Opskrift på den originale spaghetti bolognese

Spaghetti Bolognese

Dette er en af de klassiske italienske opskrifter på bolognese. Ekstrem simpel, som mange italienske retter er, – faktisk er det primært tomaterne og kødet som giver smagen til denne bolognese. Tørrede krydderier er bandlyst! Vi har dog også vores egen favorit bolognese, som indeholder alt det man kender fra en klassisk dansk bolognese, og mere til.

Klassisk italiensk bolognese

By Jes Brinch Personer: 6
Tid: 2-3 timer

Opskriften på klassisk italiensk bolognese er simpel, men en god bolognese tager tid, så smagene kommer til sin ret.

Ingredienser

  • 500 g hakket kalvekød eller oksekød
  • 500 g hakket magert svinekød
  • 2 store løg, finthakkede
  • 2 dl tør hvidvin
  • 3 ds hakkede tomater
  • 4 spsk tomatkoncentrat
  • 80 ml god olivenolie
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

1

Svits løg i olien i en stor gryde til de tager farve.

2

Tilsæt begge slags kød og brun det godt af i ca. 5-10 min.

3

Tilsæt vinen og lad den fordampe et par minutter.

4

Tilsæt tomatkoncentrat og de hakkede tomater.

5

Lad retten simre i minimum 2 timer ved middel varme.

6

Smag til med salt og peber.

7

Kog din favorit pasta al dente, det er vigtigt der er bid i den, da den skal vendes med den varme bolognese.

8

Server med parmesan og frisk basilikum.

Noter

Når man arbejder med kød, er det en god ide at tage det ud af køleskabet i god tid, således det ikke er for koldt, det gør at kødet bliver langt flottere brunet.

Linkede opskrifter

  1. Pingback: Vores favorit bolognese - Gourministeriet

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*