
Ultra cremet pasta med lækre chili/hvidløgs rejer, fløde, hvidvin og parmesan. Fyldt med smag, så cremet og så kan den stå på bordet på bare 30 minutter.
Jeg er vild med pasta med tigerrejer, og sådan en cremet udgave her er noget af det bedste jeg ved.
Den er perfekt til både hverdag og weekend, – og også perfekt gæstemad.
Det er én af bloggens mest populære pastaretter, – jeg håber du har lyst til at prøve den.
Prøv også denne version med hvidvin, smør og olie – klik her, – den er også fantastisk lækker.

Cremet pasta med tigerrejer, fløde og hvidvin
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 600 g tigerrejer, renset
- 25 g smør
- 200 g cherry tomater, halveret
- 1 løg, finthakket
- 4 fed hvidløg, revet eller presset
- 2 håndfulde frisk spinat
- 1 håndfuld friske basilikumsblade, (5-6 stilke)
- 2 1/2 dl piskefløde
- 1 1/2 dl tør hvidvin
- 80 g parmesan, fintrevet
- 1 tsk mild chilipulver (kan erstattes af paprika)
- 1/2-1 tsk chiliflager (smag selv til)
- Salt og peber
- Evt. en smule olie
- 500 g pasta
Sådan gør du
- Rens rejerne fri for urenheder, tarm og skaller. Skyld dem og læg dem derefter på et godt lag køllenrulle og dup dem tørre.
- Smelt smørret i en dyb pande, og steg rejerne i et par minutter på hver side ved jævn høj varme. Tag rejerne af panden og læg dem til side.
- På samme pande steges løgene af til de er klare, – tilsæt evt. en smule olie hvis der er behov for det.
- Tilsæt tomater og hvidløg og steg med i 5 minutter ved middel varme, – det er vigtigt hvidløgene ikke brænder på.
- Hæld hvidvinen over sammen med chilipulver/paprika, chiliflager og frisk basilikum og lad den koge ind i godt 5 min. ved middel varme.
- Tilsæt fløden og kog videre i ca. 5 minutter, og vend derefter parmesanen i saucen. Smag til med salt og peber og evt. flere chiliflager.Kog i mellemtiden pastaen som beskrevet på pakken.
- Inden servering vendes spinaten i saucen, – den skal blot lige falde sammen. Vend også rejerne i saucen så de får en smule varme.
- Dræn pastaen for væde, gem evt. en smule til at justere konsistensen med.
- Vend pastaen i saucen, juster evt. konsistensen med en smule pastavand hvis der er behov for det, og server straks med friskkværnet peber på toppen.


Tusind tak for opskriften Dianna – det var en af de bedste pastaretter, jeg har lavet i lange lange tider (og jeg har lavet mange! ;))
Hej Anne Sofie
Ej hvor er det bare mega fedt at høre altså, – tusind tak fordi du giver dig tid til at skrive det 🙂
Rigtig dejlig dag.
Kh Dianna
Virkelig lækker ret, som dog tager over en time at lave alt i alt.
Hej Katja
Tusind tak for din besked, – jeg er så glad for at du kan lide opskriften 🙂
Rigtig dejlig dag.
Kh Dianna.
Super lækker opskrift, kan varmt anbefales ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Hej Charlotte
Tusind tak for din besked, – så dejligt du kan lide opskriften 🙂
Rigtig dejlig dag 🙂
Kh Dianna
Super lækker opskrift
Den bedste opskrift ever!!! 🙂
Hej Bettina
Ej hvor er det bare dejligt at høre, – TAK fordi du skriver det 🙂
Rigtig dejlig dag og glædelig jul 🙂
Kh Dianna
Fantastisk lækker opskrift. Har allerede lavet den flere gange og alle jeg serverer den for elsker den. En opskrift der vil blive taget frem igen og igen.
Hej Joan
Det er bare så dejligt at høre, – tusind tak fordi du skriver det 🙂
Rigtig dejlig dag.
Kh Dianna
Hvad kan jeg erstatte hvidvinen med? Vand, vodka, gin, rødvin, øl? Drikker kun hvidvin ved en fejl
Hej Tina
Ja så skal du erstatte med bouillon, – og smag retten til med citron til sidst 🙂
De bedste hilsner
Dianna
Lækkert, skal lave idag til familien
Hej Lars
Hvor er det dejligt at høre, – håber den hittede 🙂
Dbh Dianna
Hej. Jeg fik lavet ALT for mange rejer i hvidløg og krydderier (gambas pil-pil) i går, så nu vil jeg kombinere det i din opskrift. Jeg har frossen/optøet spinat…hvornår ville du tilsætte den?
