Short ribs pasta - Pasta med braiserede short ribs
Opskrift på dem lækreste simre pasta ret med braiserede short ribs.
Ret Hovedret
Køkken Italiensk
Nøgleord Efterår, Simre mad, Vinter
Samlet tid 5 timertimer
Servings 4personer
Ingredienser
1,5kgshort ribs
1lbouillon, - kylling, okse eller grønt
3dlrødvin
2store gulerødder, skåret i små tern
2løg, finthakket
2-3stilkebladselleri, skåret i små tern
3fedhvidløg, knust
3stilketimian
3stilkerosmarin
2stilkesalvie
1håndfuld frisk basilikum
3spsktomatkoncentrat
Salt og peber
Olivenolie
500gpasta
Evt. parmesan og finthakket persille til toppen
Sådan gør du
Dup kødet tørt og krydr med salt og rigeligt friskkværnet peber.
Varm en sjat olie i en stor tykbundet gryde, og steg dine short ribs af på alle sider ved god høj varme. De skal brunes godt af, - på den måde sikrer du masser af smag til retten.Tag benene op og læg dem på en tallerken.
I samme gryde steges grøntsagerne af, - løg, gulerødder og bladselleri. Skru ned for blusset så det ikke brænder på, men steg det godt af til det er let gyldent i ca. 15 minutter.
Tilsæt de knuste hvidløg og steg dem med de sidste 3-4 minutter.
Tilsæt tomatkoncentrat og varm det godt igennem et par minutter.
Læg dine short ribs tilbage i gryden, tilsæt 3 del rødvin og lad den reducere et øjeblik.
Hæld bouillonen over, bind krydderurterne samme (undtagen basilikum), og læg dem i gryden. Lad retten små simre i 3-4 timer, med låget på skrå.Hold øje om der evt. skal tilsættes ekstra væde til retten.
Tjek at kødet er mørt, og tag derefter benene op og læg dem til side.
Sigt bouillonen gennem en finmasket sigte og hæld den tilbage i gryden, - kasser fyldet.
Riv kødet fra benene med 2 gafler, og læg det tilbage i gryden med bouillonen.
Tilsæt de friske basilikumblade, og lad retten koge let ind ved svag varme, imens pastaen tilberedes som beskrevet på pakken.
Smag retten til med peber og evt. salt, - og vend pastaen heri.*Tag gerne pasta direkte fra gryden, så der hænger en smule koge vand ved, - og juster evt. konsistensen med kogevand hvis der er behov for det.
Server retten toppet med parmesan og et drys grønt.