Anne Sofie
Ej hvor er det bare mega fedt at høre altså, – tusind tak fordi du giver dig tid til at skrive det 🙂
Rigtig dejlig dag.
Kh Dianna
Virkelig lækker ret, som dog tager over en time at lave alt i alt.
Hej Katja
Tusind tak for din besked, – jeg er så glad for at du kan lide opskriften 🙂
Rigtig dejlig dag.
Kh Dianna.
Mega lækker pastaret, som klart bliver en af vores favoritter. Og den er let/hurtig at lave. Uhm
Hej Elsemarie
Hvor er det dejligt at høer – tusind tak fordi du skriver det 🙂
Kh Dianna
Lækker opskrift skal laves igen tilføjede dog jomfruhummer i til sidst
Hej Thora
Dejligt at høre – tak 🙂
Og lyder virkelig lækkert med jomfruhummer 🙂
Kh Dianna
Super lækker opskrift, kan varmt anbefales ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Hej Charlotte
Tusind tak for din besked, – så dejligt du kan lide opskriften 🙂
Rigtig dejlig dag 🙂
Kh Dianna
Super lækker opskrift
Den bedste opskrift ever!!! 🙂
Hej Bettina
Ej hvor er det bare dejligt at høre, – TAK fordi du skriver det 🙂
Rigtig dejlig dag og glædelig jul 🙂
Kh Dianna
Kan hvidvin undlades?
Hej Evelyn
Ja sagtens, erstat med bouillon og smag til med citron til sidst 🙂
Kh Dianna
Fantastisk lækker opskrift. Har allerede lavet den flere gange og alle jeg serverer den for elsker den. En opskrift der vil blive taget frem igen og igen.
Hej Joan
Det er bare så dejligt at høre, – tusind tak fordi du skriver det 🙂
Rigtig dejlig dag.
Kh Dianna
Hvad kan jeg erstatte hvidvinen med? Vand, vodka, gin, rødvin, øl? Drikker kun hvidvin ved en fejl
Hej Tina
Ja så skal du erstatte med bouillon, – og smag retten til med citron til sidst 🙂
De bedste hilsner
Dianna
Lækkert, skal lave idag til familien
Hej Lars
Hvor er det dejligt at høre, – håber den hittede 🙂
Dbh Dianna
Hej. Jeg fik lavet ALT for mange rejer i hvidløg og krydderier (gambas pil-pil) i går, så nu vil jeg kombinere det i din opskrift. Jeg har frossen/optøet spinat…hvornår ville du tilsætte den?
Tak for al de gode inspiration
Hej Caroline
Lyder vildt lækkert:)
Spinaten vil jeg tilsætte ca. samme tid som fløden, så du når at få den ordentlig gennemvarm:) Vær opmærksom på at frossen spinat godt kan indeholde en del vand, så måske du vil få behov for at jævne saucen. Og ellers skal du tø spinaten op først, masse så meget væde ud som muligt, og så tilsætte den samtidig med fløden så du får den varmet godt igennem:)
Kh Dianna
Tusind tak for endnu en lækker opskrift.
Hele familien er enige om at denne pastaret er super lækker. Det er helt sikkert en der vil blive lavet igen, også af teenager datter, der hjalp med at lave det. Havde ingen frisk spinat, men brugte frossen, det fungerede fint.
Hej Tina
Ej hvor er det bare dejligt du skriver det – tusind tak, det er jeg så glad for at høre 🙂
Og super fif med den frosne spinat 🙂
Rigtig dejlig aften 🙂
Kh Dianna
Kan man forberede denne ret inden gæsters ankomst, her tænker jeg på rejerne, altså at de forstegte tigerrejer sættes til side en times tid inden de tilsættes, og skal de her på køl eller bare stå på køkkenbordet inden de tilsættes igen inden servering. Og sidst men ikke mindst, vil du så anbefale at bruge de forkogte tigerrejer eller dem der er rå (optøet). Ser frem til at høre fra dig
Hej Mie
Hvis du steger dem på forhånd og tilsætter inden servering, så skal de på køl – de må ikke stå ved stuetemperatur 🙂
Og jeg vil klart anbefale de rå rejer, så sikrer du de ikke bliver tørre 🙂
Kh Dianna
Fantastisk ret
Hej Flemming
Tusind tak for din besked, – hvor er det bare dejligt at høre 🙂
Rigtig dejlig dag 🙂
Dbh Dianna
Denne ret hitter totalt hjemme hos os ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Tak for opskrift
Hej Birgitte
Det er jeg bare så glad for at høre, – tusind tak 🙂
Kh Dianna
Jeg lavede den ret i går. Den var en hit og jeg er sikker på at opskriften vil blive brugt igen og igen.
