Spaghetti bolognese - Nem opskrift på klassisk kødsauce

Spaghetti Bolognese

Klassiske italienske opskrifter på bolognese. Ekstrem simpel, som mange italienske retter er, – faktisk er det primært tomaterne og kødet som giver smagen til denne bolognese. Tørrede krydderier er bandlyst! Vi har dog også vores egen favorit bolognese, som indeholder alt det man kender fra en klassisk dansk bolognese, og mere til.

Spaghetti bolognese - Nem opskrift på klassisk kødsauce

Klassisk italiensk bolognese

Opskriften på klassisk italiensk bolognese er simpel, men en god bolognese tager tid, så smagene kommer til sin ret.
4.75 fra 8 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Samlet tid: 3 timer
Antal: 6 Personer
Forfatter: Jes Brinch

Ingredienser

  • 500 g

    hakket kalvekød eller oksekød

  • 500 g

    hakket magert svinekød

  • 2

    store løg, finthakkede

  • 2 dl

    tør hvidvin

  • 3 ds hakkede tomater
  • 4 spsk

    tomatkoncentrat

  • 3/4 dl god olivenolie
  • Salt og peber

  • Parmesan og basilikum til toppen

Sådan gør du

  • Varm olien og svits løgene klare.
  • Tilsæt begge slags kød og brun det godt af i 5-10 min.
  • Tilsæt vinen og lad den koge ind et par minutter.
  • Tilsæt tomatkoncentrat og lad det varme med et minuts tid inden de hakkede tomater tilsættes.
  • Lad bolognesen simre i minimum 2 timer ved middel varme.
  • Smag til med salt og peber.
  • Kog din favorit pasta al dente, det er vigtigt der er bid i den, da den skal vendes med den varme bolognese.
  • Server med parmesan og frisk basilikum.

Følg Gourministeriet på Instagram

Følg Gourministeriet på Instagram og få daglig inspiration til din madlavning.

Gourministeriet - Instagram
Klik her og følg Gourministeriet

Linkede opskrifter

  1. Pingback: Vores favorit bolognese - Gourministeriet

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift bedømmelse