Spaghetti puttanesca med stegt klipfisk - i en skøn forening

Spaghetti puttanesca med stegt klipfisk

Spaghetti puttanesca med stegt klipfisk
Opskrift på krydret puttanesca med stegt klipfisk. Et møde mellem det italienske og nordiske køkken.
Spaghetti puttanesca med stegt klipfisk - i en skøn forening

Stegt klipfisk med spaghetti puttanesca – en varm og krydret ret, rig på umami og masser af smag.
Da retten, pga. klipfisken, rummer masser af salt og umami, bruger jeg ikke ansjoser i denne puttanesca.
Hvad er klipfisk? Jo – klipfisk er torsk der er saltet og tørret, noget man gjorde i gamle dage for at konservere. Klipfisk er i dag, særligt i det spanske køkken, anvendt i en klassisk bacalao, men ses også i det nordiske køkken, der også gemmer på en bacalao.
Jeg har her lade det nordiske og italienske køkken møde hinanden i en smuk forening af spaghetti puttanesca med stegt klipfisk. Det smager virkelig dejligt, og udover udvandingen af fisken, én ret der er både hurtig og nem at lave.

Erstatning for klipfisk

Klipfisk kan i denne opskrift sagtens erstattes af almindelig fersk torsk. Klipfisk er ikke altid lige let at få fat på, og derudover er klipfisk meget rig på umami – og konsistensen er en smule “sej”, og det falder naturligt ikke i alles smag.
Derfor kan du naturligvis erstatte klipfisk med helt almindelig fersk torsk.
En anden erfaring jeg har gjort mig er saltfisk, altså saltet torsk – som ikke er tørret. Saltfisk skal også udvandes, ligesom klipfisk, men konsistensen er meget andeles, og smagen mere mild.
Saltfisk vil være idéelt til pasta puttanesca, for dem der ikke er til klipfisk.

Spaghetti puttanesca med stegt klipfisk - i en skøn forening

Spaghetti puttanesca med stegt klipfisk

Opskrift på krydret puttanesca med stegt klipfisk. Et møde mellem det italienske og nordiske køkken.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

5 fra 3 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Frokost, Hovedret
Køkken: Dansk, Italiensk
Keyword: Bagt pasta, Italiensk mad, Klipfisk, Saltet torsk
Samlet tid: 1 day 1 time
Ændre antal4 personer

Video af opskriften

Ingredienser

Stegt klipfisk

  • 600 g klipfisk
  • Vand
  • Olivenolie
  • Friskkværnet peber

Spaghetti puttanesca

  • 1 skalotteløg, finthakket
  • 4-5 fed hvidløg, finthakket
  • 2 spsk kapers, grofthakket
  • 100 g oliven, grofthakket (vægt uden sten)
  • 1 nip chiliflager
  • 1 spsk tomatkoncentrat
  • 1 ds hakkede tomater
  • 1 håndfuld persille, finthakket 
  • 400 g spaghetti – eller anden pasta
  • Olivenolie
  • Friskkværnet peber og evt. salt

Til servering

  • Finthakket persille

Sådan gør du

Dag 1.

  • Start med at udvande fisken. Klipfisken skal udvandes i minimum 24 timer.
    Skyl fisken grundigt, og læg den i en stor gryde med koldt vand, og lad den trække på køl i minimum 24 timer og op til 48 timer. Skift vandet 2-3 gange i døgnet. Jeg lader den helst trække +36 timer.
    Klipfisken er meget sej inden den er udvandet, så når klipfisken er udvandet i 12 timer, kan du med fordel skære den i de stykker den skal tilberedes i. Ved at skære den i mindre stykker udvandes den bedre, og du sikrer at resultatet ikke bliver for salt. Fjern også eventuelle ben med en tang – eller lad dem sidde til efter tilberedning – der vil de være meget nemmere at fjerne.

Dag 2.

  • Forbered ingredienserne til pastaen som beskrevet i ingredienslisten.
  • Tag klipfisken op af vandbadet, og skyl den grundigt. Fjern skindet, og dup stykkerne godt tørre med køkkenrulle.
    Er stykkerne endnu ikke skåret i mindre stykker, skal du gøre det nu.
  • Varm en pande op, og steg løg og hvidløg i et par minutter, i en god sjat olivenolie.
  • Tilsæt kapers, oliven og chili og steg det et par minutter, og rør derefter tomatkoncentraten i og varm igennem.
  • Hæld de hakkede tomater ved, krydr med friskkværnet peber, og lad saucen småsimre.
    Kog imens pastaen al dente som beskrevet på pakken og steg fisken.
  • Varm en pande op med en sjat olie, og steg klipfisken til den er gylden på begge sider. Den skal have ca. 3 minutter på hver side, alt efter tykkelse. Krydr med friskkværnet peber – ingen salt.
  • Vend persille og pasta i puttanesca sauce, og juster konsistensen med pastavand.
    Smag også til med ekstra friskkværnet peber og evt. salt. Husk at fisken stadig rummer en god saltet smag, trods udvandingen.
  • Anret pastaen i en tallerken, og top med et stykke stegt klipfisk og god med finthakket persille.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)