Hej Vijitha
Det er jeg simpelthen så glad for du skriver, tusind tak for din besked 🙂
Dbh Dianna
Glemte lige stjerner øjne ved min første kommentar
Åhhh tak for dem 🙂
Wauw – sådan en lækker ret
Selv de to 6-årige synes det er et hit (efter de har sorteret spinaten fra )
Selv mormor der spiste med, skal hjem og lave den til morfar
Næste gang vil vi prøve den and en pastaret med rejer, som du har – glæder mig allerede
Hej Lisa
Eeej hvor er det bare dejligt at høre altså, – tusind tak for din dejlige besked 🙂
Håber morfor også blev begejstret 🙂
Rigtig god weekend 🙂
Kh Dianna
Den bedste pastaret lavede den for et par dage siden og har inviteret gæster på den i aften, tak for opskriften
Hej Lene
Ej hvor er det bare dejligt at høre altså, – tusind tak fordi du skriver det 🙂
Rigtig dejlig weekend 🙂
Kh Dianna
Smager rigtig godt!
Hej Troels
Hvor gør det mig glad at gøre, – tusind tak for din besked 🙂
Rigtig dejlig dag 🙂
Dbh Dianna
Det er blevet en klassiker herhjemme
Hej Marianne
Hvor er det bare dejligt at høre, tusind tak fordi du skriver det:)
Kh Dianna
Bedste pasta med tigerrejer jeg har smagt
Hej Bente
Hvor er det sødt af dig at skrive det, – tusind tusind tak 🙂
Kh Dianna
Hej
Jeg vil prøve at lave denne ret med tigerrejer. Er ikke så meget for parmesan. Kan det undlades?
Bh. Lone
Hej Lone
Hvor lyder det dejligt altså:)
Hvis du ikke bryder dig om parmesan, kan du sagtens undlade det:)
Kh Dianna
Nam nam! Uanset hvem jeg serverer denne ret for, er den et hit. Jeg har lavet den mange gange, og hver gang er gæsterne begejstret! Jeg har tilføjet lidt revet citronskal, hvilket tilføjer en skøn friskhed.
Hej Christiane
Ej hvor gør det mig bare glad at høre, – tusind tak for de søde ord 🙂
Og god ide med citronskal, mmmm 🙂
Kh Dianna
Jeg vil prøve at lave retten i weekenden. Kan man lave noget tilbehør til, f.eks. En salat eller lignende, eller vil du anbefale, at man spiser pastaretten uden noget til?
Hej Lea
Hvor lyder det dejligt:)
Du kan sagtens servere den med en salat ved siden af:)
Jeg tænker en klassisk tomatsalat, en caprese salat eller panzanella vil gøre det rigtig godt til
Og ellers en klassisk grøn salat med tomaine, agurk, tomat og rødløg, – helt frisk og enkel:)
Kh Dianna
Kan man lave den med rejer med skal?
Hej Sofie
Ja det kan du sagtens gøre:)
Hvis du vil lade skallen være på, vil jeg anbefale at lægge rejerne ovenpå pastaen og ikke vende dem i:)
Kh Dianna
Lækker cremet og med masser af smag.
Hej Miriam
Åhhh hvor dejligt du kunne lide den, – tusind tak 🙂
Kh Dianna
Uhmmmm den skal jeg lave!! Lyder SÅ lækker!! Vil det ødelægge retten af bruge fuldkornspasta?
Hej Jannie
Hvor dejligt du kan lide hvad ud ser 🙂
Uhmmm det er jo en smagssag – men du kan altså sagtens brug fuldkornspasta.
