Rødbedehummus - Den bedste opskrift på cremet rødbedehummus

Rødbedehummus

Rødbedehummus
Opskrift på lækker cremet rødbedehummus.
Rødbedehummus - Den bedste opskrift på cremet rødbedehummus

Den skønneste rødbedehummus med masser af skøn smag og simpelthen den smukkeste farve.
Hummus kan bruges til alverdens retter, som dip, i sandwich og som tilbehør til grillen. Denne rødbedehummus er ingen undtagelse, den er simpelthen så lækker cremet og har en skøn mild smag af rødbede og klassisk hummus.
Den er super nemt at lave, og kan snildt holde 3-4 dage på køl, – hvis den da for lov at stå så længe.
Prøv også min lækre butterbean hummus, edamame hummus eller den lækre baba ganoush og server med sprøde rugbrødschips.

Rødbedehummus - Den bedste opskrift på cremet rødbedehummus

Rødbedehummus

Opskrift på lækker cremet rødbedehummus.
Bedøm opskriften - Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.91 fra 11 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Køkken: Gourministeriet
Samlet tid: 2 timer
Ændre antal4 Personer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 200 g frisk rødbede
  • 1 ds

    kikærter

  • 1 lille fed hvidløg
  • 2 spsk tahin - klik her for opskrift
  • 3/4 dl

    olivenolie

  • 1/2 dl

    kold vand, - måske mere, juster selv konsistensen

  • 1/2 tsk

    spidskommen, stødt

  • 1/2 tsk

    salt

  • 1

    citron, saften heraf

  • 1 tsk

    bagepulver + vand til at efterkoge kikærterne i

Sådan gør du

  • Vask rødbeden grundigt, skær enderne af og pak den i et stykke folie. Bag rødbeden i ca. 1 time ved 200 grader. Rødbeden kan også skrælles, skæres i mindre stykker og koges møre i letsaltet vand, det går hurtigere, - jeg synes dog den bibeholder mere smag ved bagning.
  • Når rødbeden er mør pilles skralden af. Skær den i mindre stykker og lad den køle helt af.
  • Skyl kikærterne grundigt og hæld dem i en gryde. Hæld vand over så de er godt dækkede og tilføj 1 tsk bagepulver. Kog kikærterne i 20 min. og hæld derefter vandet fra, skyld dem og lad dem køle helt af.
  • Hæld kikærter, rødbede, tahin, olivenolie, spidskommen, salt og hvidløg i en minihakker. Tilsæt saften af 1/2 citron samt halvdelen af vandet og blend det godt sammen. Smag til med mere citronsaft og blend igen. Tilsæt løbende mere vand og blend til konsistensen er fin og humussen er blød og cremet.
  • Server som tilbehør til sommerens grill, i en god burger eller som dip.
Rødbedehummus - Den bedste opskrift på cremet rødbedehummus
Rødbedehummus – Den bedste opskrift på cremet rødbedehummus

Kommentarer

  1. Du skriver en dåse kikærter, som så skal koges i 20 min??? Jeg er nemlig interesseret i om 1 tsk bagepulver gør tørrede kikærter møre hvis man koger dem uden udblødning

    • Hej Anne

      Ved at koge kikærter fra dåse med en smule bagepulver, får du en mere cremet hummus.

      Du kan også sagtens gøre det med tørrede kikærter, men de skal altså udblødes først:)

      Dbh Dianna

  2. 5 stars
    Kan man blive saglig af en enkelt teskefuld hummus? JA, det kan man! Nøj, hvor smager den fantastisk – den helt perfekte mængde hvidløg, tahin og spidskommen sammen med rødbede – det er himmelsk!
    Jeg bagte godt nok rødbederne i små terne med olie og lidt timian i 20min – der var ikke lige tid til at bage dem hele.

  3. Marianne

    Hvor er det smukt! Hvad er de små grønne blade, du bruger som pynt?

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)