Tak for al de gode inspiration
Hej Caroline
Lyder vildt lækkert:)
Spinaten vil jeg tilsætte ca. samme tid som fløden, så du når at få den ordentlig gennemvarm:) Vær opmærksom på at frossen spinat godt kan indeholde en del vand, så måske du vil få behov for at jævne saucen. Og ellers skal du tø spinaten op først, masse så meget væde ud som muligt, og så tilsætte den samtidig med fløden så du får den varmet godt igennem:)
Kh Dianna
Tusind tak for endnu en lækker opskrift.
Hele familien er enige om at denne pastaret er super lækker. Det er helt sikkert en der vil blive lavet igen, også af teenager datter, der hjalp med at lave det. Havde ingen frisk spinat, men brugte frossen, det fungerede fint.
Hej Tina
Ej hvor er det bare dejligt du skriver det – tusind tak, det er jeg så glad for at høre 🙂
Og super fif med den frosne spinat 🙂
Rigtig dejlig aften 🙂
Kh Dianna
Fantastisk ret
Hej Flemming
Tusind tak for din besked, – hvor er det bare dejligt at høre 🙂
Rigtig dejlig dag 🙂
Dbh Dianna
Denne ret hitter totalt hjemme hos os ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Tak for opskrift
Hej Birgitte
Det er jeg bare så glad for at høre, – tusind tak 🙂
Kh Dianna
Jeg lavede den ret i går. Den var en hit og jeg er sikker på at opskriften vil blive brugt igen og igen.
Hej Vijitha
Det er jeg simpelthen så glad for du skriver, tusind tak for din besked 🙂
Dbh Dianna
Glemte lige stjerner øjne ved min første kommentar
Åhhh tak for dem 🙂
Wauw – sådan en lækker ret
Selv de to 6-årige synes det er et hit (efter de har sorteret spinaten fra )
Selv mormor der spiste med, skal hjem og lave den til morfar
Næste gang vil vi prøve den and en pastaret med rejer, som du har – glæder mig allerede
Hej Lisa
Eeej hvor er det bare dejligt at høre altså, – tusind tak for din dejlige besked 🙂
Håber morfor også blev begejstret 🙂
Rigtig god weekend 🙂
Kh Dianna
Den bedste pastaret lavede den for et par dage siden og har inviteret gæster på den i aften, tak for opskriften
Hej Lene
Ej hvor er det bare dejligt at høre altså, – tusind tak fordi du skriver det 🙂
Rigtig dejlig weekend 🙂
Kh Dianna
Smager rigtig godt!
Hej Troels
Hvor gør det mig glad at gøre, – tusind tak for din besked 🙂
Rigtig dejlig dag 🙂
Dbh Dianna
Det er blevet en klassiker herhjemme
Hej Marianne
Hvor er det bare dejligt at høre, tusind tak fordi du skriver det:)
Kh Dianna
Bedste pasta med tigerrejer jeg har smagt
Hej Bente
Hvor er det sødt af dig at skrive det, – tusind tusind tak 🙂
Kh Dianna
Hej
Jeg vil prøve at lave denne ret med tigerrejer. Er ikke så meget for parmesan. Kan det undlades?
Bh. Lone
Hej Lone
Hvor lyder det dejligt altså:)
Hvis du ikke bryder dig om parmesan, kan du sagtens undlade det:)
Kh Dianna
Nam nam! Uanset hvem jeg serverer denne ret for, er den et hit. Jeg har lavet den mange gange, og hver gang er gæsterne begejstret! Jeg har tilføjet lidt revet citronskal, hvilket tilføjer en skøn friskhed.
Hej Christiane
Ej hvor gør det mig bare glad at høre, – tusind tak for de søde ord 🙂
Og god ide med citronskal, mmmm 🙂
Kh Dianna
Jeg vil prøve at lave retten i weekenden. Kan man lave noget tilbehør til, f.eks. En salat eller lignende, eller vil du anbefale, at man spiser pastaretten uden noget til?
Hej Lea
Hvor lyder det dejligt:)
Du kan sagtens servere den med en salat ved siden af:)
Jeg tænker en klassisk tomatsalat, en caprese salat eller panzanella vil gøre det rigtig godt til
Og ellers en klassisk grøn salat med tomaine, agurk, tomat og rødløg, – helt frisk og enkel:)
Kh Dianna