Jeg er selv glad for fuldkorns spaghtti fra mærket RUMMO, – de er super gode:)
Kh Dianna
Tak for denne opskrift -den er blevet vores favorit pastaret
Hej Helle
Fantastisk at høre, – tusind tak fordi du skriver det:)
Kh Dianna
En dejlig nem opskrift og som smager forrygende 🙂
Jeg tillod mig at lave den med pastaskruer i stedet 🙂
Hej John
Hvor er det dejligt at høre, – tak fordi du skriver det 🙂
Og pastaskruer er altid et hit, så det kan jeg godt forstå 🙂
Rigtig god aften 🙂
Dbh Dianna
Hej Dianna
Vi har netop prøvet din opskrift og den sad lige i skabet. Jeg elsker pasta med tigerrejer, når vi er på cafe eller restaurant, og må sige at din version til fulde levede op til mine forventninger. Den bliver en fast del af vores menukort herhjemme. Fortsat god weekend.
Hej Per
Ej hvor er det bare fantastisk at høre, mega fedt altså 🙂
Tusind tak for de søde ord 🙂
Kh Dianna
Hvor mange personer er opskriften til?
Hej Birgitte
Den er til 4 personer – info står i den sorte boks på opskriften 🙂
Der kan du også skrue op og ned for antal personer ved at trykke på antal 🙂
Kh Dianna
Super lækker – vi havde lavet lidt om i opskriften da vi ikke havde frisk basilikum og spinat, men tilføjede semidreid tomater – så lækkert.
Hej Heidi
Ihhh hvor godt at høre, tusind tak for din besked 🙂
Kh Dianna
Hej Dianna
Ser superlækkert ud – kan dog ikke gennemskue , om du bruger rå eller forkogte tigerrejer?
Mvh Lise
Hej Lisee
Tusind tak 🙂
Rejerne skal være rå 🙂
Kh Dianna
Hejsa Opskriften er helt i top og rigtig lækker. Idag havde jeg svært ved at få fat i rejerne, men så at varmrøget laks var på tilbud. Så det endte med at jeg rev laksen i små stykker i kom det i retten istedetfor Det var også super lækkert og det vil jeg helt sikkert prøve igen. Tak for en super opskrift, som jeg altid vil vende tilbage til
Hej Betina
Hvor er det dejligt at høre – tusind tak 🙂
Og virkelig god idé med laksen, det lyder lækkert.
Kh Dianna
Det blev rigtig lækkert. Familien var tilfredse
Hej Thomas
Ej hvor godt at høre altså, tusind tak 🙂
Dbh Dianna
Super lækker opskrift
Tusind tak 🙂
Hej Dianna
Jeg påtænker at lave denne lækre ret (ser det i hvert fald ud til ) til gæster, og selvom det ikke er tidskrævende, vil jeg gerne forberede så meget som muligt. Jeg tænker at lave trin 3,4 og 5 om formiddagen og så varme det langsomt op mens jeg koger pasta og steger rejer. Derefter i med fløde, parmesan og det sidste.
Har du – som kender retten – nogen indvendinger til det?
Hej Anne Marie
Det kan du sagtens gøre 😉
Du kan også sagtens lave saucen helt færdig, med fløde og parmesan – og varme den op, og så bare spinaten i til sidst 🙂
Her kan det blive nødvendigt at tilsætte lidt ekstra fløde eller lidt bouillon når den varmes op, men det kan man sagtens 🙂
Kh Dianna
Det er den ret min børn spørger efter når de kommer hjem på besøg, og det siger ikke så lidt. De ELSKER den, og så er den så nem og lave. Den er himmelsk.
HEj Bente
Hvor er det bare en fantastisk dejlig besked at modtage – tusind tak fordi du giver dig tid til at skrive 🙂
Kh Dianna
En opskrift vi bare vender tilbage til igen og igen. Simpelthen den bedste ret med pasta 🙂
Hej Bente
Tusind tak altså 🙂
Kh Dianna
Super lækker ret med tonsvis af velsmag Det er ikke sidste gang den blir lavet. Og så er den nem og hurtig at lave
Kh Maria og Inger
Kære Maria og Inger
Hvor gør det mig glad at høre, tusind tak fordi I skriver det.
