Spaghetti bolognese - Opskrift på den bedste kødsauce

Vores favorit bolognese

Vores favorit bolognese
Opskrift på vores favorit bolognese/kødsauce
Spaghetti bolognese - Opskrift på den bedste kødsauce

Verdens bedste kødsauce finder du herunder, – den smager simpelthen fantastisk, god krydret og med masser af smag, hele familiens favorit.
En god bolognese kræver en simre tid på min. 2-3 timer for at smagen kan udvikle sig nok, – men så er resultatet simpelthen også fantastisk. Man kan virkelig fornemme hvordan kødet har givet smag til saucen, og tomaterne har fået lov at koge ind og tykne saucen, – det kan virkelig anbefales.
Jeg har også lavet en opskrift på en klassisk italiensk spaghetti bolognese der primært indeholder kød og tomater og hvor tørrede krydderier er bandlyst. Den er mere mild og enkelt i smagen, hvor denne er mere krydret, – helt klart vores favorit bolognese.
Denne portion giver rigeligt til en rest til fryseren, så har man til en lækker calzone bolognese eller til et toppet spejlæg.

Spaghetti bolognese - Opskrift på den bedste kødsauce

Vores favorit bolognese

Opskrift på vores favorit bolognese/kødsauce
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Hovedret
Køkken: Italiensk
Samlet tid: 3 timer
Antal: 6 Personer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

  • 1 kg

    hakket oksekød

  • 3

    store løg

  • 3

    gulerødder

  • 2-3 stængler bladselleri
  • 6 fed

    hvidløg

  • 1 håndfuld friske basilikumblade
  • 150 g

    tomatkoncentrat

  • 3 ds

    hakkede tomater

  • 2 dl

    rødvin

  • 1/2 tsk

    rosmarin

  • 1/2 tsk

    timian

  • 1 tsk

    oregano

  • 1 tsk

    basilikum

  • 1/2 dl

    olivenolie

  • Salt og peber

Andet

  • Pasta efter ønske

  • Revet parmesan

Sådan gør du

  • Blend løg, selleri, gulerødder og hvidløg til en ensartet masse. Alternativt kan det rives fint.
  • Varm olivenolien op ved middel varme, og svits den blendede masse godt af, gerne 5-10 min, uden det bruner.
  • Tilsæt derefter det hakkede oksekød, og brun det godt af, og lad til sidst tomatkoncentrat svitse med et minuts tid.
  • Hæld rødvinen over og lad det koge igennem så alkoholen brændes af.
  • Tilsæt de flåede tomater, krydderierne og frisk basilikum og lad nu bolognesen simre i minimum 1 time, gerne 2-3 timer hvis tiden er til det.
  • Serveres ved familiens favorit pasta og et godt drys parmesan.
Spaghetti bolognese - Opskrift på den bedste kødsauce
Spaghetti bolognese – Opskrift på den bedste kødsauce
Spaghetti bolognese - Opskrift på den bedste kødsauce
Spaghetti bolognese – Opskrift på den bedste kødsauce

Kommentarer

  1. Pingback: Spaghetti Bolognese – Gourministeriet

  2. Pingback: Calzone med spaghetti og kødsauce – Gourministeriet

  3. Pingback: Lun squashsalat - Opskrift på lun squashspaghetti med parmesan

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift bedømmelse




*