Opskrift på tuntatar med avocado

Tuntatar med avocado

En super lækker forret eller appetizer der kan laves på ingen tid. Retten falder let, smagen er mild og konsistensen mør og lækker.
Vi elsker denne tuntatar, og den er næsten altid at finde på menuen herhjemme hvis vi har rester af tun efter at have lavet f.eks. denne skønne lynstegte tun.

Tuntatar med avocado

By Jes Brinch
Tid: 30 min.

Opskrift på den bedste tuntatar serveret på bund af avocado

Ingredienser

  • 300 g fersk tun
  • 4 avocado
  • 2 spsk citronsaft
  • Salt og peber
  • Sauce
  • 1 dl soya
  • 2 spsk oyster sauce
  • 1/4 dl friskpresset limesaft
  • 1/4 dl friskpresset citronsaft
  • 1 tsk hvid sesam
  • 1 tsk fintrevet hvidløg
  • 1 tsk fintrevet ingefær
  • Derudover
  • Evt. frisee salat, friske krydderurter og syltede sennepsfrø
  • 4 anretningsring på ca. 10 cm i diameter, eller genbrug den ene til alle 4 anretninger

Fremgangsmåde

1

Bland alle ingredienserne til saucen og stil den til side.

2

Skær eventuelle sener mv. af tunen, så du har et helt reelt stykke kød og skær derefter tunen i mindre tern på ca. 1 x 1 cm.

3

Befri avocadoerne fra sten og skrald, og skær dem i mindre tern som tunen. Krydr med salt, peber og citronsaft.

4

Anbring avocado ternene i bunden af anretningsringen, og pres dem let sammen.

5

Kom den rå tun ovenpå avocadoen, og pres den let, så den bliver så fast at du kan fjerne ringen.

6

Pynt med lidt salat, krydderurter eller lignende og evt. syltede sennepsfrø hvis du har det stående i køleskabet.

7

Hæld lidt af marinaden ud på tallerkenen og server.

Noter

Tallerkenen er fra Kenstorkøkken.

Opskrift på tuntatar med avocado
Tuntatar med avocado, krydderurter og syltede sennepsfrø.
Opskrift på tuntatar med avocado
Tuntatar og avocado, – let og vanvittig lækkert.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

Gourministeriet bruger Akismet for at reducere spam. Læs mere om databehandling her.