Rigtig god påske 🙂
Kærlig hilsen
Dianna
Hej
jeg skal til eksamen i morgen hvor vi har valgt denne ret. Jeg undrer mig over hvilket land denne ret er fra.
Retten er rigtig god og jeg glæder mig til at fremstille den til eksamen i morgen.
Hej Rasmus
Åhhh jeg håber din eksamen gik godt 🙂 Og tak for de søde ord:)
Uhhh jamen jeg vil jo næsten ikke sige den er italiensk, for en italiener vil nok typisk ikke bruge fløde – og ikke i den mængde 😉
Så måske en dansk/italiensk pasta 😉
Rigtig dejlig dag 🙂
Kh Dianna
Moms! Dette er nå «min» signatur rett. Mega lækker!
Hej Tina
Åhhh hvor brud sød, tusind tak for de søde ord 🙂
Kh Dianna
Virkelig lækker pasta ret
Tusind tak Anette, det er jeg virkelig glad for at høre 🙂
Kh Dianna
Hej
Dejlig hurtig og velsmagende hverdags og gæsteret. Jeg har med succes serveret retten for mine børn og svigerdatter
Hej Dianna
Ej hvor er det dejligt at høre – tusind tak for din søde besked 🙂
Kh Dianna
Utrolig lækker det bedste pastaret vi har fået.
Hej Joan
Det var da en vidunderlig besked at modtage – tusind tak 🙂
Kh Dianna
Virkelig en lækker ret. Jeg havde en rest grønne asparges som jeg brugte i stedet for spinat og det fungerede så perfekt.
Hej Jette
Åhhh hvor dejligt at høre, tak for din søde besked.
Og god idé med de grønne asparges, lyder virkelig lækkert 🙂
Kh Dianna
En dejlig aftensmad er indtaget, dog med lidt ændringer: dels havde jeg en lidt slap blomkål, der blev tilført sammen med tomaterne, hvilket gav lidt mere at tygge på, og så sparede vi på rejerne, der var 175 gr i posen, men det var fint.
Hej Lis
Dejligt den smagte jer, og dejligt du lige justerede efter hvad køleskabet gemte på 🙂
Kh Dianna
Min mand og jeg ELSKER den her ret! Vi kan finde på at tilføje chunks af frisk torsk sammen med rejerne. Det gør den bestemt ikke værre. Et noget lækkert sidekick!
Hejsa
Hvo er det dejligt at høre – tusind tak 🙂
Og fiffet med torsk er hermed givet videre 🙂
Kh Dianna
Familiefavoritten
Tusind tusind tak 🙂
så lækker
Tusind tak Charotte:)
Kh Dianna
Vi elsker denne ret og laver den ofte.
Tusind tak
Hej Susanne
Det er jeg virkelig glad for at høre – tusind tak 🙂
Kh Dianna
Vidunderlig god.
Basilikum kan byttes med koriander, som dog så skal tilsættes lige inden servering.
Hej Christian
Tusind tak for din dejlige besked 🙂
Kh Dianna
Uovertruffen super lækker ret
Hej Christina
Det var da en vidunderlig besked at modtage:) Tusind tak for de søde ord:)
Kh Dianna
Det er den bedste tomat pasta jeg har smagt. Den er virkelig god
Hej Mathias
Tusind tak for de søde ord og din flotte anmeldelse 🙂
Kh Dianna
Fantastisk pasta/reje ret som jeg nu gennem det sidste år har lavet flere gange 🙂
Fantastisk pastaret, smagte så godt! Jeg lavede frisk pasta til og det var prikken over i’et. Dine opskrifter svigter aldrig❤️
Hej Lotte
Ej hvor er det bare sødt skrevet – tusind tak for de søde ord 🙂
Kh Dianna
Usigelig lækker opskrift
Smager helt helt fantastisk ♥️
Hej Durita
Hvor er det dejlig du skriver det – tusind tak 🙂
Kh Dianna