Mas kødet godt mellem dine hænder, til det ikke længere har de klassiske "hakket oksekød strimler".
Varm en god sjat olie i en stor gryde, og brun kødet godt af. Det må gerne få lidt stegeskorpe inden du hakker det godt med en grydeske. Fortsæt til det er godt brunet og krydr med salt og friskkværnet peber. Læg kødet til side.
Blend imens løg, gulerødder, bladselleri og hvidløg fint. Du kan også vælge at blende det groft, eller alternativt hakke det fint i hånden - det er op til dig.
I samme gryde varmes endnu en sjat olie, og grøntsagerne svitses godt af i ca. 10 minutter. Rør undervejs.
Hæld derefter det hakkede oksekød tilbage i gryden, tilsæt tomatkoncentrat og svitse med et minuts tid.
Hæld rødvinen over og lad det koge ind i 5 minutter, og tilsæt derefter tomat og krydderier. Lad bolognesen simre i minimum 1 time, gerne 2-3 timer hvis tiden er til det - rør undervejs.
Inden servering vendes de friske basilikumblade i, og bolognese smages til med salt og friskkværnet peber.