Short ribs pasta - Opskrift på pasta med braiserede short ribs

Short ribs pasta – Pasta med braiserede short ribs

Short ribs pasta - Pasta med braiserede short ribs
Opskrift på dem lækreste simre pasta ret med braiserede short ribs.
Short ribs pasta - Opskrift på pasta med braiserede short ribs

Den lækreste simre pasta med braiserede short ribs, – pakket med smag og varme, og det lækreste, nærmest glaserede kød.
Denne her vidunderlige pasta lavede Jes til mig for et par uger siden, og den fortjener virkelig en plads på bloggen.
Den rummer så meget smag, – og er alligevel ganske enkel og med få smagsgivende ingredienser.
Short ribs køber vi gerne når vi er på Fanø, fra én af de lokale gårdbutikker. Det er ikke et stykke kød du måske lige støder på i super markedet, men din slagter kan helt sikkert hjælpe dig.
Den smager ustyrlig godt altså, og er perfekt som gæstemad da den hygger sig selv det meste af tiden.

Short ribs pasta - Opskrift på pasta med braiserede short ribs

Short ribs pasta – Pasta med braiserede short ribs

Opskrift på dem lækreste simre pasta ret med braiserede short ribs.
5 fra 8 stemmer
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Hovedret
Køkken: Italiensk
Keyword: Efterår, Simre mad, Vinter
Samlet tid: 5 timer
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 1,5 kg short ribs
  • 1 l bouillon, – kylling, okse eller grønt
  • 3 dl rødvin
  • 2 store gulerødder, skåret i små tern
  • 2 løg, finthakket
  • 2-3 stilke bladselleri, skåret i små tern
  • 3 fed hvidløg, knust
  • 3 stilke timian
  • 3 stilke rosmarin
  • 2 stilke salvie
  • 1 håndfuld frisk basilikum
  • 3 spsk tomatkoncentrat
  • Salt og peber
  • Olivenolie
  • 500 g pasta
  • Evt. parmesan og finthakket persille til toppen

Sådan gør du

  • Dup kødet tørt og krydr med salt og rigeligt friskkværnet peber.
  • Varm en sjat olie i en stor tykbundet gryde, og steg dine short ribs af på alle sider ved god høj varme. De skal brunes godt af, – på den måde sikrer du masser af smag til retten.
    Tag benene op ug læg dem på en tallerken.
  • I samme gryde steges grøntsagerne af, – løg, gulerødder og bladselleri. Skru ned for blusset så det ikke brænder på, men steg det godt af til det er let gyldent i ca. 15 minutter.
  • Tilsæt de knuste hvidløg og steg dem med de sidste 3-4 minutter.
  • Tilsæt tomatkoncentrat og varm det godt igennem et par minutter.
  • Læg dine short ribs tilbage i gryden, tilsæt 3 del rødvin og lad den reducere et øjeblik.
  • Hæld bouillonen over, bind krydderurterne samme (undtagen basilikum), og læg dem i gryden. Lad retten små simre i 3-4 timer, med låget på skrå.
    Hold øje om der evt. skal tilsættes ekstra væde ti retten.
  • Tjek at kødet er mørt, og tag derefter benen op og læg dem til side.
  • Sigt bouillonen gennem en finmasket sigte og hæld den tilbage i gryden, – kasser fyldet.
  • Riv kødet fra benene med 2 gafler, og læg det tilbage i gryden med bouillonen.
  • Tilsæt de friske basilikumblade, og lad retten koge let ind ved svag varme, imens pastaen tilberedes som beskrevet på pakken.
  • Smag retten til med peber og evt. salt, – og vend pastaen heri.
    *Tag gerne pasta direkte fra gryden, så der hænger en smule koge vand ved, – og juster evt. konsistensen med kogevand hvis der er behov for det.
  • Server retten toppet med parmesan og et drys grønt.
Short ribs pasta - Opskrift på pasta med braiserede short ribs
Short ribs pasta – Opskrift på pasta med braiserede short ribs

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift bedømmelse