Tuntatar - Opskrift på tuntatar med avocado

Tuntatar med avocado

Tuntatar med avocado
Opskrift på den bedste tuntatar serveret på bund af avocado
Tuntatar - Opskrift på tuntatar med avocado

En super lækker forret eller appetizer der kan laves på ingen tid. Retten falder let, smagen er mild og konsistensen mør og lækker.
Vi elsker denne tuntatar, og den er næsten altid at finde på menuen herhjemme hvis vi har rester af tun efter at have lavet f.eks. denne skønne lynstegte tun.

Tuntatar - Opskrift på tuntatar med avocado

Tuntatar med avocado

Opskrift på den bedste tuntatar serveret på bund af avocado
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Forret, Frokost
Køkken: Asien, Dansk, Gourministeriet
Samlet tid: 30 minutter
Forfatter: Jes Brinch

Ingredienser

  • 300 g

    fersk tun

  • 4

    avocado

  • 2 spsk

    citronsaft

  • Salt og peber

Sauce

  • 1 dl

    soya

  • 2 spsk

    oyster sauce

  • 1/4 dl

    friskpresset limesaft

  • 1/4 dl

    friskpresset citronsaft

  • 1 tsk

    hvid sesam

  • 1 tsk

    fintrevet hvidløg

  • 1 tsk

    fintrevet ingefær

Derudover

  • Evt. frisee salat, friske krydderurter og syltede sennepsfrø

  • 10 cm 4 anretningsring på ca. 10 cm i diameter, eller genbrug den ene til alle 4 anretninger

Sådan gør du

  • Bland alle ingredienserne til saucen og stil den til side.
  • Skær eventuelle sener mv. af tunen, så du har et helt reelt stykke kød og skær derefter tunen i mindre tern på ca. 1 x 1 cm.
  • Befri avocadoerne fra sten og skrald, og skær dem i mindre tern som tunen. Krydr med salt, peber og citronsaft.
  • Anbring avocado ternene i bunden af anretningsringen, og pres dem let sammen.
  • Kom den rå tun ovenpå avocadoen, og pres den let, så den bliver så fast at du kan fjerne ringen.
  • Pynt med lidt salat, krydderurter eller lignende og evt. syltede sennepsfrø hvis du har det stående i køleskabet.
  • Hæld lidt af marinaden ud på tallerkenen og server.

Noter

Tallerkenen er fra Kenstorkøkken.
Tuntatar - Opskrift på tuntatar med avocado
Tuntatar – Opskrift på tuntatar med avocado
Tuntatar - Opskrift på tuntatar med avocado
Tuntatar – Opskrift på tuntatar med avocado
Tuntatar - Opskrift på tuntatar med avocado
Tuntatar – Opskrift på tuntatar med avocado

Kommentarer

  1. Pingback: Lynstegt tun - Opskrift på lynstegt tun med asiatisk marinade

  2. Dorte Marie Larsen

    Hej!
    Bare for en sikkerhedsskyld….. så skal tunen fryses før brug, ikk? Eller er det ikke nødvendig?
    Mvh
    Dorte Marie

    • Hej Dorte
      Beklager mit sene svar.
      Personligt vil jeg til hver en tid fryse fisken først hvis den skal spises “rå”, – netop for at undgå parasitter.
      Men kender bestemt også flere der ikke lægger noget i det, og spiser det direkte fra fiskehandleren, – så det er meget individuelt.

      Rigtig dejlig dag.

      De bedste hilsner
      Dianna

  3. Henrik Jeppesen

    Hej hvilken vin eller type af vin vil du servere til denne lækre ret?
    (vi plejer at lynstege tunen så den lige får en milimeter eller 2 stegeoverflade)

    • Hej Henrik

      Tusind tak for din besked 🙂
      Det smager også så dejligt lige at lynstege tunen først, – så det kan jeg godt forstå i gør 🙂
      Uha, jeg er ikke sådan super stærk i at sammensætte maden med vin, – det får jeg altid hjælp til der hvor jeg måtte købe vinen.
      Men herhjemme foretrækker vi generelt en hvidvin til den tørre side, – så det ville nok være mit forslag. Eller en god champagne til, – det vil være super lækkert.

      Rigtig god dag 🙂

      De bedste hilser
      Dianna

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift bedømmelse




*