Opskrift på nem og lækker pasta med tigerrejer, hvidløg og chili, – vendt i en sauce med olie, smør og hvidvin.
Så simpelt og så lækkert, – masser af smag og bare en let og lækker pasta.
Min erfaring er at der er kæmpe forskel på chiliflager, – nogle er ultra stærke and simpelthen så milde at de ikke smager af en fis (næsten 😉 Derfor vil jeg altid anbefale selv at smage til, alt efter styrke på ens chiliflager.
Du kan også bruge frisk chili hvis du foretrækker det, – lige præcis i denne er jeg mest vil med flager.
Pasta med hvidløgsrejer
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 700 g tigerrejer
- 400 g pasta
- 4-5 fed hvidløg, fintrevet eller presset
- 2 skalotteløg, finthakket
- 2 håndfulde persille, finthakket
- 2 dl hvidvin
- 50 g smør
- 1/4 dl olivenolie
- 1 tsk chiliflager, – smag selv til efter styrke
- Salt og peber
- Fintrevet parmesan til toppen
Sådan gør du
- Rens rejerne fri for skaller og tarm, – dup dem tørre med lidt køkkenrulle.
- Kog pastaen som beskrevet på posen.
- Imens varmes en pande op med smør og olie, – svits løg og hvidløg af heri i et par minutter.
- Hæld hvidvinen over, og lad den reducere til det halve.
- Tilsæt rejer, chiliflager og 1 håndfuld persille, og lad rejerne tilberede til de er lyserøde på begge sider, – ca. 2 minutter på hver side. Krydr med salt og peber.
- Hæld vandet fra pastaen, og vend pastaen sammen med sauce og rejer og den sidste håndfuld persille.
- Server straks og smag til om der skal toppes med yderligere chiliflager, – og drys evt. med persille, friskkværnet peber og fintrevet parmesan.
Det smagte fantastisk!
Superlækker. Jeg puttede en smule røget paprika i (inspiration fra Gambas Pilpil) – det blev den ikke ringere af
Hej Jens
Det lyder også vildt lækkert, – rigtig god ide 🙂
Rigtig god dag.
De bedste hilsner
Dianna
Meget god og hurtig at lave
Hvor er det dejligt at høre Anne, – tusind tak for din besked 🙂
Kh Dianna
Kan jeg komme anden væske ved end hvidvin?
Hej Line
Det kan du sagtens, – du kan bruge bouillon i stedet for (grønt eller kylling), og så smag til med citron til sidst.
Citronen skal først tilsættes til sidst, når retten er færdig 🙂
Kh Dianna
Start i øvrigt med kun 1 dl bouillon, – og tilsæt mere hvis du synes den mangler væde 🙂
Den er bare lækker. Laver den tit. Tusind tak for at stille opskriften til rådighed.