Klassiske italienske opskrifter på bolognese. Ekstrem simpel, som mange italienske retter er, – faktisk er det primært tomaterne og kødet som giver smagen til denne bolognese. Tørrede krydderier er bandlyst! Vi har dog også vores egen favorit bolognese, som indeholder alt det man kender fra en klassisk dansk bolognese, og mere til.
Klassisk italiensk bolognese
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 500 g
hakket kalvekød eller oksekød
- 500 g
hakket magert svinekød
- 2
store løg, finthakkede
- 2 dl
tør hvidvin
- 3 ds hakkede tomater
- 4 spsk
tomatkoncentrat
- 3/4 dl god olivenolie
-
Salt og peber
- Parmesan og basilikum til toppen
Sådan gør du
- Varm olien og svits løgene klare.
- Tilsæt begge slags kød og brun det godt af i 5-10 min.
- Tilsæt vinen og lad den koge ind et par minutter.
- Tilsæt tomatkoncentrat og lad det varme med et minuts tid inden de hakkede tomater tilsættes.
- Lad bolognesen simre i minimum 2 timer ved middel varme.
- Smag til med salt og peber.
- Kog din favorit pasta al dente, det er vigtigt der er bid i den, da den skal vendes med den varme bolognese.
- Server med parmesan og frisk basilikum.
Pingback: Vores favorit bolognese - Gourministeriet