Gylden smørstegt torsk serveret med hvidvinssauce, smørdampet spinat og grøn urteolie.
En enkel og smuk ret der er super nem at lave, ogkan serveres som både forret og hovedret.
Hvidvinssaucen kan forberedes dagen før, eller tidligere på dagen, – så er det blot at varme den op inden servering.
Hele retten kan stå på bordet på under 30 minutter.
Skal retten servers som hovedret vil jeg anbefale et større stykke fisk, og evt. en portion kartofler eller lignende til.
Stegt torsk med hvidvinssauce er en perfekt ret at servere for dine gæster, og helt oplagt til f.eks. nytårsaften. En skøn nytårsmenu med masser af smag, som samtidig er nem at lave.
Du kan sagtens skifte torsken ud med et andet stykke hvid fisk, – kuller er mindst ligeså godt.
Stegt torsk med hvidvinssauce og spinat
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 4 stk torskefilet eller loin á 80 g/stk
- 25 g smør
- Salt og en smule sukker
Hvidvinssauce
- 25 g smør
- 1 skalotteløg, finthakket
- 1 1/2 dl tør hvidvin
- 1 dl fiske bouillon (1/4 terning) – grønt eller kylling kan også bruges
- 2 dl piskefløde
- 1 tsk dijonsennep
- Salt og peber
Spinat
- 25 g smør
- 1 skalotteløg, finthakket
- 180 g frisk spinat
- Salt og peber
Derudover
Sådan gør du
Hvidvinssaucen
- Smelt smørret i en lille gryde, og steg løgene køre heri.
- Tilsæt hvidvinen, og lad den koge ind til ca. det halve.
- Tilsæt bouillon, fløde og dijon, og lad saucen småkoge i 5-8 minutter. *Saucen skal være let, blød og cremet, og må ikke blive for tyk.
- Smag til med salt og peber.*Du kan med fordel forberede saucen dagen før, eller tidligere på dagen, og varme den op inden servering.
Torsken
- Krydr norske stykkerne med salt på begge sider, og drys med en smule sukker.
- Smelt smørret på en pande ved middel varme, og steg torsken gylden i ca. 3 minutter på hver side, – alt efter tykkelsen på stykkerne.
- Læg fisken til side på en tallerken.
Spinaten
- Smelt smørret på en pande, og steg løgene til de er klare.*Brug evt. samme pande som fisken er tilberedt på.
- Tilsæt spinaten, krydr med salt og peber, og lad spinaten falde sammen under omrøring.
- Fjern panden fra blusset, når spinaten er faldet sammen, og dræn den gerne i en sigte.
Anretning
- Læg en god skefuld spinat i bunden af en skål, og læg fisken ovenpå.
- Hæld saucen rundt om spinaten, og dryp evt. med urteolie.Krydr gerne med friskkværnet peber inden servering.
Virkelig lækker og velsmagende ret, som er nem at tilberede. Jeg er fan♥️
Fantastisk velsmagende ret, som desuden er nem at tilberede. Jeg er kæmpe fan♥️
Hej Bettina
Det er jeg så glad for at høre, – tusind tak:)
Kh Dianna
Lyder som en skøn nytårsret
Hvor mange gram vil du anbefale pr pers til hovedret? Og kan man evt brune hvert stykke fisk kortvarigt på panden og tilberede dem færdig på en bageplade i ovn? Jeg spørger fordi jeg skal lave til 15 og det vil være nemmere at håndtere på den måde til mange. Pft! Og godt nytår!
Hej Marie
Tusind tak:)
Som hovedret vil jeg anbefale ca. 150 g fisk pr person, og så server den med små kogte kartofler.
Du kan sagtnes stege stykkerne af, og så bage dem færdigt i ovnen:)
Alt efter hvor længe du steger dem af og tykkelsen på stykkerne, skal de have ca. 5-8 min ved 200 grader.
Kh Dianna
Dejlig nem forret
Tusind tak for den dejlige ros 🙂
Kh Dianna
Lækker og overskueligt
Hej Vega
Tusind tak for din dejlige besked, hvor gør det mig glad at høre 🙂
Kh Dianna
En af vores yndlingsopskrifter med torsk – smager helt fantastisk
Hej Dorte
Hvor gør det mig bare glad at høre – tusind tak fordi du skriver det 🙂
Kh Dianna
Virkelig lækker ret.
Tusind tak for din søde besked og flotte stjerner 🙂
Virkelig god! Og nem at lave.
Hej Nicola
Tusind tak for din besked, det er jeg virkelig glad for 🙂
Kh Dianna